星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫讨论] 关于美国动画《Futurama》飞出个未来

shadowlxl 发布于2011-8-14 20:54 2213 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]

; A" M/ W: n5 ?; ]4 c8 e& ^

thumb.jpg Futurama,又叫飞出个未来(香港方面译 :乃出个未来)香港有线电视娱乐台买咗版权播放,唔知有无人关注,个人觉得好搞笑,问下有无人知道港版对白系点,唔知有无粤语版
6 r, K& |/ k, }- V. Y; j( \( c
2 n+ l/ s) t9 B% {

/ m  `$ ~( }, s  c5 N2 ~9 O3 E

已有(20)人评论

235795561 发表于 2011-8-14 21:10:52 | 显示全部楼层
楼主好熟口面喔

shadowlxl 发表于 2011-8-14 21:13:09 | 显示全部楼层
楼主好熟口面喔/ H* _0 p  H* L* E1 Y$ p
235795561 发表于 2011-8-14 21:10
% s3 m6 F7 w( }) J7 a8 V
! ]1 z5 v) B' v' e
系么?幻觉来嗻,幻觉来嗻

eegbook 发表于 2011-8-14 21:16:59 | 显示全部楼层
画风非常之有爱唷,我喜欢地喜欢。

asd123456 发表于 2011-8-14 21:45:02 | 显示全部楼层
回复 4# eegbook 9 G. ?0 q6 s: k; A

; j; S* V6 L' Y' h) @6 @( a3 ^6 F: V; [' b8 @- v( o% x
    都唔可愛的.

kevinchan 发表于 2011-8-14 21:50:56 | 显示全部楼层
图片嘅人物唔知边度见过,

lwj23 发表于 2011-8-14 21:52:48 | 显示全部楼层
好似有少少影响,几时出噶?

shadowlxl 发表于 2011-8-14 22:29:04 | 显示全部楼层
好似有少少影响,几时出噶?
) o9 }: `& r* ilwj23 发表于 2011-8-14 21:52

, Y0 y, f. B5 q$ X
  L" T3 ^+ v8 {3 M) E, M  d( S; l: k5 ]/ Z
   美国个边貌似千禧年之前就系度播,我地呢边最早出现相关论坛我睇到最早的系06年,不过美国动画方面,我估计除咗衰仔乐园(原译:南方公园)普及度多啲之外,其他估计基本无人去关注...部动画觉得好搞嘢,类型同银魂差唔多,只不过更多噶系倾向社会方面啲讽刺,而唔系动漫方面剧情模仿

lkm337490 发表于 2011-8-14 22:58:15 | 显示全部楼层
咁公仔好似阿森一族@@

qumjl 发表于 2011-8-14 23:05:30 | 显示全部楼层
好似那个什么 ***家庭(就是成个动画里面d人物都是黄色皮肤。。。)

エツクス 发表于 2011-8-14 23:14:15 | 显示全部楼层
好少睇呢类动画,唔多清楚

eegbook 发表于 2011-8-14 23:41:15 | 显示全部楼层
回复  eegbook " ?4 [6 \  X4 Y; b) J+ m
: C! C" y, K# C6 V- H
( j# C* T9 n! j0 {# g7 N( i3 U
    都唔可愛的.- ?3 ?' N! |1 U' l% b( _* H" y3 o& {
asd123456 发表于 2011-8-14 21:45
* r  @" Q- d' m
. I" @7 H+ o% `9 c4 w  {* T/ u1 S

1 [3 o. W1 U$ i( s$ @* G/ b* R    咪好似你咁样样咯。话时话,唔系每个人担住支烟仔至可爱架。唷。

12下一页