[动漫讨论] 请问 天空战记 同 聖斗士星矢 有咩唔同?

kanatam 发布于2011-8-7 12:43 2353 次浏览 20 位用户参与讨论   [复制分享主题]
同 聖斗士星矢 有咩唔同?
3 E0 H3 {2 K* N当时好细个,睇咗 天空战记 少少,已经完全唔记得讲咩,只记得个男叫 修罗王 修罗顿(唔知有无记错),唔知咩事就穿越咗到另一个世界,(係咪同“飞云”穿越嘅一样)PS:“飞云”嗰齣 叫咩名??
. a/ O- U& I& q  A& |男主嘅哥哥係咪坏人??; O# F4 z3 E; @, M' i; E- A7 B
最後个男有没有返去现实?/ T6 T" Q+ U+ |; C
因为而家网上得国语和日文,而且仲要无字幕...

已有(20)人评论

asd123456 发表于 2011-8-7 13:26:15 | 显示全部楼层
聖斗士星矢唔系穿越,系去打冥王- -

manghk 发表于 2011-8-7 13:29:46 | 显示全部楼层
天空战记 亞視播… 聖斗士星矢無線播…

aubert22 发表于 2011-8-7 13:37:49 | 显示全部楼层
次标题咋话??

lych 发表于 2011-8-7 13:58:59 | 显示全部楼层
2部卡通完全唔同嘅~~~~8 F- P, x& c  W3 G3 u: A+ H
一部是古印度神话,一部是希腊神话。0 g  y3 l# c) L( A
飞云是魔神英雄传嘅主角

基拉杰特 发表于 2011-8-7 14:16:06 | 显示全部楼层
6 z3 g6 n8 c, a
自己都不记得,还来问,明显就是有问题啦。直接问两部内容还比较好

我冇野讲 发表于 2011-8-7 15:55:18 | 显示全部楼层
冇唔同,其实是同一部

kanatam 发表于 2011-8-7 23:50:17 | 显示全部楼层
2部卡通完全唔同嘅~~~~
2 Y4 O8 T8 C) D一部是古印度神话,一部是希腊神话。
; A2 q# z; K3 |8 x飞云是魔神英雄传嘅主角, B2 c0 r1 N7 m9 ]- v* K
lych 发表于 2011-8-7 13:58

) o, G; `% t7 A) e5 w+ D
6 O1 _) E9 U- p% L6 U: _/ c) F% ?

' U3 K# a+ \5 x* ]- R古印度?不是古中国么?

kanatam 发表于 2011-8-7 23:50:38 | 显示全部楼层
冇唔同,其实是同一部- s3 d7 M5 j: R, @* _
我冇野讲 发表于 2011-8-7 15:55

e9 c8 n; U2 V0 ?" ^* C# Y, J( [: \* @) J: {9 `8 N/ P% D

8 c0 J2 H& n0 i    哦,原来 是这样的

我冇野讲 发表于 2011-8-8 00:17:56 | 显示全部楼层
回复 9# kanatam 5 `3 {( ~6 v! R" [! ?

+ q3 y4 j  B! l: l! o1 W# c) o( L7 H3 t3 i& _4 f* y
    讲下笑咋

netasa 发表于 2011-8-8 00:54:17 | 显示全部楼层
我几钟意天空战记嘅圣衣,可以拧响手上面咁细小方便。

平常心 发表于 2011-8-8 10:23:26 | 显示全部楼层
星矢系为一个吾爱的女人卖命,天空就系为别人女人卖命,两个都系不知所谓,

12下一页