星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫图库] 最近素组的wingZeroEW BB

sai999 发布于2011-7-18 23:53 1426 次浏览 14 位用户参与讨论   [复制分享主题]
素组图,bb分色越来越好% t" |# ~, Y' ]9 [* h
110709A000000.jpg + c8 a2 F( i  |" F4 _
110709A002.jpg + t9 f1 v+ C5 I
勾线+消光,雨后喷消光失误啊,白茫茫的一片: P) N4 E4 J4 z1 b8 t
110717A001.jpg 9 |2 w( V. F6 j7 |/ ~  L& E
9 o  i/ ~( l  [2 \; [
$ T! {+ v9 A! H' u$ ]) W, q喷消光有咩技巧,求指点,感觉好难喷得均匀,浪费好多。
) h  \( m, V! E' S* F马克笔上色又觉得好难上,厚厚的一层,满满的笔痕,特别系红、蓝,涂了好不如不涂

已有(14)人评论

cuterinoa 发表于 2011-7-19 02:05:46 | 显示全部楼层

?' T& b2 j+ x' z DSCN1638_副本2.jpg " L7 y/ j5 {) h0 {( a: _. Z
远睇还好~!!
4 s7 [- `& {0 `% P2 w: j2 c9 O" {
, |# t% P2 h, C( `3 _近看就唔可以接受 6 p% o+ c/ B3 I: g. Y

5 Y; L! b8 A0 I; [你个心声已经表达我想讲咖野啦~!!/ Y0 Y# i1 d' P) L1 A. A' ]% D8 N
喷佐好过唔要喷,画佐马克笔又觉得画得唔平衡唔均匀~!! 4 f+ k  ^0 g0 b- I- F
我仲有两只高达仲未搞(自由高达 同埋 正义高达),真系头痛...

我冇野讲 发表于 2011-7-19 02:42:37 | 显示全部楼层
不喷还好看

kevinchan 发表于 2011-7-19 08:10:09 | 显示全部楼层
我完全不懂,斋睇图

inber 发表于 2011-7-19 08:22:10 | 显示全部楼层
回复 4# kevinchan & c1 D( A& ~; [% r$ G, J5 Q' w) Y$ K

1 V- ~4 o3 S* B. q7 v! p3 a* s7 ]0 B' G; w3 @
[图量要求]每个新开的主题图片量不少于6张,每楼的单帖量少不少于3张;所有图片必须清晰可见可欣赏
: _& L3 Y+ ?+ L. [  l, {% m* j
樓主缺一張圖吧

pruizn 发表于 2011-7-19 08:28:46 | 显示全部楼层
很喜欢Q版的高达~

高S大89 发表于 2011-7-19 08:52:21 | 显示全部楼层
够Q够酷

kevinchan 发表于 2011-7-19 09:20:18 | 显示全部楼层
回复  kevinchan % X4 F; {6 e5 Z+ w) v/ ^+ u- {* B

3 a# ]& r. Q! v& O9 \; {
. V! T4 T2 ~/ R+ T  T4 v. Z. P7 K/ R% U( F0 n  W/ F5 ^8 S
樓主缺一張圖吧6 Y" x, z% ~: {5 b3 i0 W7 H
inber 发表于 2011-7-19 08:22

/ v0 Y9 p' Q( O% V0 f. g2 f% V3 k% ]' Q4 O8 z

p" q& Q& k& h6 W, f    个人认为原创冇必要咁多限制 睇嚟又要修改一下版规先得  E4 i( C3 W4 D& \
好似呢张咁- o, r$ K3 O/ l/ [- p. [
http://www.dreamxt.net/bbs/thread-76137-1-1.html

qumjl 发表于 2011-7-19 09:31:04 | 显示全部楼层
你呢个唔系叫wingzero EW啊....... 呢个叫WING EW啊
, @' c) K. k5 _: i% \6 K0 C, J你喷消光可能太近啦.... 搞到喷到发白 我一开始仲估你系薄喷了一层水补..* t$ W$ p7 Z' D6 E& `
8 [! }! P. h: r+ D3 S; K) q0 e
话说LZ你把光剑好似是大陆行货特典来的啊...是不是?

asd123456 发表于 2011-7-19 11:06:42 | 显示全部楼层
没钱买.路过看看算数`- -

kental 发表于 2011-7-19 12:04:25 | 显示全部楼层
有的看就可以啦哇!

yezi0929 发表于 2011-7-19 13:27:51 | 显示全部楼层
不错啊 很精细啊 系唔系买的

12下一页