[网络应用] 【JPTV】一个可以看TVB儿童台、日本电视台等众多电视台的小软件

凹凸不平 发布于2011-7-6 21:45 6200 次浏览 62 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kwanyeung 发表于 2011-7-6 23:22:44 | 显示全部楼层
反正有錄影版,睇電視依啲嘢真係可有可無。

凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:24:09 | 显示全部楼层
反正有錄影版,睇電視依啲嘢真係可有可無。! [5 z- F' D# K
kwanyeung 发表于 2011-7-6 23:22
- m) {" ]% q# Q/ L. x: F) V: Z
) f: Y3 t. F' G- M

* Z6 a4 m8 I+ Z# p4 ^3 G* {$ f" D   如果识日文的话就5系甘讲了,新番可以第一时间睇到

kwanyeung 发表于 2011-7-6 23:25:50 | 显示全部楼层
如果识日文的话就5系甘讲了,新番可以第一时间睇到" I+ l2 v7 W: V+ g/ z0 Q8 D
凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:24
0 g% S* U, `' f$ r1 \8 I
可惜我日文未到依個程度。。空耳聽都仲係好多唔明。4 B# f; V- Z) ~3 F$ i
再加上日本電視有HDTV直播,你都話依個畫質麻麻哋噉就無謂啦。

凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:32:50 | 显示全部楼层
可惜我日文未到依個程度。。空耳聽都仲係好多唔明。
2 `+ D  G* k+ A" w7 w* g4 C) f再加上日本電視有HDTV直播,你都話依個畫質麻麻哋噉 ...
0 ]6 h2 G3 K* Y) M3 ]# {kwanyeung 发表于 2011-7-6 23:25

9 j( ?; S* x7 H2 b! m# Q* p7 W! j6 T9 u# |& T

# T6 D' ~# H1 @& o/ v' O, L   画质还算可以的

漫步雲端 发表于 2011-7-6 23:32:52 | 显示全部楼层
回复  漫步雲端 7 m2 e' H9 _, h) M' `! i1 p

' K  i: x) A3 n+ Z0 L* T! h$ E
8 k# g2 p# b' _) m   刚打开睇下~直呈系有呢个台咯快加下分~, |- E& W) o6 A5 _4 t7 [
凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:10

6 R( I3 F7 Z3 P0 S: g2 ^6 Q' {, o
$ n; m7 C- E$ p4 M
8 a. Z, H! k5 s( ]" N/ F( J   
' |1 \  Q) N5 O- p: _8 i: }* @我要香港版ANIMAX啵 有好多粵語動漫

凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:34:27 | 显示全部楼层
我要香港版ANIMAX啵 有好多粵語動漫
$ r) d. w1 }( B+ U: Y$ j漫步雲端 发表于 2011-7-6 23:32

C/ t, D! T5 X6 @" q7 P3 F) D( A# l: s1 @0 K7 X4 N- U/ A
# u2 t8 j5 R" v
   日本ANIMAX就有,TVB儿童台就有

漫步雲端 发表于 2011-7-6 23:38:58 | 显示全部楼层
日本ANIMAX就有,TVB儿童台就有- m0 S1 W! z1 J8 t9 D1 M2 s% ?; B
凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:34
) T8 O' z+ ^9 x8 q0 l
/ m; f5 V# k) H+ @# l/ ^9 ~

) o4 ]. H  ]% r3 m' {' `2 B1 F   
. n: B( z. t" [; B; X日本講日語的,TVB兒童台有幽助錄影 沒分加 叫其他版主加啦

kwanyeung 发表于 2011-7-6 23:56:53 | 显示全部楼层
画质还算可以的
* J" a# G5 ?+ b. D1 r凹凸不平 发表于 2011-7-6 23:32
, U  y$ C1 U$ C# i" z
無謂早睇2,3個鐘而犠牲畫質,生肉播完2個鐘到已經有,再加上已經有方法LIVE睇日本HDTV不過要10M先至會順。

凹凸不平 发表于 2011-7-7 00:05:04 | 显示全部楼层
無謂早睇2,3個鐘而犠牲畫質,生肉播完2個鐘到已經有,再加上已經有方法LIVE睇日本HDTV不過要10M先至會順 ...
0 v& a* ^! l4 l! D- Jkwanyeung 发表于 2011-7-6 23:56

3 }4 m# W4 p! e4 _' o% W  w! F( ?3 ~  B  [& e

$ C1 {" U) E1 N8 _2 @7 I: \    普通学生仔边有10M网速

kwanyeung 发表于 2011-7-7 00:09:13 | 显示全部楼层
普通学生仔边有10M网速
2 N, a- S& z' I6 x9 N凹凸不平 发表于 2011-7-7 00:05
* Y. K2 F8 ^! C: @7 V
等多2,3個鐘都有高清生肉囉。唔差在嗰2,3個鐘啦我覺得如果你識聽日語嘅話。睇慢2,3個鐘世界唔會未日。

凹凸不平 发表于 2011-7-7 00:16:44 | 显示全部楼层
等多2,3個鐘都有高清生肉囉。唔差在嗰2,3個鐘啦我覺得如果你識聽日語嘅話。睇慢2,3個鐘世界唔會未日。
3 d. w& C3 j% I0 r2 O0 ]) H9 Rkwanyeung 发表于 2011-7-7 00:09

L; P: S1 A3 V. \( `
$ n6 K! F4 S) t2 i. I: B/ t* f, Z3 Y0 R  T0 \$ a1 m
    有时系纯粹过下瘾姐

快明天 发表于 2011-7-7 01:22:26 | 显示全部楼层
唔系挂