星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫讨论] 大家觉得TVB的配音卡通咋样?

zaoxie 发布于2011-6-12 18:12 4297 次浏览 37 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
大家觉得TVB的配音卡通咋样?

已有(37)人评论

inber 发表于 2011-6-12 18:29:06 | 显示全部楼层
  f8 t7 p9 f# F9 n) a4 `- K- }7 W! U: L: {
m街話每張帖都要有我9 C& {4 }8 Q& o# `+ H/ m$ e
所以點都要比面佢- n- {" t+ O; W: C# e

7 V$ n; l- _) S0 ~2 A7 U我覺得是誰配的也沒有分別, C4 L1 r% i& A- O
有粵語看就可以了; n( e7 D; e+ q2 y" }7 l7 ~& Q1 n
& V5 u2 x5 j5 }6 O( L
所以不能對tvb表逹任何意見0 u) Z1 G& f/ A1 f2 k. Q& @; F
# f/ }* i. ^: ~; K2 c6 C$ a4 H/ r

: {, {* S) m- s3 A- v3 G. z! r6 w2 I作為一個回覆的會員,打的字也比你多
& s4 p8 C1 |# k4 b- s請樓主系內容上加上個人意見
: J$ _7 d3 p5 g' J1 ?否則視為惡意灌水

help6288 发表于 2011-6-12 20:40:23 | 显示全部楼层
新來就被禁了...可憐呀

manghk 发表于 2011-6-12 20:57:33 | 显示全部楼层
經常有人問這樣問題!如果不是TVB配音你唔睇,講真香港幾間台我都做過,D配音員對角色投入配音一定好,不過無線這幾年張D配音員工玩到死,你睇軍曹(夏美〔梁少霞)病都要配,有想像(盧素娟)大雄配到死,所以這幾個月都有幾名配音員退行或做自由身。

Kuromi19 发表于 2011-6-13 00:20:56 | 显示全部楼层
阴公,啱注册就搞成咁,真系犀利

粤语行星 发表于 2011-6-13 04:30:00 | 显示全部楼层
LZ个样点解 写住 禁止发言? 衰咩等我都注意下

kwanyeung 发表于 2011-6-14 15:57:22 | 显示全部楼层
LZ个样点解 写住 禁止发言? 衰咩等我都注意下) \! B  N  p0 j- i( @; H9 C
粤语行星 发表于 2011-6-13 04:30

6 q3 Z" p- l! e2 g衰冇感想掛。7 H4 U$ @9 q8 U) N% \6 R
其實啲人都蠢嘅。好似我噉一開頭整幾個投票呃分咪得囉。

swbisai113 发表于 2011-6-15 12:00:15 | 显示全部楼层
TVB配音卡通从细就睇到大.有一份亲切感~

aaloneboy 发表于 2011-6-16 11:52:54 | 显示全部楼层
TVB配音卡通最好睇

cai9261 发表于 2011-6-16 14:17:59 | 显示全部楼层
又细睇到大,你话好唔好喇。

causelove 发表于 2011-8-1 11:02:48 | 显示全部楼层
TVB配音卡通从细睇到大.有亲切感

djbenson2 发表于 2011-8-6 13:18:26 | 显示全部楼层
我比較prefer睇無記嘅配音版咯~因為我細個睇日本卡通片嘅途徑就系無記!所以睇佢地嘅配音已經習慣左喇~

1234下一页