[粤语动画] 求百变小樱音频+字幕

gulliver 发布于2011-4-30 16:52 3030 次浏览 29 位用户参与讨论   [复制分享主题]
1社区币
我想重合百变小樱) x; M/ G/ z  x/ d. L

7 q" j" ?4 V" v& U! I* C边个有完整OP+ED粤语TXB音频+TXB字幕  站时只要1~25集
/ R! X; L6 q; \5 L( V, m* x
0 |( J: y9 p$ D' {; N价钱可以在倾~

已有(29)人评论

Kiver 发表于 2011-4-30 17:00:24 | 显示全部楼层
我想重合百变小樱
; m! v5 ?" q  b. K5 x
( O  E2 i, `$ I' J4 @' {- Z边个有完整OP+ED粤语TXB音频+TXB字幕  站时只要1~25集2 [2 A! X' i0 ~5 \0 q# M

: Z/ i. [* E9 T+ L! s- y价钱可以在倾~, p9 Y" ^# {2 Y* f
gulliver 发表于 2011-4-30 16:52

# q" }# I: G8 `8 J7 o( [
  B& s; T( A' I8 N8 l
" _! o- Q( x. _% s    我以前买的VCD
$ U- h: \" M- A
) `- j2 I+ o- w! }9 O) K4 J; u; t一D系TVB配
! a# d1 M, z* O$ _2 m6 B一D吾系TVB配``~唉`

gulliver 发表于 2011-4-30 17:03:08 | 显示全部楼层
本帖最后由 gulliver 于 2011-4-30 17:06 编辑 ; L3 o; J6 D' x* ~/ @* m" V  R9 I6 B
我以前买的VCD
: ^$ O' ?+ k  ?- x/ G: W% E5 \1 M
  N- K, D; A0 t  R% M$ x" t+ m一D系TVB配
) T( ?7 n- D& K% T, L一D吾系TVB配``~唉`
/ S7 F: v+ j9 ]8 R# F" M! sKiver 发表于 2011-4-30 17:00
# @, m6 a0 q+ g  o
3 K' B. I% I* [( I
唔系怕~我以+字幕稳唔到啊~音频就稳到几个~但系唔完整架~无OP+ED~睇上去唔爽啊~只能够用原版顶& P3 d" E6 o0 h' I
7 ^9 \/ r) O( y+ S
今次我片源我用BD版600M~800M/MP4

mcnynbajay 发表于 2011-4-30 17:17:09 | 显示全部楼层

" y' ?/ [7 y! gED有粵語嘅咩?/ x5 \7 i6 s) d, C

0 ^. g5 S$ D" h9 b& ?* s咩你可以咁懶嘅咩?唔自己拖X兄的DVDRIP,同小P的TVBK錄影版,同1600的BDRIP版本的?8 _1 E/ [5 F: i% h( \8 y

* v- Z" D2 _6 {$ T, f/ u我仍然保留著1G一集的BD版~~真的搵機會用QTS或其他高壓版洗左佢的!

梦之星际 发表于 2011-4-30 17:27:52 | 显示全部楼层
TVB首播和重播时都无字幕的,但1600果个版本的字幕好似改左的人名改到跟粤语的一样,其他内容就不清楚了

gulliver 发表于 2011-4-30 17:54:46 | 显示全部楼层
TVB首播和重播时都无字幕的,但1600果个版本的字幕好似改左的人名改到跟粤语的一样,其他内容就不清楚了- k! h1 S6 H* l$ T
梦之星际 发表于 2011-4-30 17:27
' G3 j' s! ]0 q

! T7 q( c. p, Z1 H% D: ^) Q6 D: F2 o0 `- w' g; j! z& M7 V
    我系网上稳到字幕啊~同音频真系差好远~所以米想问下~睇睇有无咯

gulliver 发表于 2011-4-30 17:59:26 | 显示全部楼层
ED有粵語嘅咩?
; i- K0 s( n" X) N% n! E) i- T6 q- w1 F1 ]2 W
咩你可以咁懶嘅咩?唔自己拖X兄的DVDRIP,同小P的TVBK錄影版,同1600的BDRIP版本 ...
6 {! O2 p2 K1 @% n( b3 bmcnynbajay 发表于 2011-4-30 17:17
" O6 E5 V; ]  c7 H
) g3 p9 n% {5 @: i3 m+ q

5 I: g  k" D2 P  Q- t8 f$ ]! Z+ ]    ED系无啊~顺手打左上去~X兄果个仲未解封啊~下唔到~1600的见唔到~比个连接我~

梦之星际 发表于 2011-4-30 18:02:08 | 显示全部楼层
我系网上稳到字幕啊~同音频真系差好远~所以米想问下~睇睇有无咯
" f% ^: _5 b+ z' Sgulliver 发表于 2011-4-30 17:54
+ A: v0 u- @* c& p, {

* A, x, A% o* C+ ?
5 T& I" p# K1 `& b' ?0 [; O个的可能系根据日文翻译的吧,跟粤语音频点都会有差别的,要想要TVB的,就望距系J2或高清翡翠台播先有罗

gulliver 发表于 2011-4-30 18:05:22 | 显示全部楼层
个的可能系根据日文翻译的吧,跟粤语音频点都会有差别的,要想要TVB的,就望距系J2或高清翡翠台播先有 ...2 ]" F, O/ ?' x: E: P/ g
梦之星际 发表于 2011-4-30 18:02

7 [; T  q  v& L( j) `" H/ z: S  F* Z* Z% o
1 J+ g- H' a( y& t2 F6 B; ]
    我都想等距重播~你有无1600帖连接~我稳唔到啊~

timaousi 发表于 2011-4-30 18:06:57 | 显示全部楼层
1600嘅音頻其實有人抽過出黎~你系論壇搜索百變小櫻就應該會搜到~記得用繁體~

gulliver 发表于 2011-4-30 18:10:41 | 显示全部楼层
1600嘅音頻其實有人抽過出黎~你系論壇搜索百變小櫻就應該會搜到~記得用繁體~
0 a/ k* G6 W/ X4 E0 Ttimaousi 发表于 2011-4-30 18:06
3 Q2 r* C, f) e  I+ f3 t3 s
1 s. h; M1 k' d6 o4 A" {5 G5 ^/ e
- a8 U- `9 w  s4 O+ |% v4 @
    要用繁体先搜到~我就系话拉~我搜来搜去都搜唔到~我仲以为张帖唔见左添~ 搞到我郁闷左好耐~# K; E# B# X; M# u. `+ x; ~
- J/ w, M0 y$ W/ G2 b
最后唯有自己合拉!~

gulliver 发表于 2011-4-30 18:26:55 | 显示全部楼层
感就唔使求拉~有1600的~

123下一页