[动漫讨论] 怪侠卡仔

marcofeng 发布于2011-4-22 11:14 2837 次浏览 22 位用户参与讨论     [复制分享主题]
唔知有冇人记得呢套动画,今日我稳翻只主题歌噶歌词出来,中意咖人就回忆一下啦
2 a0 a6 i: J$ `1 \+ |9 U6 Z. a, r
% {* x' ]) m% M7 S5 i港版op歌詞:
/ h4 C' G- U9 J- p, W. ^/ I# Y  A
白: 哈哈哈哈,哈哈哈哈,我就係怪俠卡仔。2 C8 \* v& ?% @/ j1 H! c
我金蟬脫殼,飛簷走頂,我來無蹤,我去無蹟。# R  }& g' D% M0 N( g6 h* f
邊個欺壓良民,就係我o既大敵。
) y/ b1 X5 g- J( A$ @/ H5 X- r$ L/ a( ]
卡仔最醒 佢腳法最鬼勁 (最鬼勁)! l0 K+ s6 ?" n0 ^& U/ f
仗義扶難 佢最重情 (最重情)' W( J# j  A( n! o# O) G
遇到種種不平 佢就難頂( h; C% m; e! B, E! Q. y" r

" a; Z4 L) U2 y0 U就算遇KING KONG 不會驚4 l+ n( I" o" h( J

! V5 v# p4 ?$ T' X5 j卡仔眼睛 可看透你生命 (你生命)
# m* ^; Z7 M7 B5 J" e: gIQ最高 永無忘形 (無忘形)
* k: ]- `' O# w+ `1 A. s藉那一身本領 惡賊除清
7 y+ @* k" c1 ^, M- P
. W! D4 x- ], r3 c未怕遇高山兼峻嶺
, S2 C4 E0 l! |2 ?4 o4 }/ Y1 ^( R% W+ j: d  h+ R* g& F# \# A
完全靠著那真心關心與歡聲
. l* W( R6 `; b! A, ]2 R以熱愛肩並肩照應# B. ~- q7 r: R* w2 w' }! z
猶如冷夜裡點點星光散溫馨
* [5 \3 {2 ]7 @( `  j你若失去信心咪認命
6 {/ g+ A0 c( z0 g0 t- o/ ^1 i  x1 x佢定會使你有力重新再拼

已有(22)人评论

mcnynbajay 发表于 2011-4-22 11:26:15 | 显示全部楼层
偽90后路過(查實系89后),表示無聽過的!1 C2 y" }( r' r7 I# u
; l, ?2 K$ g! ~0 @$ A- u2 L- c) ?$ `
你搵到首音軌嘅話,我都不妨試聽下嘅!但你只寫了歌詞,無其它資料,不給力了!

gyz2002 发表于 2011-4-22 11:36:46 | 显示全部楼层
我都未听过喔,有没图片上一张或者会有地记忆~

基拉杰特 发表于 2011-4-22 11:53:12 | 显示全部楼层
偽90后路過(查實系89后),表示無聽過的!5 S# w" A- Q6 G) w' r7 H
# f1 F- Z: O# p- K( j
你搵到首音軌嘅話,我都不妨試聽下嘅!但你只寫了歌詞 ...) T7 Q! B" \; ?% s
mcnynbajay 发表于 2011-4-22 11:26

' @! s  Y+ ]% E# M& J: T) ^( U: m. C2 c
9 G, n  v5 H7 D0 `
    未命名.gif 老杰爆真相

文东咣 发表于 2011-4-22 12:32:26 | 显示全部楼层
貌似无听过!

kevinchan 发表于 2011-4-22 12:35:14 | 显示全部楼层
偽90后路過(查實系89后),表示無聽過的!
# w/ K3 `# s  p* d
3 \5 A! V0 u7 Q9 {  o; v你搵到首音軌嘅話,我都不妨試聽下嘅!但你只寫了歌詞 ...
9 P! M7 {) L3 Z, U! A% v; Pmcnynbajay 发表于 2011-4-22 11:26
5 s1 ~* @  t: u
9 E7 K' x4 F! @. |
1 }! i" o2 G' V: Z" o) ~
    原来老杰係咁后生嘅

kevinchan 发表于 2011-4-22 12:35:46 | 显示全部楼层
楼主讲嘅呢套动画真係完全冇印象,歌词都係冇印象

marcofeng 发表于 2011-4-22 13:08:46 | 显示全部楼层
本帖最后由 marcofeng 于 2011-4-22 13:12 编辑 ; i1 {) ?% B- K6 q' z

' ~! G) M2 d8 H! I呢首歌可能你有30岁都唔认识,一d都唔奇怪。, W1 n: ?/ A4 T) ~/ E- M
系超级中咖超级动画迷或者先有印象。
! R, P, f8 ?# U( S7 z3 d: s仲有就系,呢首歌系亚视独立创作,同原来首主题曲毫无关系。

eegbook 发表于 2011-4-22 13:37:57 | 显示全部楼层
偽90后路過(查實系89后),表示無聽過的!* p5 S  G) O3 p0 b- F5 S8 H

T* |  W5 k' j你搵到首音軌嘅話,我都不妨試聽下嘅!但你只寫了歌詞 ...
; u  i6 J. W1 M2 Dmcnynbajay 发表于 2011-4-22 11:26

& Z$ y1 L5 o8 w' p0 q! ?* {6 w* Q& P; N$ o  ]- Z
  i/ J  v" N! ]6 T$ u" ^6 I
    考证有力也。睇到自爆咯。。

mcnynbajay 发表于 2011-4-22 14:07:49 | 显示全部楼层
考证有力也。睇到自爆咯。。* V' Q- m, \5 z7 _
eegbook 发表于 2011-4-22 13:37

* j- y0 G" t+ G

. g: [' x6 {9 Z- K% O  L6 i/ C
9 ^: l4 P/ m9 ?) q/ _! U  
老杰爆真相
  E6 }7 I" A. _2 c  e& M基拉杰特 发表于 2011-4-22 11:53
' y- l* w# f8 k
爆你妹……哩D個人資料有詳細寫明了~~~木目都爆過幾次,系論壇或群裏面~~QQ空間就無乜!

( D6 P3 p) |. Z% {6 Y  R2 Y( n  W

原来老杰係咁后生嘅
kevinchan 发表于 2011-4-22 12:35
' J# `7 S& Y  Y* h2 Y6 R  O
你而家先知? 唔系呱~~我記得,我後生你一年咁大把!咪諗到自己咁老先得嘅!
; X% k9 |* O7 @  v$ J4 R& f

asd123456 发表于 2011-4-22 14:35:43 | 显示全部楼层
老杰自爆了....
4 {- y. `3 k9 S. W; F9 [. A
& B- m2 T, U+ ], w+ M   89后~...应该都好后生下..

noriko 发表于 2011-4-22 14:52:39 | 显示全部楼层
89後 眞係後生拉~~

12下一页