[每日闲聊] 加油工厄钱新招

tandong 发布于2011-4-1 21:10 1259 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
早几日嘎事了,同事下班去加油,前面一台摩托车加油,叫加50元,加油工按了45元,加完,可能由于驾驶员有睇油表,找回55元,加油工还说:找翻你55元无错啊嘛!好了,交班,又另一个加油工接手,我同事叫加25元,加油工按了20元,同事睇到平时是加满嘎,呢次唔满嘎?睇下油表,20元,呢班友想玩野啊!碰上唔睇油表嘎咪吃水5元?所以,提醒大家去加油,一定要睇油表比钱啊!

已有(18)人评论

tandong 发表于 2011-4-1 21:10:46 | 显示全部楼层
沙发是我的!!

Kiver 发表于 2011-4-1 21:14:15 | 显示全部楼层
早几日嘎事了,同事下班去加油,前面一台摩托车加油,叫加50元,加油工按了45元,加完,可能由于驾驶员有睇 ...7 U2 I% h; [, s+ q& k
tandong 发表于 2011-4-1 21:10
6 w0 q/ s- H1 ?- m9 x+ j
# H- {- d" K, B( w

, U3 ]6 o0 M- w! i( n: n5 R3 T" @    一直都有睇' d7 ]& f- w5 ~& r2 H: c  ?+ ^" E
3 m3 [4 l. A9 ~7 l+ k9 G
但觉得依家D油好似好快用完甘~~~3 a* c+ q5 f8 B: b; T' L

7 W) @7 w  A+ i' R7 m8 d& E油贵啊~

tandong 发表于 2011-4-1 21:22:11 | 显示全部楼层
一直都有睇$ X0 v* v. @7 g# K; {3 `) F& W

# Z& w- G2 R# K; v% i0 _/ r但觉得依家D油好似好快用完甘~~~* r# U6 m% h4 f) r0 V

6 z+ z6 X- }5 {油贵啊~4 |4 H* `/ U  }
Kiver 发表于 2011-4-1 21:14

M4 l0 U8 _2 q. r( @) d/ E# p9 T* o+ t; G( H
* i% ?9 T9 V6 z! B7 F; M0 C
    迟D部烂鬼车到期,买台电动车上下班算了!

エツクス 发表于 2011-4-1 21:29:05 | 显示全部楼层
睇来番工嘅人都唔易过啊,应该话係好唔易过先係

eegbook 发表于 2011-4-1 21:35:16 | 显示全部楼层
一直都有睇- Y# m% x: {) e/ Q
  q+ b2 g5 T  `7 I& ~
但觉得依家D油好似好快用完甘~~~
9 T  w/ Y- n6 I0 T
. W& Y& r5 `! R* a油贵啊~+ [# O) X+ Z' Z$ l0 R2 K$ \$ e: G
Kiver 发表于 2011-4-1 21:14

( j5 [* C5 A1 ~# L
. I" T. y- C. L3 E& W/ `# m8 i( O2 _% Y7 s2 ~  N
    D钱仲快用完吖,荫公。。。

ConvoyChan 发表于 2011-4-1 21:38:10 | 显示全部楼层
我地边宜家D油站醒目到乜甘 直接兑水 $ D+ l+ p2 K, {2 ?0 h, e
搞到部成一停低就不停chok,转速降到800几 好似想死火甘! x+ S( c2 p+ a( @4 h( W2 }
4s店D人一睇就叫以后冇去中石油中石化 叫去埃索之类D合资公司

zmqxzmq 发表于 2011-4-1 21:44:43 | 显示全部楼层
搭巴士最着数

tandong 发表于 2011-4-1 21:55:33 | 显示全部楼层
我地边宜家D油站醒目到乜甘 直接兑水   ^  _: G6 j. W/ m/ q+ e, }- V
搞到部成一停低就不停chok,转速降到800几 好似想死火甘
- i( i+ P9 S* z' ~% o$ o& P1 y4s店D人一睇 ...% W% h$ p2 K' y9 x+ l' `3 ?
ConvoyChan 发表于 2011-4-1 21:38
1 p/ f$ I' p# v- ?4 H
我地呢边就得间加德士,远左D呢!唔方便!

基拉杰特 发表于 2011-4-1 22:09:05 | 显示全部楼层
目前穷人,不用考虑

kidhitomi 发表于 2011-4-1 22:20:09 | 显示全部楼层
油升价,仲要出古惑厄钱% e( N! j* j3 [2 L
真无良

vskenying 发表于 2011-4-1 22:24:24 | 显示全部楼层
LZ應該當唔知道,睇下距點收錢至拆穿距嘛.

12下一页