[每日闲聊] 求推荐一个国外的博客空间

netasa 发布于2011-3-23 06:59 1593 次浏览 12 位用户参与讨论   [复制分享主题]
同题,希望在外国的朋友们帮帮忙。有什么好一点嘅空间,服务器要在外国的,怎么说呢,就是外国访问是不会受限制的,特别係USA。 另外在国内去更新也不会被墙的。 当然功能齐全一点更好。用途只係作为私人博客,不是分享什么的。当然上传下图之类的什么的还是有须要的。 E文也没问题。偶懂不多但也会用翻译软件的猪所以不怕E文!
8 s+ _7 O  s/ W7 |" n
9 B( Y, ~3 @3 e+ L. U请大家有咩好空间一定要介绍一下!!先多谢了。
. P, n- h- ]4 M2 \+ V  B
* p- y$ l* t5 Q" S% S9 M; R  I5 c/ I0 M  x% H2 p
另外有无人知点样查得到自己嘅MSN邮箱嘅服务器係在外国的还是在国内的。有可方法?

已有(12)人评论

eegbook 发表于 2011-3-23 07:06:35 | 显示全部楼层
哇!!!呢个要求,真系。一D都唔过份。听闻粤漫社他服务器都唔系系国内嘅,不如问问K社吖。

基拉杰特 发表于 2011-3-23 09:52:26 | 显示全部楼层
同样想要一个自由空间的人

yqt 发表于 2011-3-23 10:41:07 | 显示全部楼层
搭车同求wwww

eegbook 发表于 2011-3-23 11:22:59 | 显示全部楼层
搭车同求wwww9 M6 B0 {* B. c3 t- l6 Y
yqt 发表于 2011-3-23 10:41

: ~7 t' L; n3 p/ A3 d8 K$ q( b/ O+ e: D1 q( \$ w

% Z8 K8 S; K5 j# R4 |1 E    你又搞网站架,原来?

kyo1983 发表于 2011-3-23 14:32:27 | 显示全部楼层
唔使翻墙呢下有D难度

yqt 发表于 2011-3-24 00:20:17 | 显示全部楼层
回复 5# eegbook / N1 D" O6 z! t9 M
以前个blogspot被墙咗之后就冇点搞过咯←查实小白一个

netasa 发表于 2011-3-24 01:51:21 | 显示全部楼层
睇怕D高手都下晒海咯!! 都係食自己啦。  继续航海发现新大陆去。

eegbook 发表于 2011-3-24 10:28:12 | 显示全部楼层
回复  eegbook 4 y2 I( Y$ O: H$ y+ }
以前个blogspot被墙咗之后就冇点搞过咯←查实小白一个( x! K. Z- v3 ?8 M
yqt 发表于 2011-3-24 00:20
( j' D! E2 d8 H* M0 i% l% v
: L$ J9 E5 v0 f/ Q& s+ [5 I

" s) U! m) v$ a    唉~~~枉我还系学呢饭嘅添~~都未搞过。惭愧惭愧。

yqt 发表于 2011-3-24 18:23:30 | 显示全部楼层
回复 9# eegbook 9 u( n8 e) m3 P; e3 g/ t
原来你系学呢d噶?同我依家学嘅野都几接近下。。

eegbook 发表于 2011-3-24 20:15:22 | 显示全部楼层
回复  eegbook ( v/ E7 M# j, J0 h
原来你系学呢d噶?同我依家学嘅野都几接近下。。
5 y+ P& P9 _! S4 M0 Lyqt 发表于 2011-3-24 18:23
# r1 O$ `& S! d  g5 k$ f& c4 B
" d% y! \0 }+ `) Z6 v
' ]) M) {1 E% R! c& }
    咁你乜专业架?

yqt 发表于 2011-3-24 23:17:00 | 显示全部楼层
回复 11# eegbook " w. y4 z* p  p& j
学梗通讯工程、、未请教?

12下一页