[社区发布] [tvb][sd高达三国传][01~08][日粤双语][mkv]

ngyan1600 发布于2011-3-21 00:54 2536 次浏览 27 位用户参与讨论     [复制分享主题]
2 C! G; w# ^( `. ~2 m* P. e* q& I+ r6 U& ?! d
估唔到今次tvb都几快手,又系日本未完之前玩到一周两集...(系唔系想追过日本,不过应该无乜可能),睇得出今次tvb买既系hd片源(断估),因为上下左右全无黑边(点解唔系高清台播..原因好简单...因为放高清台成本贵,收视低(你又知?); k" R* X' J5 ?+ n" z" y) x, Y8 z
今次播放既cut片情况,以第一二集计,令我有d意外,原本意为无无左第一集既ed(真系无左),同第二集既序言(保留左,同埋两集序言系分开配的,点解咁讲呢...因为两集既序言时间上明显唔同左,第一集位准d,系同竹简出字时间差唔多,但系第二集就早过竹简好多.....差成句,你唔好话睇唔出).....只不过我呢个懒人.....都系决定一集直落就算....无驳片(ed另计)..5 e6 N3 w, q; c$ q) b! o+ U
合成版ed会用07年官方玩具宣传既中文版主题曲,由e面哥哥(大叔=,=+?)主唱
5 C5 t# i. Z: m  a6 R: O# x! vtvb版既就会跟番tvb咁,ed全部都系日文~
) a8 k9 J3 k1 F8 @  y, c) q* |4 r- z
字幕方面,合成版第一二集系ekiss字幕组版本,外加本人小修改,歌词加入小量特效~再讲一次,我系懒人~唔想对中文歌词喇....所以歌词字幕只对应日文,请见亮......
5 k6 [6 B% p3 D$ M: x第3集起字幕组改为使用光荣字幕组的.....原因系...00我都系用佢既.....(另一个原因系某某系列游戏既开发商同佢同名~你明既)7 m% f& F  l( }) h( Y1 E# t
[片名]bb战士-sd高达-三国传(第一季)/ k0 B8 F, m, n" G9 Y$ d7 `
[集数]第01~08集' g8 N6 E: K  @( M( M5 @
[语言]日粤双语# I; _6 \5 U% x& S& G2 T' v9 F
[字幕]tvb+ekiss/光荣繁中
. W4 ]6 p; }6 w% t) _$ P6 ^& L; N5 g[大小]60~300m
- m* I: H# `2 }0 ^, g, M: _[播放时间]2011年3月20日起,星期日下午17:30~18:00(一次两集)4 K8 ^1 k# V2 B% o

4 j- S2 K5 ^  l+ d/ U5 c1 B" P" H
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(27)人评论

ngyan1600 发表于 2011-3-21 00:56:41 | 显示全部楼层
圖片就唔發係呢度喇.......合成版既帖見啦~psp版本?合成版見啦...

Ace0210 发表于 2011-3-21 05:56:11 | 显示全部楼层
點解有兩個版: R3 C" H5 ~: x
呢個tv?

xiaotian 发表于 2011-3-21 09:40:11 | 显示全部楼层
TVB这次好快啊...之前看那电影版就知道有意播放,没想到这么快............

kidhitomi 发表于 2011-3-21 10:06:16 | 显示全部楼层
讲得啱,估唔到咁快就开播
+ r8 e! S( w! M% S1 Q1 y( p更估唔到一集得10分钟左右?1 ]' g) N( I! h$ Q6 I( c
无睇过日版,等粤语版再睇4 y' E1 d! @& w, S6 O
感谢1600发片
  T3 [5 n8 E  ]

235600 发表于 2011-3-21 11:41:53 | 显示全部楼层
貌似不错的啊啊

野蛮新叮 发表于 2011-3-21 22:23:29 | 显示全部楼层
貌似不错的啊啊

kental 发表于 2011-3-22 10:43:24 | 显示全部楼层
哈,估唔到1600大你会合喔,我以为无几多个人钟意噶添!

jingwoei 发表于 2011-3-23 16:02:07 | 显示全部楼层
so fast can get... thx 4 the sharing

mpfiqqk 发表于 2011-3-24 01:06:48 | 显示全部楼层
有点搞笑的高达

PC78 发表于 2011-3-25 11:29:48 | 显示全部楼层
I love gundam!  Thank you for your sharing

webank 发表于 2011-3-25 12:28:54 | 显示全部楼层
好似几好睇禁波收低睇下先

123下一页