[新闻资讯] 香港海關拘4人涉網上發放盜版日劇及動畫

Hatsuki 发布于2011-3-15 18:37 5010 次浏览 79 位用户参与讨论     [复制分享主题]
梦之星际 发表于 2011-3-16 21:38:20 | 显示全部楼层
我指国内电视咋。香港果边信号咁好,录出黎嘅高清都唔系太理想。' y+ U$ Q' Z  O6 n# _$ \
eegbook 发表于 2011-3-16 21:21

5 M9 ~" j# X8 b( F% ^) p0 w5 j5 p; z( a  O! U; n8 W
- n, K: ]( ^8 x" l
    我一直都系讲国内的啦,国内的高清频道我真系没看过,真系唔知距的分辨率系咪1080i的嘛  S$ W4 h+ M9 F  m. u' O+ ^! ^! m
    我觉得香港个的都算好了,就算系日本个边都好少达到全高清1080p的效果啦

eegbook 发表于 2011-3-16 21:39:45 | 显示全部楼层
我一直都系讲国内的啦,国内的高清频道我真系没看过,真系唔知距的分辨率系咪1080i的嘛/ s$ p# W4 g3 n: r+ N
    我觉 ...
0 q4 d' P) r  y梦之星际 发表于 2011-3-16 21:38

@5 y1 E( ^5 C8 y2 y
) x- ~& T& A( Y7 m, T" H& S* C' L: \: `" J8 \  P
    咁我再去考究下啦~~唯有。

梦之星际 发表于 2011-3-16 21:52:35 | 显示全部楼层
咁我再去考究下啦~~唯有。
# S! d! ]+ n. j5 zeegbook 发表于 2011-3-16 21:39
" T1 |( }- o, D7 P
  X5 {6 H3 P- n6 ]$ t
1 c! L8 y" e& d# X5 k$ a" a
    嗯 考究到比较下系咪差不多,我估应有跟香港差不多的可能,因为香港都系用中国自己研发的制式的

leafir 发表于 2011-3-17 20:12:42 | 显示全部楼层
小心使得萬年船,錄影組的朋友還是小心一D,反正D動畫遲早發放我們都會一直支持既,風頭緊的話就避下先,這樣安全D,我都還有很多動畫想下呢

eegbook 发表于 2011-3-17 21:23:23 | 显示全部楼层
嗯 考究到比较下系咪差不多,我估应有跟香港差不多的可能,因为香港都系用中国自己研发的制式的
- l. e: [; q! O梦之星际 发表于 2011-3-16 21:52
, Q3 U, T+ @4 m6 g) z9 w9 ?9 \# _
/ I0 L. q; l1 o0 ~% J

/ A8 j1 K! V0 d& Z$ J    希望香港D技术要好D啦,因为极大部分录影都系靠香港D片源。

webank 发表于 2011-3-18 13:21:00 | 显示全部楼层
系香港都系小心D好啊

eegbook 发表于 2011-3-18 15:25:46 | 显示全部楼层
系香港都系小心D好啊
, J$ n: E7 l4 d" _/ e& t2 }, [0 J4 j- Swebank 发表于 2011-3-18 13:21

) Q% W+ ~7 [, Y& h  U
9 R3 @! e- a6 {
1 G! U* |4 Y7 `9 r" x/ ]' Q    因为系一个较为依法办事嘅社会。

kyo1983 发表于 2011-3-18 16:05:15 | 显示全部楼层
卖片就肯定唔得啦。。玩下未算咯

dears 发表于 2011-3-19 12:52:38 | 显示全部楼层
这就系高度的法治社会,出片攒钱、入片收钱、卖片罚钱、买片抢钱(贵到抢钱甘)

eegbook 发表于 2011-3-19 13:00:25 | 显示全部楼层
这就系高度的法治社会,出片攒钱、入片收钱、卖片罚钱、买片抢钱(贵到抢钱甘)( x+ f4 C: g0 b5 [! w% _
dears 发表于 2011-3-19 12:52

- }+ z. _# F2 U$ B0 c- a, O; v( f2 g+ c: n7 v: u& T
; a7 D6 E7 s6 [( X
    真系好押韵哦

小louise 发表于 2011-3-19 13:46:48 | 显示全部楼层
賣片....重要系香港服務器賣片...梗系比人抓啦....

guanriru123 发表于 2011-3-19 15:17:12 | 显示全部楼层
支持正版啊