[粤语动画] 求幽遊白書 冥界死鬥篇(電影版)(D5~4.16GB][粵/日語~中/英文字幕]中文字幕

LAIKAHEI 发布于2011-3-4 16:05 2646 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
300社区币
* @* W' t* F  d3 q" l7 n1 ?
9 f: j. [+ i# `* @# e求 幽遊白書 冥界死鬥篇(電影版)(D5~4.16GB][粵/日語~中/英文字幕] 的中文字幕7 |* U, Y% x8 ^) z+ ?$ o% K
9 T! T% A) S/ l, k# V
有冇朋友識將dvd中抽取出來的sub字幕轉成srt字幕....; T8 |9 F. m! X( k8 i+ G* C2 W( f2 s
我試用過好多抽取字幕既軟件都不支持中文字幕,變灑d亂馬咁...+ z- t) H* S. R8 |
VTS_01_0.RAR<----- 呢個係DVD抽左出黎既sub字幕...酬勞方面已加碼~&#9834;(*ω*)

已有(23)人评论

ET0-0 发表于 2011-3-4 19:17:13 | 显示全部楼层
求 幽遊白書 冥界死鬥篇(電影版)(D5~4.16GB][粵/日語~中/英文字幕] 的中文字幕
6 ?( W* F, a# B# ]5 M' ^7 j4 y2 ]) t; t! |- o0 `
有冇朋友識將dvd中抽取出 .../ N# N0 K! x: @) B2 n
LAIKAHEI 发表于 2011-3-4 16:05
* g3 H  B0 |1 R4 u/ ^

( }, Z5 u% l/ V/ i# a$ o: s. E. o+ J7 q) f8 q! _
    楼主你搵下旧帖喇 有驾 应该系幽助的帖

wulove 发表于 2011-3-4 20:24:07 | 显示全部楼层
回复 1# LAIKAHEI * \6 h5 G, b! B8 F+ Q: `
: M% Q( K9 ]( j3 C

, q7 _* B, j1 p' d0 Y" \  K. P    呢隻我有買dvd wo...

help6288 发表于 2011-3-4 20:49:47 | 显示全部楼层
你有sub檔???5 J% P4 r6 y: _: |, A. f. \
我可以幫下你轉成srt
1 t0 q. d! q1 k# y$ |4 A

李嘉明 发表于 2011-3-4 22:05:33 | 显示全部楼层
回复 4# help6288
9 b" g6 x0 R" ?str和sub沒什麼分別

梦之星际 发表于 2011-3-4 22:34:26 | 显示全部楼层
本帖最后由 梦之星际 于 2011-3-4 22:40 编辑 , Z* r  u8 I- T2 g" W1 f, I
回复  help6288 % [. l" g. s2 Q8 f9 M
str和sub沒什麼分別
8 I+ F9 U* d) S# H4 e' E李嘉明 发表于 2011-3-4 22:05
& [3 O0 v% T7 L7 H" {
8 Y+ u; [- U9 l$ ~* a* A8 x$ ^4 z
: W0 u* ~, ^* M
    点会无分别,一个系文本字幕,一个系图形字幕- M$ I( F' S4 G" T
   唔知楼主系用咩转呢?我用过idxsubocr,只系见过好少错字

help6288 发表于 2011-3-4 23:51:56 | 显示全部楼层
点会无分别,一个系文本字幕,一个系图形字幕) J/ v* S( f8 q/ A2 u8 D0 e
   唔知楼主系用咩转呢?我用过idxsubocr,只系见 ...
: x) a( ^5 ]! W梦之星际 发表于 2011-3-4 22:34

, J$ F. f& {5 O4 H1 v
; F  K+ G& o( y; ~
# c6 o& c- B- n' s    多謝你幫我回答....1 Y' j' v9 ]- s1 k! A6 ?
sub同srt檔...係人都會要srt啦
( X' E# n/ X, h3 g9 w& K- {
% |8 @/ I( F' Z; p6 J4 }idxsubocr真係會有錯字...所以要校對

迪格斯 发表于 2011-3-4 23:58:23 | 显示全部楼层
直接保留dvd字幕唔好咩?仲要转字幕出來?不明真相的群众路过的。

ET0-0 发表于 2011-3-5 00:03:28 | 显示全部楼层
以前幽助帖子个度无字幕文件乜

梦之星际 发表于 2011-3-5 00:42:56 | 显示全部楼层
+ R+ X( B" f- L% P3 x- t
多謝你幫我回答....$ }/ r2 F& A8 j6 B* U1 D8 r# {
sub同srt檔...係人都會要srt啦& L& I9 Z$ m- f$ K* G0 T1 v
& N3 f4 U' G5 g* ~) Y
idxsubocr真係會有錯字...所以要校 ...8 G( ]* z. _; e8 @
help6288 发表于 2011-3-4 23:51

1 `2 J( ]6 c' b, E9 N$ m: z* r& s& w1 a9 o
  J' a0 R8 X) |& f3 E: ?, a
    唔使多谢,的确系多数人都要srt,贪距方便修改,
" B6 O5 d: W* {5 }0 V9 {   不过校对太累了,宜家我都懒得去转了

梦之星际 发表于 2011-3-5 00:44:46 | 显示全部楼层
直接保留dvd字幕唔好咩?仲要转字幕出來?不明真相的群众路过的。/ N' f" R) c) _; v5 F- n
迪格斯 发表于 2011-3-4 23:58
& b% q% R5 V0 ?  D: U0 E0 g
0 N8 d0 J8 u* Y! l  g# [

+ e- R) a& l, S2 j& M5 h& R- p    srt比sub较易修改

LAIKAHEI 发表于 2011-3-5 01:08:56 | 显示全部楼层
楼主你搵下旧帖喇 有驾 应该系幽助的帖! H& ?. @+ E! Z8 ?1 {& ]2 z
ET0-0 发表于 2011-3-4 19:17
+ I( Y9 `, c( f
隻DVD我都有下..我只係想單獨要個中文字幕...

12下一页