星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

想问下大家一部TVB动画片叫咩~~~~~~

Khaos 发布于2011-2-12 18:06 1671 次浏览 23 位用户参与讨论   [复制分享主题]
系讲一个细路钓鱼噶~然后呢,个钓钩有好多种..杆都有好多种
3 ~0 x# A4 Z: t; I/ W- g  P我想问下叫咩名咯,如果知道,请讲我听,港译同原名都要~唔该晒。。

已有(23)人评论

by.iceb 发表于 2011-2-12 18:40:21 | 显示全部楼层
哩部片小学时睇过,以前真喺觉得好经典,不过唔记得名了,好似起闪电传真机之类节目里面播嘅

gulliver 发表于 2011-2-12 18:43:33 | 显示全部楼层
应该系叫~《天才小鱼郎》

inber 发表于 2011-2-12 18:46:30 | 显示全部楼层
应该系叫~《天才小鱼郎》8 t# `, p* }/ S1 q& P0 Z, K
gulliver 发表于 2011-2-12 18:43

" E6 x$ W$ m' Q9 w- @
- }; G/ E) e0 q* K2 k# R
0 y- C3 X5 O, }* e3 T3 m 比人講左先4 X( v/ D( \9 n$ @8 J2 r& ^$ {

0 W  Q1 G% n7 x; V2 ^" f- Z樓主錯區

gulliver 发表于 2011-2-12 18:54:10 | 显示全部楼层
比人講左先, S' p# }9 ?+ p9 q

6 ~& Y8 X1 S8 B, r樓主錯區7 J2 u% Z; y: g0 q
iamaboyandog 发表于 2011-2-12 18:46

/ X; [$ k0 m' Q1 v6 `, s* ]" a, U6 u! \$ D! y! P& ^9 p+ Z
$ V* A# v( @% K- o; }& }$ W
    你太慢拉~

by.iceb 发表于 2011-2-12 19:07:34 | 显示全部楼层
应该系叫~《天才小鱼郎》: [/ D1 H# f% [2 {0 L; Q
gulliver 发表于 2011-2-12 18:43
1 l& |  Q6 v+ j: u2 [( u
% u6 y: q' S: J% O# y+ c. z; `
/ t8 t5 O6 [/ [
    高人

基拉杰特 发表于 2011-2-12 19:11:28 | 显示全部楼层
被别人说早了一步

gulliver 发表于 2011-2-12 19:11:49 | 显示全部楼层
高人
4 \& _9 _& V, p6 Gby.iceb 发表于 2011-2-12 19:07

: D* l& k7 P8 Y8 g' T$ T, T! p# _) R
$ C: c- o3 O8 a2 I+ k
    只系之前睇过姐~ 我呢唔系高人啊~

Khaos 发表于 2011-2-12 19:15:12 | 显示全部楼层
应该系叫~《天才小鱼郎》
% [! k4 l2 ~1 l0 i8 @- w% Igulliver 发表于 2011-2-12 18:43

9 [) [# y+ H% u1 ^0 M2 i& j* O* U$ F* w; M

6 S, @; ]. X& \" \; w1 o$ p/ @5 `    嘿嘿,多谢晒啊~

gulliver 发表于 2011-2-12 19:16:14 | 显示全部楼层
嘿嘿,多谢晒啊~" ^/ ^- V+ N6 }2 C
Khaos 发表于 2011-2-12 19:15
/ n/ x! p8 s, z( I3 ~$ C6 i1 Z

3 P6 |$ i6 b( {/ t% ?' e: x
$ ^3 y  m  Q: Y: A5 b" v" s    唔使~互帮下姐~

by.iceb 发表于 2011-2-12 19:18:29 | 显示全部楼层
只系之前睇过姐~ 我呢唔系高人啊~
. K: j8 l9 w/ W' j9 c% \gulliver 发表于 2011-2-12 19:11

, }$ m6 i: ]; A+ ^' \2 j
7 T. Z- b$ ~& _7 ]; W( m: @+ c& y& K# G5 \; f
    哩部片似乎网上只有土豆个版本?

gulliver 发表于 2011-2-12 19:31:57 | 显示全部楼层
哩部片似乎网上只有土豆个版本?
* E+ w- a, `: c8 |" nby.iceb 发表于 2011-2-12 19:18
! Z8 Y7 r( T6 g/ n+ v
+ u" F* b, q% f+ G/ T; z

# J' {( t; ?) a5 q: G5 Y. G    唔知啊~我都系问我D~F罗咋~我无上去晚年过~所以唔知乜版本~

12下一页