[其它更多] 换过张新网咭 ,点解部机唔认架?~!

kanatam 发布于2010-10-30 18:07 1704 次浏览 19 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我今次买过新网咭,但点知部机唔认....之前果张网咭就认,哩张就唔认,点解嘅.........会唔会係主板的问题??

已有(19)人评论

雷超 发表于 2010-10-30 18:22:47 | 显示全部楼层
是不是未安装驱动。

kanatam 发表于 2010-10-30 18:26:13 | 显示全部楼层
是不是未安装驱动。
2 S7 x  j4 f  ^雷超 发表于 2010-10-30 18:22

/ p; L8 C5 F) F/ M/ }1 ~" L9 C1 `  d! e# ~& R; n
% f) y/ G+ _; E9 E
    个老细话唔使;而且,我之前果张网咭都唔使,一插就用到............

基拉杰特 发表于 2010-10-30 18:37:12 | 显示全部楼层
换部机试

kanatam 发表于 2010-10-30 18:47:11 | 显示全部楼层
换部机试  ], h/ F8 l# H4 |3 }
基拉杰特 发表于 2010-10-30 18:37

8 j5 R. d( b# H9 g+ ^
7 ~; q+ L9 I0 x; R7 K" X
6 S# b; z' P4 @: v    无机啦.............

基拉杰特 发表于 2010-10-30 18:53:28 | 显示全部楼层
无机啦.............
1 W' v: K  |: `/ v' Ukanatam 发表于 2010-10-30 18:47
( }4 m6 n' W3 v# v# O1 i

. n7 H* h5 E. _; ^& O# k3 e. u' Y5 f# N" d! H/ n! C% w2 U
    那就不知了,怎知是不是张卡有问题

kanatam 发表于 2010-10-30 19:02:06 | 显示全部楼层
那就不知了,怎知是不是张卡有问题
6 f: E( M# _; u2 b基拉杰特 发表于 2010-10-30 18:53

3 \8 D$ G6 r# Z+ W9 i* @
+ X7 l/ K- K/ v6 e  @/ \! z2 \0 w) z# r9 i
    张咭啱买架啵............

ConvoyChan 发表于 2010-10-30 19:09:30 | 显示全部楼层
设备管理器有冇? bios有冇禁用?或者屏蔽板载网卡? 再5得就可能真系5兼容了

基拉杰特 发表于 2010-10-30 19:10:58 | 显示全部楼层
张咭啱买架啵............
4 h8 F# ]) \9 k5 Okanatam 发表于 2010-10-30 19:02

% A% b$ P3 t0 S
  u0 G3 Q/ D) ]6 y8 I: _6 e
* v- j6 n5 [3 F  b! h    是谁说刚买的就是一定是好的

kanatam 发表于 2010-10-30 19:16:43 | 显示全部楼层
设备管理器有冇? bios有冇禁用?或者屏蔽板载网卡? 再5得就可能真系5兼容了% R+ e6 c2 ^( S- a- ^6 y7 w
ConvoyChan 发表于 2010-10-30 19:09

0 l- e: x) G6 j* H
! g# U5 W) B2 @) g* Y2 N) B# F
* A3 U$ R' o/ c8 x2 L    设备管理器有 ~!!!!!  至于  bios有冇禁用?或者屏蔽板载网卡?就   唔知啦

ConvoyChan 发表于 2010-10-30 19:22:58 | 显示全部楼层
设备管理器有 ~!!!!!  至于  bios有冇禁用?或者屏蔽板载网卡?就   唔知啦
/ c) `2 H; u8 |* i. `9 r1 u* D* \kanatam 发表于 2010-10-30 07:16 PM
4 m. |2 w4 D2 f" h$ v

( L; {' K8 \3 r( t8 m  j# {/ a# m( j, o4 q; `
   有红叉 定叹号? 乜都冇既話插上网线就用得了

kanatam 发表于 2010-10-30 20:18:27 | 显示全部楼层
有红叉 定叹号? 乜都冇既話插上网线就用得了
& b9 f& S. {# w: k) l" B% o/ @ConvoyChan 发表于 2010-10-30 19:22
& C/ x6 O; j( G. K; y& H
/ B( T* a# E0 z& O* k

: y/ ]- i, ~2 M$ t/ E    右下角有两个电脑仔的图表,一个就正常,一个就有个 “!” 咯        即係代表咩

12下一页