[迅雷快传] 【转帖】新機動戦記W【新片源x264LDRIP拉丁/日语无字幕】全集

maplep 发布于2010-10-8 20:38 5712 次浏览 83 位用户参与讨论     [复制分享主题]
cuterinoa 发表于 2010-10-11 02:46:02 | 显示全部楼层
M版睇来有好多粉丝啵....

darry1208 发表于 2010-10-11 11:49:44 | 显示全部楼层
这么快啊?!!

441783176 发表于 2010-10-11 18:42:20 | 显示全部楼层
片源好清晰啊 !

netasa 发表于 2010-10-12 06:34:57 | 显示全部楼层
用左XXX滤镜,分辨率对比度调过嗜。感觉上4XX咁大有咁嘅画质好正常! 无见果D字幕白得好紧要咩咁样表现对比度有所调教过。虽然事实上画质有所提高不过比人感觉係有格梗嚟。
9 t1 c7 r8 _+ L' x" ?不过都支持下!

maplep 发表于 2010-10-12 14:39:14 | 显示全部楼层
用左XXX滤镜,分辨率对比度调过嗜。感觉上4XX咁大有咁嘅画质好正常! 无见果D字幕白得好紧要咩咁样表现对比 ...
. `4 x% B/ j4 H8 z; gnetasa 发表于 2010-10-12 06:34

: X0 s2 s3 w5 g' ?- x$ d8 \
# l/ v- E! ?. u3 j
. Q/ b  ]0 O! Y* A, u9 Z) ?    雀仔也这样讲,你们对画质好有研究

最爱粤语 发表于 2010-10-12 18:27:31 | 显示全部楼层
话,怎么好的资源也有啊 ,感谢分享啦

netasa 发表于 2010-10-13 00:29:21 | 显示全部楼层
雀仔也这样讲,你们对画质好有研究" h' H0 s  o! G- l( T' U4 S
maplep 发表于 2010-10-12 14:39

; K* p# d2 o% W$ ]. k) B/ W- K0 J* G" X9 n+ K/ ]
/ k1 M; f# M# p
    咁样其实好难控制嘅,黑色暗嘅地方会产生色块或噪点,而光亮或白光嘅地方会因为亮得济变得模糊难以辨别,特别係字幕。 如果以色调嚟讲W係比较偏冷及暗嘅,即使係DVD都一样,如果係RIP保存係有须要调整着色同埋光暗嘅!!不过对比就好似唔须要太高咯。不过有恒心做晒咁多集嘅都唔容易!

help6288 发表于 2010-10-13 00:44:50 | 显示全部楼层
用左XXX滤镜,分辨率对比度调过嗜。感觉上4XX咁大有咁嘅画质好正常! 无见果D字幕白得好紧要咩咁样表现对比 ...) p; k0 t+ F2 V7 G$ ]5 @7 C/ H
netasa 发表于 2010-10-12 06:34
; x- B' u" j( O. x# V1 ^

+ n1 R: g7 A4 A; N  c7 d( N7 O7 P4 a/ ]6 t
    金田一你真系太强大啦....../ m9 p* j/ q  z! L/ h9 r: e
+ h" ~" _, r1 S. C5 t* e
得闲去我张贴http://www.dreamxt.net/bbs/viewthread.php?from=notice&tid=71839到比D意见啦

chelushi 发表于 2010-10-14 14:32:30 | 显示全部楼层
找了好久了!谢谢~

maiyulao 发表于 2010-10-14 17:18:17 | 显示全部楼层
可以洗版咯

maiyulao 发表于 2010-10-14 17:18:42 | 显示全部楼层
哎,又唔够积分睇。。。。

vi3w87 发表于 2010-10-14 23:15:34 | 显示全部楼层
哇...好興奮````````