[动漫讨论] 数码暴龙和神奇宝贝

pkmpkm 发布于2010-10-8 13:36 1708 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
不知各位怎么看。。
3 A3 Q5 p% m6 i3 N
% K, Z9 o( K. b! O我最近看了数码暴龙06,神奇宝贝BW。。6 ~5 T+ M6 G5 B6 f3 _2 J3 k

7 K9 q" i( _! p% T8 @  M纯属个人意见,我觉得掺不忍睹。! N5 ^4 Y2 ^% Y/ O. c% w; ?

; L4 `2 l  i# g我觉得这两部经典动画素质都一直在下滑 …
, D9 q) ?% D7 f* F9 D
/ C  [# g) W8 @% _0 b5 L真的好怀念最初第一部的时候啊~6 c& c& b: h# ?6 o$ g, c4 ?0 Q
( x) E/ p* Z: }1 w) _9 c  Q. S1 g

7 |1 J) \, [$ n2 n# w9 A大家又是怎么看的呢?

已有(17)人评论

zsl198602 发表于 2010-10-8 13:42:02 | 显示全部楼层
无睇啵,纯路过。

hlf123 发表于 2010-10-8 13:59:06 | 显示全部楼层
同感,数码暴龙越做越差开头1-4都好好睇
' l5 V' k1 {; A/ h5 e/ _开头好期待5,8 [" }2 Q1 }& _. T
后尾睇2急就某睇咯.
, U1 P$ t# H4 E) B+ }超级烂

kevinchan 发表于 2010-10-8 14:25:31 | 显示全部楼层
好多动画我都只係睇过第一部......所以我无办法评价

ball84 发表于 2010-10-8 14:33:17 | 显示全部楼层
数码暴龙我觉得下滑得好明显,宠物小精灵无发言权!

pkmpkm 发表于 2010-10-8 14:49:04 | 显示全部楼层
其实我个人觉得数码暴龙第5部总可以,是整个画风改了,有点不习惯。# G; R; J4 R3 o* M* j4 I; X( ?: k/ F6 m
但是,第6部,我真系觉得好像变形金刚。。

lovepx 发表于 2010-10-8 15:17:35 | 显示全部楼层
我觉得冇啊~数码暴龙下降..PM冇换主角

pkmpkm 发表于 2010-10-8 15:20:54 | 显示全部楼层
PM的剧场版最近几年剧情基本上都一样。
/ E" s9 F# O( ^% D8 j# S; b最后一部感动到我的是【波导的勇者】,5 P7 F! {( s2 s4 e' l* t
之后的都没什么感触了。。

kyo1983 发表于 2010-10-8 16:02:34 | 显示全部楼层
其实动画跟电视剧一样,一出续集既话,就会慢慢开始变味了

ConvoyChan 发表于 2010-10-8 16:56:19 | 显示全部楼层
pm问题5大 起码冇还主角# l8 ^" t8 m9 {1 o, e3 Q7 o
da前4部问题5大 后尾个D就感觉好灵异了。。。。

yuk922 发表于 2010-10-8 17:02:08 | 显示全部楼层
同感9 D' P9 _4 ~4 d5 A
DIGIMON第5輯都仲睇倒落去(雖然都係差), 但新依輯真係睇唔倒落去了....合體合體合體, 完全冇進化元素..
& v4 \/ p: h2 JPOKEMON其實已經每集變得公式化, 再出新一季都唔會點吸引倒我

Batcat 发表于 2010-10-8 17:44:46 | 显示全部楼层
數碼我淨仲意1同3,pm我就未睇過!!

12下一页