粤漫社魔邮备份分享计划交流

Kiver 发布于2010-9-24 23:22 4777 次浏览 33 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2010-9-26 09:45:12 | 显示全部楼层
记得过去时,为魔邮注册左上三位数嘅邮箱,但真正用M邮果时先发觉无咁好操作,上传同下载都唔係太 ..." _$ V+ Z  c' d, W* ]
netasa 发表于 2010-9-26 02:21

# G  j& Q, L5 z& k& u% z. r, q% A2 Z* D

' w+ e5 ~/ ^$ ]5 T1 H, I9 `! y    现在已经在身先中( T7 E! [. @+ D' X
    琴日一天上传了10GB的数据上魔邮里~

netasa 发表于 2010-9-27 01:28:27 | 显示全部楼层
现在已经在身先中. Z9 h+ k: ], V1 b* b
    琴日一天上传了10GB的数据上魔邮里~( b& U: @) z% S" Z6 u
Kiver 发表于 2010-9-26 09:45
6 D4 C5 G/ E: E" |3 y6 v$ y( G. a% |+ s: F
6 F. f( k2 ]( b+ b7 `
' A' r, y. j) {
    咁正!有D咩阿?唔係斋得乱马挂?!       几时有得收割啊!!

Kiver 发表于 2010-9-27 09:04:05 | 显示全部楼层
咁正!有D咩阿?唔係斋得乱马挂?!       几时有得收割啊!!. g7 q1 j) v! f  M# ]* X$ |* o5 \# C
netasa 发表于 2010-9-27 01:28
. E1 q9 B" V6 @5 K' P. O
7 R2 T6 L# e7 v

2 I$ l; [% q- C7 V# m5 u! {    我打算将我暂拥有的慢慢上传晒上去~~~
) v( S. m  t! R# N    400个邮箱应该可以均衡到下载压力的~~

235795561 发表于 2010-9-27 18:36:42 | 显示全部楼层
睇落好似几好

Kiver 发表于 2010-9-27 22:16:37 | 显示全部楼层
咁正!有D咩阿?唔係斋得乱马挂?!       几时有得收割啊!!
' Q# p. f6 I- Pnetasa 发表于 2010-9-27 01:28

) w3 u- T/ W* Y! h' ]; y
; T9 x. m$ C% h- N  w* V7 w+ Q$ t( P; J6 v" n
    依家传紧栋笃笑~~~

netasa 发表于 2010-9-28 05:31:55 | 显示全部楼层
我打算将我暂拥有的慢慢上传晒上去~~~8 v4 |2 H! ?, Z0 M% B' ~6 h% z# K
    400个邮箱应该可以均衡到下载压力的~~2 o: H, Q( x& l' a0 D. z2 S8 X
Kiver 发表于 2010-9-27 09:04

) L- A  [- V  }8 z$ P3 K! \' d7 t" ?/ j) a- m9 O' ~
& X0 A6 j3 _) T' V* H
    我睇就未必了,如果係D别人无而且吸引力强嘅经典嘢,果400个箱都未必应付得嚟!不过我谂下载器果度每个分PART下载间隔时间调大D嘅话应该可以相对咁减缓下载压力嘅。 不过咁样做D人又会话下载时间长嘅了。 要D人明白咁样设置嘅用心良苦先至係艰难!   你之前嘅测速每个分PART好似係20秒加上登陆用嘅5秒而及一共超过10个分PART加起上嚟就多用成1分几钟所以实际下载速度会比一次下载多用一D时间。如果间隔时间设得太大出嚟嘅效果就唔多理想了。
3 Q. K, V% V3 X7 n0 B# |; ^9 F/ ~3 ]7 m
不过我认为多一种分享方法的确係好事。不过依种分散投资,邮箱嘅可靠性一定要强,唔係少左某一PART就等同于没左成个文件,那怕个一PART只得区区嘅100K !

timaousi 发表于 2010-9-28 09:24:15 | 显示全部楼层
對魔郵一D都唔瞭解~等有得用果陣用完再比意見~

ConvoyChan 发表于 2010-9-28 22:22:15 | 显示全部楼层
用魔游5系好明点发资源了 系k社比发布者上传既客户端么

Kiver 发表于 2010-9-28 23:46:28 | 显示全部楼层
用魔游5系好明点发资源了 系k社比发布者上传既客户端么
3 r/ {5 A, P: O4 q) A157972678 发表于 2010-9-28 22:22
; e- x8 t; n0 ]0 e& l5 R6 q

- P2 i( S: s5 a  Z% v, s5 t" _$ b, T4 C
    需要使用魔邮发布资源的会员
. g, @1 F4 b2 C% ]0 G8 k% k' z  i可以透过申请方式
3 B  j% n% z: E% B  b& W+ R# D7 M! n1 F, i( p
由我提供一个已经建立好的魔邮管理客户端(内附已经建立好的100GB初始空间储存容量,可以迅速升级至200GB,使用够三个月后可以提升到400GB)" E) b  G( D. h- {

2 a2 H* C, `4 M8 A; n# T' D' S. x空间只要你使用量超过50%且距上一次提升容量的时间超过3个月就可以自动扩容一倍,无扩容次数限制

Kiver 发表于 2010-9-28 23:49:35 | 显示全部楼层
我睇就未必了,如果係D别人无而且吸引力强嘅经典嘢,果400个箱都未必应付得嚟!不过我谂下载器果 ...0 A8 ]' }4 M. E+ d
netasa 发表于 2010-9-28 05:31

5 Q3 \2 F- \5 i  P. s* h$ p/ ]6 x
6 G) c# g) U) ~4 Z. D这个清楚,因为当年都食了不少苦果
1 E9 H: _. x9 ~* T/ q但因为当年实在也太多人用,引起很多邮箱供应商不得不采取很多限制措施
$ k) g$ w2 j6 y
- i' B9 {0 \4 I- V' t* |$ F失去一个邮箱的后果的确好严重~