[动漫周边] 好開心.....尋日係大陸買左兩套碟,勁正

ngyan1600 发布于2010-7-24 21:34 3964 次浏览 61 位用户参与讨论     [复制分享主题]
小恶崽 发表于 2010-7-25 00:28:49 | 显示全部楼层
300?正野就系贵。。对我黎讲。呵呵

ngyan1600 发表于 2010-7-25 01:15:55 | 显示全部楼层
恭喜1600,开心死你啦!五知有无放出的冲动呢!
6 `! K' F( ?. V& W( W小c 发表于 2010-7-24 23:18

+ X, x1 v- }, [+ x2 W. l
0 I& @3 b7 D. t5 x! {, A2 I3 j6 R& V9 Z& n
    天元等下完所有合好左既音頻先決定* i6 q0 {/ S4 {- o+ [7 |
玻璃就要等兒童台再重播.....因為下左集人地合既版本,一聽之下係tvb首播既加速版,音質好惡劣......要等兒童台重播再錄一次黎合

cuterinoa 发表于 2010-7-25 01:23:02 | 显示全部楼层
中意尼部片买佢都系值得

小c 发表于 2010-7-25 01:25:58 | 显示全部楼层
回复 26# ngyan1600 / z! x, n8 c( {) a" I# J
, v- s% {# V+ P$ u( n2 F
/ L: \& E5 V! `7 M/ @% r
    玻璃,我记得私家屋啊度有录影版!五岩咩!

ngyan1600 发表于 2010-7-25 01:51:10 | 显示全部楼层
回复  ngyan1600 , I/ B( d* z( N6 Z& p
) F' B/ K( l2 `, G/ [  c3 P* \
; U% l5 q* i9 ?; ^6 F& }+ A
    玻璃,我记得私家屋啊度有录影版!五岩咩!
. _/ `' B! k/ f/ q小c 发表于 2010-7-25 01:25
) C9 [( y4 o8 d0 ]1 M6 z
% w7 X8 y5 G  n& e( @" }* ^# Q, D* m; O

9 N) X* d* V8 p% ^( Z+ ]  e    果套係首播有加速版........唔想做咁多技術問題上既野6 A! {& ?* Q; e* @7 {
只有兒童台版無加速

杀必死 发表于 2010-7-25 02:05:18 | 显示全部楼层
為一套dvd花300几蚊吖........真有錢。天朝人民与香港的差距就是大。

ngyan1600 发表于 2010-7-25 02:21:44 | 显示全部楼层
為一套dvd花300几蚊吖........真有錢。天朝人民与香港的差距就是大。
4 c5 M3 x* m7 b8 P9 R杀必死 发表于 2010-7-25 02:05

# E9 W3 h8 m: I8 s
2 B7 y8 \- A) x3 l
; f  ?# i% H7 q& e    原來你無視了首帖
4 M  l8 V1 K9 v, x7 l, |6 `4 M本帖合共是兩套碟,鈺都是辛辛苦苦儲起的!

ngyan1600 发表于 2010-7-25 02:24:19 | 显示全部楼层
下次上去買的應該是超機戰og(tv版)同埋魔神英雄傳1+2合集

eegbook 发表于 2010-7-25 02:53:05 | 显示全部楼层
哇。原来1600你都钟意黎大陆扫货架。深圳?

ngyan1600 发表于 2010-7-25 02:57:12 | 显示全部楼层
哇。原来1600你都钟意黎大陆扫货架。深圳?$ Y) v. y6 R" q$ f. I+ i; z
eegbook 发表于 2010-7-25 02:53

% E/ W! a. r' p5 A! f# r" L) B* R9 E8 a1 V  M7 C
唔係中意..係形勢所逼,因為香港d老番場俾海關掃哂.....不過就算無掃哂既....要買日語碟應該都係去大陸好..因為大陸直copy日/台版正版...品質有保證,而且就算計埋車錢,係大陸買都係便香港好多

netasa 发表于 2010-7-25 03:00:58 | 显示全部楼层
好野同係唔係正版無關係,只要製作認真,肯花多d成本,做出黎既質量好就係好野3 p0 @4 |1 f/ ]0 P- ]7 \6 o
h大哥,如果你認為老 ...8 A  h  H2 h; Z8 q( h0 o
ngyan1600 发表于 2010-7-24 22:33
9 m; @# f5 P) j  T

2 X) L4 {( y" Z4 O$ n$ P% S2 a; Y
7 n6 r/ H& ~2 t. s0 M$ b5 B    首先我觉得只要自己认为赚左就係赚左嘅了,不过所谓赚左嘅观念要不断UPDATA先得! 老实讲如果係内地买嘅D版套装仲要成上百人仔嘅话,就真係卖果个人赚左咯!我怀疑果D都係响网上下片源之后转压嘅。或者直接COPY人地D正碟。 一般碟嘅质量麻麻地!所以自己收藏就唔好留了。
" L6 h# f; h- w" q3 s( I
. t* {5 x6 `9 `1 u# V7 n我套皇家双妹唛全集 (当然无第三辑啦)COPY台版嘅,仲要软字幕 先1蚊1只咁你话赚唔赚? 佬实讲我都唔想买添。 我唔係巴闭,都唔係晒!我只想讲在大陆其实可以係平到你唔信嘅价都得噶,所以你以后再将个价压低好多都一样可以买到咯!到时你会忍唔住笑出嚟添!!, U* u$ \9 I; B7 N2 }! H1 f- w: [' B; e
% G. p, ]# h1 g! f3 T' h; l7 ]
KIF_0125.JPG KIF_0126.JPG KIF_0127.JPG

ngyan1600 发表于 2010-7-25 03:16:51 | 显示全部楼层
$ N) I4 S6 T4 T8 O; U2 l' f  D
首先我觉得只要自己认为赚左就係赚左嘅了,不过所谓赚左嘅观念要不断UPDATA先得! 老实讲如果係内 ...; H7 z! N+ F% R$ g: r
netasa 发表于 2010-7-25 03:00
9 I# y- i  j% `2 g3 e
% [5 J* X4 D. o9 g3 h* z
% W' A+ T# m( ~4 N
    好可惜係有呢兩套碟賣既店,無得講價--
% ]8 F& |; j+ v  ^( l& A3 `  W另一間就有講價,只可惜就無想要既野~( E( S; e; S% x- p6 A
算啦,差唔多3000$既野用三百幾十就買到,仲想點
: C) i: l8 E& j* g仲有就係你諗下你係邊買,我係邊買....係深圳買野d價位好唔同(呃錢就一定的了)