[软件应用] 求教 在线 重装.....被人盗号了........

kanatam 发布于2010-7-9 18:05 3109 次浏览 47 位用户参与讨论   [复制分享主题]
chrisrex 发表于 2010-7-9 19:41:26 | 显示全部楼层
因为佢要重启啩~

kanatam 发表于 2010-7-9 19:43:48 | 显示全部楼层
很明显是之前说的机里面的硬件问题,尘多或氧花,坏的可能性不大,多半是内存拆下内存插干净内存 ...! |: ~+ H+ ~3 g* i/ f
基拉杰特 发表于 2010-7-9 19:40

1 b" M% l1 Q/ P) q, J6 U& j- y# T. ?+ z5 q" C

" `: z- ]1 t, \+ X5 [    哦.................

基拉杰特 发表于 2010-7-9 19:47:09 | 显示全部楼层
因为佢要重启啩~
# q# E4 z. \" b, jchrisrex 发表于 2010-7-9 19:41
$ B9 j9 p' L; _; ]2 m" q! k3 ~
/ W, `& M$ }5 O+ e5 z* w
  O- N2 h0 x  l  ?( ~$ c
    是他自己说黑屏的,我想楼主应该不会悲剧到把重启和黑屏搞乱吧

迪格斯 发表于 2010-7-9 20:06:46 | 显示全部楼层
讲咁耐都唔明,干脆去搵人装啦。。。。。如果用到光盘启动进入dos后,一步一步就得了。。。。但唔知你系米想直接ghost。。。。。

timaousi 发表于 2010-7-9 20:45:31 | 显示全部楼层
讲咁耐都唔明,干脆去搵人装啦。。。。。如果用到光盘启动进入dos后,一步一步就得了。。。。但唔知你系米想 ...
7 i  ]% F+ u1 _+ _2 R, B6 L# Y/ `  ~迪格斯 发表于 2010-7-9 20:06
- b1 @! Q+ m0 J* t! c. l

9 f5 ]; Q  D4 y, D% G6 Y1 q, V% L1 i" c3 A! n" T
    我都覺!搞甘耐自己都唔掂嘅話!去請教身邊嘅人系一個唔錯嘅選擇!沒理由身邊沒一個識裝!

kanatam 发表于 2010-7-9 21:27:59 | 显示全部楼层
! X. }: }8 h% @& ~9 d2 w
: d# Z' `) {: v* T  c" f# V( ^几经辛苦,搞掂了。非常感谢 基拉杰特 阁下&其他人的帮忙.........
0 l# N( {( p8 w$ [) T4 H# H6 ]$ t& m% G: J: |+ J  y! E
不过,一开始是用windows xp service pack这个装的.装后发现所有程序要一个个装返,我当时就蒙了.. % B6 h; `/ Y: H
1 V# N+ c% T- p; Z
之後条仔返到来,见到甘款,就用返GHOST装,点知..........之前D野,咩都无哂.................................

基拉杰特 发表于 2010-7-9 22:56:09 | 显示全部楼层
几经辛苦,搞掂了。非常感谢 基拉杰特 阁下&其他人的帮忙.........
- p8 D( C. p7 g: K5 H: w' J, |# m/ e* B/ K% a. x: d1 Y
不过,一开始是用windows xp service ...
4 Z- h& x* `# \' k4 u) |1 {kanatam 发表于 2010-7-9 21:27

$ C1 P7 f1 L5 n  Y$ j$ \6 M
% ^6 \. j8 r: g& |# r! `" M% V+ ^
( r% [3 {- Y( G& H+ a6 e   弄好就好, 一开始就叫你头仔帮手还更快啦。 原来有男朋友的!

kanatam 发表于 2010-7-9 22:58:28 | 显示全部楼层
弄好就好, 一开始就叫你头仔帮手还更快啦。 原来有男朋友的!
/ U+ d+ ^% h/ @- a0 c基拉杰特 发表于 2010-7-9 22:56

; @4 H( b/ N; \* K% _  Z5 Z, p- b8 M4 s- [# E2 t# P

2 y. S1 @( g9 {   果时返紧工吖嘛.................

kental 发表于 2010-7-9 23:13:15 | 显示全部楼层
楼主你用噶系系统还原啊!所有盘D也都会唔见嘎喔

kevinchan 发表于 2010-7-9 23:16:13 | 显示全部楼层
几经辛苦,搞掂了。非常感谢 基拉杰特 阁下&其他人的帮忙.........
6 B1 Y+ K) ^$ q; F8 \$ g6 a0 ?: N9 z/ ?2 I
不过,一开始是用windows xp service ...
4 f5 F9 G  O. y( L9 V" Bkanatam 发表于 2010-7-9 21:27
因为系统盘里面的文件都被你重装系统覆盖了,所以唔会再出现噶喇.........以后要注意先保存自己想要嘅嘢啦

kevinchan 发表于 2010-7-9 23:17:22 | 显示全部楼层
以后边个新手唔识装系统就嚟睇下呢张贴吧
% |7 @* H5 p* G" j' O4 G/ h
3 _6 c* u' Z9 x楼主今次真系上了宝贵的一课

kanatam 发表于 2010-7-9 23:19:49 | 显示全部楼层
以后边个新手唔识装系统就嚟睇下呢张贴吧
& S+ E& a) i2 z) y  w9 g/ S" e) b
楼主今次真系上了宝贵的一课
. w) K, f- w8 ]/ okevinchan 发表于 2010-7-9 23:17

- C; Q# }1 I- `& i) N4 Q- r8 Z. T) P  f

. l3 M& F+ I- q: k% _    嗯,多谢大家的帮忙