[动漫讨论] 鲁鲁修的生死之迷分析:

cocosa 发布于2010-6-19 15:33 2074 次浏览 33 位用户参与讨论     [复制分享主题]
eegbook 发表于 2010-6-22 14:00:24 | 显示全部楼层
如果唔系画风问题,我谂,我早就睇咗。

manofman 发表于 2010-6-22 14:08:52 | 显示全部楼层
您只是睇动画!只是打发时间睇动画,只睇表面动画!无林过故事剧情,角色与角色间关系,好多细致 ...) E3 }6 V: n( l7 U% _" M
Ling1988 发表于 2010-6-22 10:29
& \) U7 n1 o" |

% W# ^- z; F# z9 l* l, L0 ]7 r: {+ G0 m/ H0 n, X1 N4 N. c, z! P! S
依家依个主题係讲紧的係鲁鲁修有无死,回复的论点係要围绕住 “死咗+原因” 或者 “无死+原因”。但係你讲的嘢,离题万丈,同个主题毫无喇更,不知所云,我完全唔知你想表达D乜嘢。

as7794105 发表于 2010-6-22 14:11:41 | 显示全部楼层
我都有甘的想法!所以我一直认为那个马夫就LULU!

kental 发表于 2010-6-22 16:17:09 | 显示全部楼层
美女看下
" z" J  V4 J4 X4 }- d' I; q600600 发表于 2010-6-22 12:53

, g+ @3 ~2 V8 I) E8 A; \' [# x/ Q) O/ t2 d

6 i: i# ?' x6 m    呢位仁兄非常有混水摸鱼的嫌疑!鲁鲁修我直接无视的!

chen2010 发表于 2010-6-22 19:15:39 | 显示全部楼层
个人认为都未死,会不会有第三季呢!

hikaru123 发表于 2010-6-24 15:31:26 | 显示全部楼层
唔会死概挂?唔系点出剧场版??

fei 发表于 2010-6-26 12:30:06 | 显示全部楼层
我都觉得未死咯,有王的力量,边有甘易死

771722399 发表于 2010-7-9 19:16:42 | 显示全部楼层
鲁鲁修,应该没死吧

515611823 发表于 2010-7-14 11:19:36 | 显示全部楼层
真唔真咯?

14140725 发表于 2010-7-15 19:04:06 | 显示全部楼层
車夫是魯魯修應該是沒錯的) @3 n* F8 W$ c9 q4 k4 N/ s
但我覺得樓主所說的有點奇怪
9 b# a2 i2 y" K) O+ m8 t魯魯修如在殺皇帝時獲得code的話
, R0 z4 a3 v  z$ h# M那麼魯魯修應該在往後的日子無法使用geass
7 i, m5 `6 i' l1 e5 B在皇帝獲得code時知道3 T5 O: m7 p* q( f4 B
有code時無法有geass8 M9 g! r# j+ ^, Y" c& Z8 `
否則嚇到魯魯修時為何不用一招洗腦就ko他呢% V1 L$ q" n/ z/ ?  s# c
" h/ O/ N0 }2 i& r' P8 @* [0 M
本人只是想不通魯魯修沒死的話是怎樣不死而已