[新闻资讯] 富士康第12跳发生 确认该员工身亡

tandong 发布于2010-5-27 08:39 2712 次浏览 57 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-5-27 13:11:07 | 显示全部楼层
觉得啲人好傻,一跳就乜都无了,唔知点谂嘅

omar0726 发表于 2010-5-27 16:09:32 | 显示全部楼层
.. 今日已经第13跳了。真是 ....

andyjoye 发表于 2010-5-27 16:45:12 | 显示全部楼层
准备又要创新高。。。。。跳咗未呀。。。。

基拉杰特 发表于 2010-5-27 17:02:06 | 显示全部楼层
好快的速度啊!

Kuromi19 发表于 2010-5-27 17:04:31 | 显示全部楼层
系我哋睇来,连续咁多人跳楼系好唔正常既,但系由据果个角度睇就好正常啦。你谂下,成班友仔比人困系好似个青山咁既地方,无论生活、工作、社会活动都系入边,日日精神加肉体虐待,唔跳都好难顶啦。你听落好似果度条件几好咁,宿舍又几好,又有D乜乜乜乜既娱乐设施,食饭又唔使钱,大佬啊,叫你一年365日就系果度,正常人都顶唔顺啦,人哋又唔系个个自闭仔。而且日日做嘢重复同一个动作,好易有职业病噶。

Kuromi19 发表于 2010-5-27 17:06:55 | 显示全部楼层
: `4 Q& e  ?1 E8 @- B- uomar0726 发表于 2010-5-27 16:09

+ W5 R! ?$ V1 s1 G( T- A# f6 h4 N2 f' _
; ~3 P( S! a( X. b
    有D咁既事?几时发生噶?中午睇新闻先话第12个咋喔

tianna4321 发表于 2010-5-27 17:10:58 | 显示全部楼层
前赴后继 好像快13 14了。。

基拉杰特 发表于 2010-5-27 18:07:18 | 显示全部楼层
最新消息!已经13了!!!

天使之风 发表于 2010-5-27 18:09:36 | 显示全部楼层
最新消息!已经13了!!!
  e5 T4 D" F: H5 h( A: C基拉杰特 发表于 2010-5-27 18:07
# w2 `) A# [% m3 W
4 S5 r. R6 j3 P7 H3 I% P) n
- m% x! c5 D' N  ^
    {:5_330:} 索性就双人跳。。。三人跳。。。群体跳啦。。。。

基拉杰特 发表于 2010-5-27 18:20:13 | 显示全部楼层
索性就双人跳。。。三人跳。。。群体跳啦。。。。
, z+ M7 P5 M, ^, _% s天使之风 发表于 2010-5-27 18:09

4 l" B1 N' G8 c3 H6 y
/ O$ Q( {, @( Q) Z
6 D5 |' O, [& U' U8 `5 h    富士康里面有很大黑幕

kental 发表于 2010-5-27 18:24:23 | 显示全部楼层
8 r) T- ^6 P9 F% l9 d) nomar0726 发表于 2010-5-27 16:09
  D4 ]+ g  T9 k$ v5 ?* ~- e6 b- c& b
) ^1 H: n$ ?3 I" X9 D
* h6 j# G- E" N* Y. w
    继承传统,前赴后继,发扬光大呢!

kental 发表于 2010-5-27 18:26:04 | 显示全部楼层
索性就双人跳。。。三人跳。。。群体跳啦。。。。: A" @- `$ M9 s, U
天使之风 发表于 2010-5-27 18:09
) H7 [+ f7 O5 I4 |( i! r: q

( B" I3 x6 A+ n. ]/ v/ R
0 [+ b# _- F: T: f$ m. u0 s    不行,这样太引人注目啦;一个一个来才有意思,不用着急