星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[I T 资讯] 七千蚊想装台玩魔兽世界嘅机,请指教

dpabout 发布于2010-4-24 01:23 2255 次浏览 24 位用户参与讨论     [复制分享主题]
基斯 发表于 2010-4-24 21:53:36 | 显示全部楼层
7000都攞得出,1万应该问题不大

titan 发表于 2010-4-25 21:43:11 | 显示全部楼层
7000竟然喺为咗玩魔兽...打个五折都可以是但执到部玩到魔兽嘅机囖

dpabout 发表于 2010-4-25 23:11:13 | 显示全部楼层
比较讲求画质。。七千蚊当然包埋显示器喇。。七千蚊嘅机好似好惊奇甘嘅?多谢你地嘅指教先。。

luanmali 发表于 2010-4-26 01:01:55 | 显示全部楼层
2000蚊嘅主机就可以玩魔兽世界啦~暴雪游戏通常都唔会咁高要求~

IDOIDO 发表于 2010-4-26 09:26:12 | 显示全部楼层
随便买,7000买手提都可以玩魔兽世界,台式机更加唔洗讲(不过唔好比人厄!)

MUfans 发表于 2010-4-26 17:30:37 | 显示全部楼层
上一排我朋友自己装嘅, P8 A( {* O; Y2 ~. @1 I
% d- |+ s4 q: L
CPU       intel  i5 750盒装                      1439元6 }, {9 i3 k- {# K
主板       华硕P7P55                              1010元* E- m) j3 Q' ?: }/ i
显卡       蓝宝石HD5770白金版  1G显存    1159元" t" O* p/ F% V$ f
内存       金士顿DDR3  1600速  4G          889元) c7 {$ m* f5 b& j) _# q) `
显示器    戴尔2209WARF  22寸IPS硬屏     1587元
. F! {" M$ l6 Y, W1 p电源       安奈美环保尖兵80+  额定620瓦   799元/ Q. U: z. g: S6 i
硬盘       西部数据1.5TB  7200转绿盘        730元
& V8 q, M0 ]# Y5 q机箱       NZXT圣战士921机箱                  628元
% S/ R. X- r/ E光驱       SONY 7240S                           170元. D1 W: B* p% o, \! \

. D  H* n2 D4 C* S. ~0 M( r' O% G总计8411大洋~~~顿时泪流满面
4 p0 P6 G$ {2 E1 S: ~
' ?$ f% t- _, q$ `3 ^, v当然佢咁做绝对系奢侈+浪费!
: U1 I! j! y0 S$ C4 ]# ~2 B
! b8 ?+ [7 h! @仅提供LZ参考。

kyo1983 发表于 2010-4-26 20:42:39 | 显示全部楼层
7K包埋显示器无?依家7K既机已经识得飞咯

a52012317 发表于 2010-4-26 21:13:24 | 显示全部楼层
7千可以玩到所有遊戲啦 嘿嘿

1989mwq 发表于 2010-4-26 22:55:55 | 显示全部楼层
7000..........2000的就能了!

dpabout 发表于 2010-4-26 23:23:59 | 显示全部楼层
多谢大家嘅意见。初来报到,深感热情。。谢谢

406807463 发表于 2010-4-27 02:24:03 | 显示全部楼层
楼主你在晒命,好晒啊

karybbyy 发表于 2010-4-27 02:32:56 | 显示全部楼层
楼主加我Q406807463,我帮你