[社区发布] [試壓][j2rip][噬魂師][01~51][日粵雙語][內掛中文字幕][x264_aac]

ngyan1600 发布于2010-4-16 11:29 8916 次浏览 86 位用户参与讨论     [复制分享主题]
kevinchan 发表于 2010-4-16 13:18:52 | 显示全部楼层
支持下先!1600唔係又压成720P啩?

ngyan1600 发表于 2010-4-16 15:59:31 | 显示全部楼层
支持下先!1600唔係又压成720P啩?
$ m  i% @/ V7 U6 xkevinchan 发表于 2010-4-16 13:18
4 `) a+ ], O# F9 {4 R% P4 }
- ^9 Z+ g; f6 }* |
& z# s1 D; R) Y& U% p7 n$ |8 F
    麻煩你睇圖-.-.........

kevinchan 发表于 2010-4-16 16:44:28 | 显示全部楼层
麻煩你睇圖-.-.........
9 B, |( Z9 O( ~; A7 q/ W% N9 F, cngyan1600 发表于 2010-4-16 15:59
呵呵,之前无留意!

mzmk2 发表于 2010-4-16 17:11:23 | 显示全部楼层
合成版物絶對支持~我要收下了

8d4t 发表于 2010-4-16 18:13:54 | 显示全部楼层
看过日语版几好,看粤语O5OK先

kental 发表于 2010-4-16 21:00:16 | 显示全部楼层
等下一集!一个星期一集都几辛苦!

conshor 发表于 2010-4-16 21:30:00 | 显示全部楼层
睇落5错咁,DOWN来睇睇

kia 发表于 2010-4-16 21:48:27 | 显示全部楼层
強大的東西...一定要下載了

ngyan1600 发表于 2010-4-16 22:25:48 | 显示全部楼层
合成版物絶對支持~我要收下了
' @+ @" M# g" W, u/ |+ I) kmzmk2 发表于 2010-4-16 17:11
2 Q2 S6 r/ ?$ T/ H' L
+ p8 z; b6 j  v# j- A, D& p+ K
# A( w2 o+ R4 h7 v6 i( o+ {
    我無話過係合成版,ok?????

conshor 发表于 2010-4-16 23:56:17 | 显示全部楼层
1600   5使试压啦,支持你噶作品

mzmk2 发表于 2010-4-17 00:50:31 | 显示全部楼层
回复 21# ngyan1600 sorry~~我一直都以為有日語同粵語都係合成物添
  c3 s7 ^# R3 ^0 d* F!咁好似你呢種類型既片係點整出黎?仲有佢同合成物之間有甚麼不同之處?求回覆!

ngyan1600 发表于 2010-4-17 01:22:19 | 显示全部楼层
回复  ngyan1600 sorry~~我一直都以為有日語同粵語都係合成物添
* l0 p/ V+ W. b* f$ u; q!咁好似你呢種類型既片係點整出黎?仲有佢同 ...
; T9 M. S( s7 y& }+ F0 vmzmk2 发表于 2010-4-17 00:50

" e5 x7 M5 |& d$ k# `! c; c4 [
+ j5 f) K7 k( X
3 Z1 I0 V0 n! _6 v6 {; q. _    合成片指既係指將係電視台錄影出黎既音頻調整到岩係比較好既片源上面用,當中音頻多數因為電視台既赤度/時限而被電視台有所修剪,更換速度,另外,以未有數碼電視之前,只可以用模擬收發去錄電視台既片,所以畫面好差,而當時合成版(以前叫勞工版)就基於想將一條粵週音頻換去品質好既片源上收藏,觀看等等因素誕生!
  M: m; R$ `* M$ F8 v1 P6 j而我呢d j2,tvb,atv,明珠台rip等等,都只係將電視台播放版以數碼方式錄起,錄好之後剪去廣告,壓好之後將錄到既野封成mkv ja