[粤语电视] [atv配音內劇][封神榜2-武王伐紂][01~20][純粵語][x264_ac3]

ngyan1600 发布于2010-4-9 05:53 5552 次浏览 30 位用户参与讨论    关闭   [复制分享主题]
" O3 N8 i9 t% Q9 \( ~+ \# ^% Y8 B! S7 j: j" z
之前曾經發過首播版,可惜當時用的錄影程式經常出錯,所以導致多次漏錄,現在遇上atv重播,就重錄一次,不過我想的是,盡可能在確定沒有漏錄的情況才發出,暫時播到第十五集,都只是錄漏了第九集的第一節(會用dvd原整版,當然..dvd版都有粵配,可惜就沒有atv配的好..不....應該說比atv的難聽得多....追求原整的,可以把兩個版本都下,另外,dvd版本畫質會比atv版本差,因為我的dvd版本只是4碟裝的便價版)' |1 S9 i5 z$ U& b" y, @/ l
[片名]封神榜2-武王伐紂* o0 b, _- E4 v! U% p
[集數]1~15* C, D& O2 R1 e/ f8 b& @5 Z
[語言]粵語/國粵雙語(雙語只用於dvd版)
% b7 z0 A* B0 h[字幕]內掛繁字/內掛簡繁(雙字只適用於dvd版)
( o8 {% Q% p) x, D+ {; [/ ^[格式]mkv封包4 d$ n, V7 O9 j2 t* q
[視頻]x264-1800k-960x576(atvrip)/x264-1400k-848x480(dvdrip)- n; k( Q+ I1 L5 D' p
[音頻]ac3-192k-48000hz(atv)/acc-96k-48.000hz(dvd)
- S) K& P1 @5 ^7 W, g0 k+ \4 m
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

已有(30)人评论

kevinchan 发表于 2010-4-9 08:05:32 | 显示全部楼层
哇,呢部片你都录,真係辛苦晒啦!话说ATV係米播过两次噶喇?

迪格斯 发表于 2010-4-9 08:26:03 | 显示全部楼层
我想睇翡翠台陈浩民做的封神榜。。。。。

ngyan1600 发表于 2010-4-9 09:17:10 | 显示全部楼层
我想睇翡翠台陈浩民做的封神榜。。。。。
3 b% _: Q- d+ f9 x6 z3 G迪格斯 发表于 2010-4-9 08:26

0 g+ r7 G( p$ ^! }
/ |4 D! e) z# ^- S6 w9 p! G! ?2 e: P5 ]6 S; n
    改到七彩,唔睇

ngyan1600 发表于 2010-4-9 09:17:33 | 显示全部楼层
哇,呢部片你都录,真係辛苦晒啦!话说ATV係米播过两次噶喇?2 K% m1 q5 ^+ D! q* d
kevinchan 发表于 2010-4-9 08:05

- K+ A) H3 {  D7 P8 B7 A  _4 A9 p4 t1 s/ ?- b$ U6 a. K
0 h0 J: i+ B3 _4 S# ]
    今次係第二次播

迪格斯 发表于 2010-4-9 09:31:18 | 显示全部楼层
改到七彩,唔睇8 ^+ G2 F. w. M
ngyan1600 发表于 2010-4-9 09:17
+ D/ l6 h+ s5 n) E+ @1 _  k  I, B
改唔改到离题我就唔知喇,只系觉得那套剧的演员做得好好。。。。而且歌曲都好听。

kental 发表于 2010-4-9 13:45:33 | 显示全部楼层
我以为系动画添!

kevinchan 发表于 2010-4-9 14:04:42 | 显示全部楼层
改唔改到离题我就唔知喇,只系觉得那套剧的演员做得好好。。。。而且歌曲都好听。
- w( }7 W  P! f9 }# ^* s, o$ Y# j迪格斯 发表于 2010-4-9 09:31
我都唔知道TVB的有无改,可能我睇惯咗TVB的电视剧,老是感觉TVB嘅好睇啲!

KO999 发表于 2010-4-9 20:42:22 | 显示全部楼层
来支持下先~~~

基斯 发表于 2010-4-9 23:29:57 | 显示全部楼层
宜家对电视剧冇乜兴趣,路过

LAIKAHEI 发表于 2010-4-9 23:58:59 | 显示全部楼层
好东西啊,支持楼主。多谢分享!

ngyan1600 发表于 2010-4-10 23:17:43 | 显示全部楼层
我都唔知道TVB的有无改,可能我睇惯咗TVB的电视剧,老是感觉TVB嘅好睇啲!0 \9 H! k" N) B- ~: Z8 e# z
kevinchan 发表于 2010-4-9 14:04
3 w/ T. B9 e& K0 Y2 O0 ]3 @3 R5 a
, d. a, d+ I/ \4 s$ G+ O& ?
' E3 [% H( A, m6 x% |# W/ T
    TVB既主線係講哪吒同三郎神,雷震子,但係就三個人既關系,TVB以經係亂咁寫......仲可以望有乜野係無改既呢?
' W$ }2 Z4 e1 ]另外,雷震子最初係原全唔識哪吒同二郎神,首先,雷震子出世果時,被西百候"姬昌",收了做第一百個義子,之後就被仙人抱了去修行,之後係18年後,姬昌身陷險境,雷震子才第一次下山,一救了姬昌之後,就返左上山,咁就以經說明左TVB以經改左........." i: g# |8 W( x' t  ?, N- g

9 H5 G" l4 k6 ^9 uTVB套劇
5 R# E; I& S* s, S1,主線錯
; p0 v8 x; u! @! s6 c2,人物關係錯/ \; [: o6 D; @& g( B
3,故事,人物成長事跡錯, s, L, b& d% h( k) D- f& N, M/ M

: T4 w9 q# Z& `8 a6 N頂多當係創意劇,而唔可以當係封神榜睇

123下一页