[动漫周边] 录管家的朋友可以录自带字幕的版本吗

Anglelock 发布于2009-10-29 22:26 1195 次浏览 11 位用户参与讨论   [复制分享主题]
在A嘟FUN上看到的是自带字幕的4 |/ n3 X7 _& p3 J+ ^
而这里下载却没有3 {; q/ P5 z6 x
不知道那字幕是自带还是后期制作的% N; _/ G( _4 h
如果是电视台自带的请录字幕版吧~谢谢

相关帖子

已有(11)人评论

kevinchan 发表于 2009-10-29 23:22:24 | 显示全部楼层
应该会有人将字幕搞埋落嚟嘅,你可以放心

mcnynbajay 发表于 2009-10-29 23:26:07 | 显示全部楼层
請問你指邊個版本?
) I5 a1 N3 v, b# a! d# _! Y合成版都會有外掛字幕的(以DVDRIP日版為主)~
+ x8 S! H# m, G+ ?錄影版都有些提供外掛字幕的!亦有d無了(懶整了或個人喜好)~~

kevinchan 发表于 2009-10-29 23:35:39 | 显示全部楼层
請問你指邊個版本?
1 l8 g7 X; O! |, j1 ]8 v' T合成版都會有外掛字幕的(以DVDRIP日版為主)~
6 C" j9 _: h6 y. N+ X$ m0 q& W錄影版都有些提供外掛字幕的!亦有d無了(懶整了或個人喜好)~~
' W  c8 J4 y5 n1 C" [mcnynbajay 发表于 2009-10-29 23:26
小杰,dotmu有人恶意灌水

ngyan1600 发表于 2009-10-30 00:46:54 | 显示全部楼层
兩星期後我發啦......
' J) Q# d  ]/ X. Z" P呢排唔想發新野住.....等小長今第一部完左再發野

kwanyeung 发表于 2009-10-30 03:03:39 | 显示全部楼层
有字幕的。KOUJI版就有啦。。。1 n( [7 d' z- ^$ j! C
去DOTBTPLUS BT區下吧。

ninaomu 发表于 2009-10-31 11:06:46 | 显示全部楼层
兩星期後我發啦......" L( O8 r- ]" x5 v! @
呢排唔想發新野住.....等小長今第一部完左再發野1 w4 l) I* s* o; N6 [5 e# q
ngyan1600 发表于 2009-10-30 00:46

3 J/ d# `; V! b% \- b莫讲新野,你今年以来连载紧的旧嘢全部变晒坑

simon21 发表于 2009-10-31 14:07:30 | 显示全部楼层
接问声楼主点解要有字幕呢?~?~8 p0 ?1 T- c& ~/ t  c1 d
听到声都够拉~而且我个人认为既然听到讲咩~又何必睇字幕呢?!

kevinchan 发表于 2009-10-31 14:52:10 | 显示全部楼层
接问声楼主点解要有字幕呢?~?~
4 r' z4 }# g9 X, E听到声都够拉~而且我个人认为既然听到讲咩~又何必睇字幕呢?!) P0 Q+ _6 ]6 K8 Z& @2 `4 J
simon21 发表于 2009-10-31 14:07
我觉得呢种可能系一种习惯,因为由细到大,睇电视都係带字幕的,可能就系甘形成咗部分人有这种习惯........就好似一次我表弟嚟我屋企咁,然后佢播电影睇,係TVB粤语的,跟住佢问我,点解无字幕嘅- -!应该就系咁解,呵呵

ninaomu 发表于 2009-10-31 15:17:04 | 显示全部楼层
97前啲电视剧大多无字幕的,且回归前后那两三年TVB剧啲字幕仲喺半咸半淡的

kevinchan 发表于 2009-10-31 16:03:44 | 显示全部楼层
97前啲电视剧大多无字幕的,且回归前后那两三年TVB剧啲字幕仲喺半咸半淡的! [$ d0 H2 P4 B/ l# R
ninaomu 发表于 2009-10-31 15:17
以我来讲,我细个时屋企唔准睇咁多电视,所以都唔知电视係有定无字幕,不过上初中后一直睇电视剧多,我记忆中系有字幕的,所以我睇电视剧都习惯了字幕

Anglelock 发表于 2009-11-7 22:40:20 | 显示全部楼层
接问声楼主点解要有字幕呢?~?~) N! ^: u. a& x
听到声都够拉~而且我个人认为既然听到讲咩~又何必睇字幕呢?!5 F* ^( ]8 R: g4 n
simon21 发表于 2009-10-31 14:07

) y# T- U8 X6 D4 W2 {% ]5 K) f3 t7 U& N% N
主要系因为......环境问题唔想开太大音量, D; Q: h0 P! d: X9 q
音量细又听得唔系好清...