[其它更多] 乜X道理?

stayhome 发布于2009-7-7 18:40 825 次浏览 10 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日见个硬盘就快装爆,就谂住部动漫刻落碟到,往日用开16X嘅,今日就试下改用8X来刻,等数据准确同稳定D,点知nero8提示“无效的区块地址”,失败咗!之后再试多次都係唔得,后尾上网搜下咩原因,就话卡巴斯基问题,咁我就关咗卡巴再刻,仲係唔得!刻坏咗3只碟啦,激死。。。最后我服啦,用翻16X来刻竟然成功咗,天啊,咩道理啊,慢D唔得要快D???

已有(10)人评论

Kiver 发表于 2009-7-7 20:15:42 | 显示全部楼层
今日见个硬盘就快装爆,就谂住部动漫刻落碟到,往日用开16X嘅,今日就试下改用8X来刻,等数据准确同稳定D,点知nero8提示“无效的区块地址”,失败咗!之后再试多次都係唔得,后尾上网搜下咩原因,就话卡巴斯基问题, ...9 f$ m9 b& o4 k9 d  p* U2 ?5 g
stayhome 发表于 2009-7-7 18:40
$ P) J( w& F7 u

' W6 N1 k" I+ w/ E. w& R! x, w. l你用乜刻录机和乜光盘啊?

kevinchan 发表于 2009-7-7 20:18:24 | 显示全部楼层
光驱问题?光碟问题?软件问题?

stayhome 发表于 2009-7-7 20:41:59 | 显示全部楼层
光驱:先锋DVR 217CH    光盘:威宝16X DVD-R    软件:Nero 8

wjr5200 发表于 2009-7-7 21:08:57 | 显示全部楼层
应该无乜理由会甘,真系奇,既然16速刻得咪算罗

yjb338 发表于 2009-7-7 21:50:27 | 显示全部楼层
8X都唔得,16X的成功率值得怀疑?拿刻好的碟找另一部光驱读读,看看是否也刻坏了!!!

aubert22 发表于 2009-7-7 22:03:17 | 显示全部楼层
系米卡巴2009呢~如果系,GX~因为区我浪费左唔少碟~
: H6 S. z7 J. f( q建议~卸载卡巴or刻碟前先退出卡巴~
6 p7 V! r/ C& q- a: Y4 Y用开正版卡巴~以前7.0好用到死~家个2009异常垃圾~~

xiaojim 发表于 2009-7-7 22:09:06 | 显示全部楼层
快投入NOD32娘的怀抱吧

stayhome 发表于 2009-7-7 22:09:34 | 显示全部楼层
用翻呢个光驱可以正常播放啊!
- A4 \; k2 J* V1 X3 T! f9 g7 F楼上,第3只再刻嘅时候我已经退咗卡巴拉,差在未卸载,亦唔想卸,呵呵

billiard 发表于 2009-7-9 11:57:41 | 显示全部楼层
人品问题,都是用16X好

fly1972 发表于 2009-7-9 16:36:20 | 显示全部楼层
一向用旧野,nero 7,应该是软件之间兼容问题.