不思议游戏,大家觉得点啊??

yjjao 发布于2009-7-5 19:52 2047 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
最近想下载呢部东东来重温下。

评分

tandong -6 -28 -1 违规内容

已有(15)人评论

天使之风 发表于 2009-7-5 20:14:10 | 显示全部楼层
下载左好耐,仲未睇。。觉得题材唔错,首主题曲倒听左都差唔多10年。。

yvonne909 发表于 2009-7-5 20:27:46 | 显示全部楼层
首主題曲好聽同埋個畫面做得好好,你一邊睇一邊聽真係好有feel
0 O9 q1 a5 B/ a4 |: \, g個故事同人物都好吸引,美朱同鬼宿之間ge情好深,好多人物都靚ga^^

yjjao 发表于 2009-7-5 20:39:16 | 显示全部楼层
论坛入面边个版本好嘀啊???想下番个

moschino 发表于 2009-7-5 23:27:57 | 显示全部楼层
不思议游戏我中意睇漫画,动画我都无睇过几多4 H0 i  [" z. ^" j; o5 R
我记得ATV播嘅版本好多地方cut左,1 ]7 H& P) i9 g; N0 ^& ^
但以前有买过爱子动画嘅,果个就好似无咩cut、睇日文啦

东方快意 发表于 2009-7-5 23:38:13 | 显示全部楼层
不思议游戏我中意睇漫画,动画我都无睇过几多
: r5 }9 r% M9 b+ F, z- Y我记得ATV播嘅版本好多地方cut左,/ f+ O: X2 @* }% Y/ F
但以前有买过爱子动画嘅,果个就好似无咩cut、睇日文啦* [7 T+ `- q6 ^! u, y/ i
moschino 发表于 2009-7-5 23:27
/ ?# {6 ~8 r/ S% l

- }7 f$ W! \( tCUT左咩镜头啊

lovek 发表于 2009-7-5 23:52:55 | 显示全部楼层
以前睇过 不过未睇完

kwanyeung 发表于 2009-7-6 00:00:06 | 显示全部楼层
ATV CUT左勁多。。。。。2 w  R  g8 c* e+ g
9 j$ j0 _; s8 k3 ~. W
如果愛子有賣我都想要喎。。

迪格斯 发表于 2009-7-6 00:11:13 | 显示全部楼层
CUT左咩镜头啊
8 h3 u+ ^5 U" T5 q# u$ ^东方快意 发表于 2009-7-5 23:38
当时亚洲台系cut到离晒普的...因为当时播映系下午5点左右,要适合儿童观看,而该动画又太多打斗,裸露,接吻等均不适合儿童观看的,所以会cut掉好多,而且需要衔接的音乐又很多,做一集就少则2,3个钟,多则4个几钟........系所有项目最困难的,高清合成版粤语100%保留,音乐衔接正确率达98%,顺路出售此高清合成版....但不会低价出售.

huang 发表于 2009-7-6 00:34:43 | 显示全部楼层
片源有MP4版,懒下懒合,此片无爱

东方快意 发表于 2009-7-6 00:37:44 | 显示全部楼层
当时亚洲台系cut到离晒普的...因为当时播映系下午5点左右,要适合儿童观看,而该动画又太多打斗,裸露,接吻等均不适合儿童观看的,所以会cut掉好多,而且需要衔接的音乐又很多,做一集就少则2,3个钟,多则4个几钟........系 ..., I; S4 h! ], y" ^% E9 Q6 @/ `
迪格斯 发表于 2009-7-6 00:11

; s" Q/ B. W' @. I$ ?# w# r3 d2 m1 B5 U. e4 e- M
呢几日睇完合成版乱马1/2,照样系CUT左嘅。。。

迪格斯 发表于 2009-7-6 01:59:22 | 显示全部楼层
呢几日睇完合成版乱马1/2,照样系CUT左嘅。。。" q1 e0 D, ?' b: s6 T1 H" x& R% M' o
东方快意 发表于 2009-7-6 00:37
cut就多数都会有,但乱马就点cut应该都无可能会cut好多去,须然都係打斗,但无乜流血画面,所以被cut走的就不会很多,由于<不思议游戏>我之前连载过系边做边连载,只做了前面部分当时就知道会好花时间搞,我都係今日先做晒52集,不过3-14集准备重新做,不竟系几个月前做的,技术含量低啲,相对离讲会有瑕疵.....
8 y/ C$ M: H( h- u3 w7 p% u0 ?ps:喜欢呢套动画又勇于挑战难度的不妨也去合成,不过肯定要有耐心,10几集开始cut的数量就开始多了,而且还有衔接背景音乐,难度很大..据我粗略计算,1集24分钟cut的数量约20-70处不等....幸好我对呢套动画好中意,所以也唔会让拒有瑕疵出现.....

12下一页