星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

有无人睇过《新机甲发明小子》吖?(附图)

一号狗 发布于2009-6-23 13:24 1824 次浏览 11 位用户参与讨论  关闭   [复制分享主题]
$ r5 U, g8 |9 q$ _7 p7 g3 ?
前提:我搵我搵我搵搵搵~~~~~~
- F+ E1 c3 o  m) R4 f& q3 w, B' V                   结果:都是搵唔到~~~~~
% K6 M" R4 ?) E! T% G                           净是系土豆度搵到OP同ED~~~
, A9 q5 U/ F, i& C! y* S4 Q                                  简直无言。。。。。。。。。
* b% I& I* s8 O& P( B2 M) r" ]                                           话说N年前睇过下~~跟住要翻学所以腰斩~~跟住翡翠台貌似无重播啦~~
1 l8 A, m6 E3 \- g9 B. @                                        如边位人兄有的话,分享下啦!!或者大结局剧情都可以噶!!感激不尽!!!
* Q3 o# o2 A  c5 n; e( j) b                                                       PS:02年播的动画~~~~男主叫:加利文,女主叫:天使酒,女配叫:牛奶妹~~~~
  v$ n  {: P8 ?. P5 P( C7 t$ _                                                           ~~~~~
# `& y7 x+ f2 b# X# h+ H& b: M
" z% ^) x9 g/ s7 E( b7 P& f! [. q3 ], e7 m1 q

已有(11)人评论

kevinchan 发表于 2009-6-23 13:58:24 | 显示全部楼层

汗啵

) X8 x8 [" {4 [" r. v  X" ?& Y9 P
6 G4 b" I! f0 p" I求片?小心被处理啵。我就帮你唔到啦,未睇过....LZ都係佛山啵

蔥頭 发表于 2009-6-23 14:02:09 | 显示全部楼层
我听过牛奶妹啊,好熟,我表弟应该知道。。。。

一号狗 发表于 2009-6-23 15:12:59 | 显示全部楼层
求片?小心被处理啵。我就帮你唔到啦,未睇过....LZ都係佛山啵9 Q) \: R6 }. b. c6 Z
kevinchan 发表于 2009-6-23 13:58
% a- }  J- w* _
& u. Y. t2 h0 S0 K: c. W
* p( G' d0 y% m4 v
唔好删我耶~~我是一边讨论一边求片噶~~~正确来说,我都是南海的~~~

kevinchan 发表于 2009-6-23 15:48:53 | 显示全部楼层
唔好删我耶~~我是一边讨论一边求片噶~~~正确来说,我都是南海的~~~
# |  S( S: w; ]& a' `2 Y4 ^+ X一号狗 发表于 2009-6-23 15:12
你可以分开两张贴讨论啊,一张係呢度,一张去求档区....又唔使惊被处理,又可以赚星,一举两得!!& u5 A  N% O9 _: n1 W6 P9 ]
顺便问下,LZ南海边度噶?

masato 发表于 2009-6-23 15:59:50 | 显示全部楼层
求片- -|||只能说等悲剧吧

kwanyeung 发表于 2009-6-23 16:14:42 | 显示全部楼层
版主應該會手下留情。唔洗怕。。。7 I4 d' U, u0 `
不過你講果套動畫我真係未睇過啦。、

一号狗 发表于 2009-6-23 18:53:56 | 显示全部楼层
你可以分开两张贴讨论啊,一张係呢度,一张去求档区....又唔使惊被处理,又可以赚星,一举两得!!
. ^  }2 C. W( T( {- H3 a+ f顺便问下,LZ南海边度噶?
1 {/ ?9 e; ]) a% ikevinchan 发表于 2009-6-23 15:48

3 u% E( B$ I! @  o5 U  k& |6 w5 G; Q+ J8 _# P* j1 }& \5 o4 t/ s

: d  T! {7 w/ Y& p+ i千辛万苦终于比我搵到张图~~~不过唔是天使酒同加利文~~有D可惜!! 顺便回答~~:黄岐是也~~

kevinchan 发表于 2009-6-23 22:28:28 | 显示全部楼层
我听过呢部片,但係已经唔记得係点噶啦,无能为力,等待高手帮你啦!顺便回应下:同是大沥镇

kevinchan 发表于 2009-6-23 22:32:02 | 显示全部楼层
我听过呢部片,但係已经唔记得係点噶啦,无能为力,等待高手帮你啦!顺便回应下:同是大沥镇

kevinchan 发表于 2009-6-24 08:58:49 | 显示全部楼层
未命名.JPG 42424.JPG
  h; S8 i2 K) j1 U# p* ?. i9 {+ _9 k2 K  u0 n7 j4 T
新机甲发明小子配音,  1 W* M+ O/ Z! U! p8 u  T+ K
配音员 性别 公司 配演角色 配演片集 媒体 首播日期  
0 Q* }" ]/ }/ d3 {& Z& a' X刘蕙云/刘姵颖 女 自由身 天使酒 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  / J, N+ e2 V$ j9 i# s% d: s
梁伟德 男 TVB 樱桃酒 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  6 x: {1 ]2 ^7 |6 F
林元春 女 TVB 香蜜桃 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  
& B9 w  `% F1 y  r( v5 l6 X  i黄子敬 男 TVB 大师博士 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  
6 U% i# K! t1 v( h0 k1 @蔡惠萍 女 TVB 茄宙 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  . G) L9 U( r' K& V" e5 W/ ^  o* h! A6 W
卢国权 男 TVB 菜肉汤 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  3 I) V) U0 W) ]# u  l
苏强文 男 TVB 伟马连艾 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  ) w3 ]$ p- z# k+ y3 N
潘文柏 男 TVB 高官 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  7 Q* G2 A/ O- _( B
郑丽丽 女 TVB ?喱 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  
" s+ F! z0 s8 d' ?6 z5 U: I陈卓智 男 TVB 柔让 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  ; d& V5 G) u2 n2 p
邝树培 男 TVB 轴顶 新机甲发明小子 翡翠 5 /2/2002  
2 u$ s  I$ n. U雷碧娜 女 TVB 加利文 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  
- r5 L+ U' q/ v6 S! O" z黄凤英 女 TVB/领班 坚多 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  
: i/ e8 Z7 O! g. b: y( d沈小兰 女 TVB 牛奶妹 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  % A) \% _2 `' M4 B6 F
陆惠玲 女 TVB 胡桃 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  ) y) l" `$ M9 g: M. y* K; b
陈凯婷 女 TVB 辣肉丸 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  3 P5 M8 n* c% b. y9 P/ ]5 O
潘文柏 男 TVB 来武 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  
2 s6 k% {- s. x- [3 x6 k$ i梁少霞 女 TVB 来武的秘书 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  
4 Z. Y! ^2 h: C, o+ }8 x陈曙光 男 TVB 修博士 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001  
. @( L0 P% h1 _5 K6 r" R  e* K9 j冯锦堂 男 TVB 博池 机甲发明小子/新机甲发明小子 翡翠 11 /5/2001 * _- E3 G, T+ s8 `4 Q

: S7 K3 I: T! W# C- J4 w5 j+ A  W9 h7 G! A9 D( w0 J( u
$ x- W1 P8 u) T( H

, T% G# r6 J$ I# Q2 B* w4 q
- f% s! v! [1 k# @9 l- C7 M
* j" A% F; i. R: Y3 Y. E' w5 s8 U0 x1 K; G% p7 [1 O
! q5 }2 W8 w! u. L) Q: u
/ a% A1 U2 l4 W. r
1 y* G) p7 b+ ?2 C! h
帮你补充咗D资料,你幅图太细了

雪比 发表于 2009-6-24 13:37:02 | 显示全部楼层
无看过,帮不到你咯