[其它更多] [樂都/MU][J2/BDRIP足本合成版][機動戰士高達00][01~03][X264][AC3+AAC]加入MU

ngyan1600 发布于2009-6-11 05:23 9518 次浏览 85 位用户参与讨论     [复制分享主题]
- \, [" r. W( S% ]4 I3 U* e( U% S, x% A& }
因為要全力趕起小櫻21~46,所以高達暫停更新一星期
0 B) S  z9 |. K8 U片源係網友提供,我本身果D...唔知點解唔見左....明明燒左碟,不過1~11集都係需要佢既片源,因為果時用既轉片軟件唔好,所以壓出黎容易有起格% }* v" c" E$ L: j
今次起用J2足本音頻,就係為左足本合?緊係唔係啦,主要係當時用既音頻質素唔好,有D係RMVB,有D係模擬台版,今次有J2既AC3,質素唔成問題,另外一個問題係,當時合成既就有變音(唔識野就亂拉音頻),今次既唔會變音(唔會變咁勁!?)的了~_~......大家聽過就明/ f  V" e/ X% |' E; w
講真,今次真係好好,播番之前CUT左果D,就係指中場皇留美飲野果場
' P" {( A5 v5 s
[片名]機動戰士高達00(第一季)7 o1 a+ u' W7 T5 l% v, V1 H& K" I* C
[集數]二十五集-更新到第一集
( J) ^; v) Y3 B, D[片長]BD-23:48,J2-22:32(真係無乜 CUT野喇...係CUT左賣廣告過場果兩秒黑畫面同預告JA), p, K" E5 p, u4 G6 n' d+ {
[大小]BD-259M,J2-263M. S8 x( B* X3 d* o
[格式]MKV打包
: a  K% I4 W5 c1 \0 o6 `3 \. x[視頻格式]X264-(BD-576P-約1200K,J2-720P-1400K)8 Z9 W1 @# _( |7 X. d0 Y
[音頻格式](BDRIP-日語AAC-128K+粵語AC3-192K,J2-AC3-192K X 2)
- r$ s* s4 X: _* x[字幕](BD字幕組字幕+TVB字幕,TVB字幕唔包括OP,搞唔掂個OP字幕搞左會連OP前果D都無埋,J2-TVB字幕)! a9 O7 W( I+ ?- S( X! O" `: ]
BDLOGO.jpg # o& s' h) A( d, T
0 o6 ?: E! P9 Y BD01.jpg
% B5 `( N  J' r0 O J201.jpg
4 F4 a9 N" R, N( ~' T
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

评分

alexhus + 3 + 26 + 1 精品文章

已有(85)人评论

183334257 发表于 2009-6-11 06:17:22 | 显示全部楼层
多谢晒ngyan,不过唔知做咩近排乐都好似好慢咖

ngyan1600 发表于 2009-6-11 06:26:20 | 显示全部楼层
多谢晒ngyan,不过唔知做咩近排乐都好似好慢咖
$ k% @; D: E" u* Q. w183334257 发表于 2009-6-11 06:17
2 e7 z- ~. i) [
我都想知,可能多左人用掛!' M9 n+ J. F4 C/ R
但係我下載唔覺慢左,反而係上傳方面慢左好多.......之前用IE上傳可以去到1.3M/S而家得番2X~6XXK/S
7 B- e( a% ~$ A! H4 U; ]下載就全速2~4MB/S

迪格斯 发表于 2009-6-11 06:33:41 | 显示全部楼层
上传速率在2x-6xxk/s我都无乜好讲,一个字,快....起码快我好多多先.....

shason 发表于 2009-6-11 07:22:37 | 显示全部楼层
同之前的合成版有咩区别?

ngyan1600 发表于 2009-6-11 07:50:37 | 显示全部楼层
同之前的合成版有咩区别?! i7 H2 W  i: @; \9 W: o3 _" d: I
shason 发表于 2009-6-11 07:22
) j& k4 B' C# ^+ p) F# U
足本版,三個字就係分別,你下左就知,除非你係睇左就算,唔會留意套戲身有D乜對路,例如聽聽下粵語變日語等等
. R- i; E$ O# M. b, s* z! ~無分別我就唔會重合啦!

ykcheung 发表于 2009-6-11 08:06:06 | 显示全部楼层
中意足本版

迪格斯 发表于 2009-6-11 08:21:16 | 显示全部楼层
乐都好似发生故障.......2小时都未下完.......

邪恶撒旦 发表于 2009-6-11 09:09:57 | 显示全部楼层
乐都的速度近派很慢呢.....才30K--40K....郁闷到死

simon21 发表于 2009-6-11 10:27:40 | 显示全部楼层
# v* G. a9 O, r1 K: \! B- \  S, Z: M- F8 |" N5 b* A& q3 B7 t
皇留美飲野果場?~!系第几集啊?~~' o1 c. `+ b0 j4 N
好似无点留意到。。。
4 S9 ^) {3 L4 D/ O* l5 A& W# m" `9 }1 x5 C& a' \* p
------------
9 _3 H; D0 U9 Q5 d# v: \7 f% R: S4 `# s6 v. K
仲有~我想问下播个时有无得唔显示字幕啊?!~我唔系甘中意见到D字幕~

平常心 发表于 2009-6-11 11:27:03 | 显示全部楼层
1600重新压制,高达OO当然支持下载,无限感谢中,{:5_339:}

ninaomu 发表于 2009-6-11 11:36:57 | 显示全部楼层
多谢晒,不过又开一套,你之前仲有N套已长期无更新了。。。