[粤韵文化] 贊助警隊

j95101 发布于2009-5-30 21:09 530 次浏览 9 位用户参与讨论   [复制分享主题]
因為資源緊拙,警方曾考慮接受贊助。- O% a# r, y6 A8 ~4 z9 G

+ x8 [! f3 Q2 w& i- X3 m% X如果成事,唔知會唔會好似電視台咁...7 ?4 T0 K/ ]- Q. X. v! D

0 r! C7 P0 \" L警員A:「娃哈哈酪酸乳提提你:你地已經被包圍,快d放低武器投降!」
$ J3 g0 n  v; f8 b$ ~' K0 D( t8 @8 |$ Z3 k
警員B :「我宜家問你野,你有權保持緘默,以上係由黑妹牙膏特約。」  N# v  k( ]' ?& b# t9 d
0 Z5 C0 l  }5 e* ~1 w0 }
警員C:「我係警察!咪走,米酒梗係揀珠江橋牌米酒!」
. s! O: Z6 ]. ~9 M: ~( n9 `" G  s. y  {6 G, I. @3 M
警員D:「你地已經被包圍喇,我限你地一分鐘內出黎投降,時間倒數系由xx錶贊助。」
" r, B$ j5 \3 F; h' o7 C8 ?- M1 |
警員E:「先生.....熄匙,車牌,身分證,大家樂~為你做足一百分!」
3 i' f' ~  i/ x! [' K7 Y" J* ^6 _7 f2 R7 B$ b: [: a
警員F:「你而家有權保持緘默,或者你可以叫杯咖啡等你律師黎,即沖咖啡由雀巢牛奶公司提供。」1 F* a+ M: U) u7 l5 @% Y' {
0 n* @/ f9 L3 i4 [. w5 p$ V/ d* ~! T
警員G:「依家唔係事必要你講,除非你想講,我地會用書寫流暢既斑馬牌真美筆記低,日後用黎做呈堂證供。」

已有(9)人评论

saber0758 发表于 2009-5-30 21:14:30 | 显示全部楼层
哈哈`几搞笑。。。

lovek 发表于 2009-5-30 22:37:30 | 显示全部楼层
几搞笑~不过好似5关星座事握~

平常心 发表于 2009-5-30 23:51:08 | 显示全部楼层
几搞笑,不过点要要搞到咁要赞助。{:5_339:}

luanmali 发表于 2009-5-31 01:08:10 | 显示全部楼层
警方都要赞助~~如果喺犯罪集团赞助~~咁仲捉唔捉佢好呢?

aubert22 发表于 2009-5-31 20:25:00 | 显示全部楼层
掂啊~~可以转载啊~哈哈~

sugarlee 发表于 2009-5-31 22:17:44 | 显示全部楼层
都几搞的~~~

kwanyeung 发表于 2009-6-1 02:40:13 | 显示全部楼层
咁鬼死搞笑嘅。多謝曬。

masato 发表于 2009-6-1 06:49:35 | 显示全部楼层
几恶搞的  楼主的帖哪里来的

pigbill 发表于 2009-6-1 07:34:31 | 显示全部楼层
haha...it's pretty funny....lz is pretty creative wor.