[生活智能] 突然想学合成。。。

saber0758 发布于2009-5-18 21:35 1335 次浏览 16 位用户参与讨论   [复制分享主题]
一刀 发表于 2009-5-22 15:11:10 | 显示全部楼层
Adobe Premiere Pro CS3
& I$ o# W% m: N2 M* I不過對硬體要求好高..
4 T9 f; o# c; Q( e, ?9 I/ V我個人比較喜歡對著視頻校對,準確度比較高,只聽音頻校對本人始終覺得必然會有少少瑕疵
+ N: [7 u* v  o4 ^( G% z* v6 e1 @& d9 Zhikaruyin 发表于 2009-5-22 14:23
$ r$ V* h4 r# q# l

' X( k( Z" ~4 N" W我和你的觀念正好相反呢.; |9 x- k9 R% z+ F  d1 W" S: W
我個人比較喜歡聽著音頻校對,準確度比較高,只看視頻校對本人始終覺得必然會有少少瑕疵,當然邊看邊聽就最好.

hikaruyin 发表于 2009-5-22 22:24:33 | 显示全部楼层
本帖最后由 hikaruyin 于 2009-5-22 22:25 编辑 $ b. Z2 C7 ^# W5 g$ S
我和你的觀念正好相反呢., l2 t  a4 ]# J. I- g8 V0 _
我個人比較喜歡聽著音頻校對,準確度比較高,只看視頻校對本人始終覺得必然會有少少瑕疵,當然邊看邊聽就最好.
, x1 g- j* L" b2 W8 n+ Q+ `一刀 发表于 2009-5-22 15:11
8 P( \) S8 h& W" z3 V! `
我想你會錯意了,我不是說單看視頻校對,我會先對對好音頻校,再與視頻作校對

迪格斯 发表于 2009-5-23 06:07:34 | 显示全部楼层
乜唔系同源文件同步咩,仲要左对右对咁麻烦?

kwanyeung 发表于 2009-5-23 07:49:28 | 显示全部楼层
我想你會錯意了,我不是說單看視頻校對,我會先對對好音頻校,再與視頻作校對5 E7 r5 e: h3 O; X
hikaruyin 发表于 2009-5-22 22:24

) p: s0 [4 V+ e' }我係調完一次SAVE出嚟用MPC攞視頻對。如果有好多到要調就調完一到SAVE出嚟聽完OK先再調第二到。* T, ~. a+ H& p( r  ?$ s
咁樣可以確保到唔會話快左慢左。

一刀 发表于 2009-5-29 21:06:06 | 显示全部楼层
每人都有自己的对法和准则,都很难说呀.