[软件应用] 想问一下有无人知道点可以将6声道的WAV转压成2声道MP3的方法

wjr5200 发布于2009-4-29 20:52 2636 次浏览 18 位用户参与讨论   [复制分享主题]
想问一下有无人知道点可以将6声道的WAV转压成2声道MP3的方法,最近下做个MKV视频,音源系六声道FLAC,先问下有无可能转成双声道MP3,千千静听可以将其转成6声道WAV音频,但转成WAV后还是转不了MP3,会报错。

已有(18)人评论

billiard 发表于 2009-4-29 21:15:26 | 显示全部楼层
我第一次只奥WAV有六声道

aubert22 发表于 2009-4-29 21:15:35 | 显示全部楼层
发上黎我帮你试下转~唔保证得~

wjr5200 发表于 2009-4-29 21:33:41 | 显示全部楼层
4 J/ x/ t- L7 S' i; w" O8 L  I0 C9 G4 U. Y" v2 c
几百M既啵,转左WAV就重夸张8百几M,点传
0 L! a$ w2 v) R+ [. p
2 y1 s9 t1 l% T: n, e5 i# ePS:我下果个系1080版既七武士,想做合成,可惜音轨转唔到& c; @% S1 |: z

+ g; Z( P! n3 F3 }8 H可以到呢度研究下http://www.verycd.com/topics/2735902/+ w- ~( W* T9 {7 n2 J
6 L9 a+ R3 `1 _; a6 P8 q! Z
本来已下左灵风的版本,见有1080版,就唯有等了,命运守护夜又系甘,下晒片源,先发觉迟D可能有1080版,好彩重未搞姐 又系一个等字了

wjr5200 发表于 2009-4-29 21:35:42 | 显示全部楼层
我第一次只奥WAV有六声道
; k7 O: x% x- W! C# `billiard 发表于 2009-4-29 21:15
) W( X" Y% D) y, j
2 R0 h+ e1 J, w  w3 c. X& i$ A
我都唔清楚,暴风影音显示系甘,系咪六声道

aubert22 发表于 2009-4-29 21:50:33 | 显示全部楼层
试下用下foobar~6声道转2声道米失晒真??你既然下得BDRip,就遇左区大嘎啦~G几米G几咯~

aubert22 发表于 2009-4-29 21:57:29 | 显示全部楼层
睇左你上面畀个EM地址,顺带一句,曙光系好嘢,中意区嘅外挂字幕~咔咔~

ttsti 发表于 2009-4-29 23:45:43 | 显示全部楼层
Advanced MP3 Converter支持Flac转MP3

aubert22 发表于 2009-4-29 23:56:25 | 显示全部楼层
LZ解决左请讲声~唔好无到声气~

wjr5200 发表于 2009-4-30 05:28:10 | 显示全部楼层
问题系未解决

wjr5200 发表于 2009-4-30 05:29:51 | 显示全部楼层
试下用下foobar~6声道转2声道米失晒真??你既然下得BDRip,就遇左区大嘎啦~G几米G几咯~
9 ?/ b* [% c7 m" B: b1 M7 haubert-22 发表于 2009-4-29 21:50
, n5 X$ B3 ]0 a0 t' T  ]7 w( N
+ e" [' R2 x  f0 ?, o- e; t) |
我当然预左,反正宜家就得一集,几时有第二集都唔知,G几米G几罗

aubert22 发表于 2009-4-30 12:07:09 | 显示全部楼层
我当然预左,反正宜家就得一集,几时有第二集都唔知,G几米G几罗0 s) b: @% X# |- r
wjr5200 发表于 2009-4-30 05:29
  N; N/ F, [% z+ R' h
试过上面讲个软件都唔得啊???

12下一页