星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[动漫百科] 钢2有感

dick60 发布于2009-4-28 08:02 1692 次浏览 16 位用户参与讨论   [复制分享主题]
看左钢之炼金术师第二季,更新至第4集。
+ [( O) m6 {( f看完同第一季对比,感觉上无第一季情节甘丰富,好似就系压缩版本甘样。
' D; C" a9 I" ^) H5 w8 Z+ J" [虽然有好多唔同噶情节,但系都无左好多原先丰富有意思噶剧情。: o0 a# I6 V. H5 L, C# y, g
例如爱德华去参加国家炼金术师资格考试噶详细情形,他只系一笔带过。5 P" }( w- s5 r3 V
哎,有的失望。
$ v! [2 ?; ], U
1 v6 }" l7 m$ h: D唔知道大家有咩看法咧。

已有(16)人评论

ykcheung 发表于 2009-4-28 10:57:06 | 显示全部楼层
我第一季唔睇過,我覺得幾好睇

aubert22 发表于 2009-4-28 11:52:16 | 显示全部楼层
未睇,出晒先睇~我家就下紧04嘅RAW了~

johanz 发表于 2009-4-28 12:02:58 | 显示全部楼层
我觉得  . O; |3 E( v+ C/ R9 ~4 o# s
笑料太多5 [5 Y' J: E4 U, @0 v6 u
而且吾好笑
, T3 Q6 k8 ]" t* Z当我见到有角色发飙开始耍宝的时候, V! T& p1 B- [2 }6 _
我只能呆掉  暂时中断脑电波直到搞笑完毕。。。。。。# e" g+ ~& F. N1 F
另外TVB配得非常好,好中意曾秀清,期待配新角色的新人的表现

dick60 发表于 2009-4-28 12:11:06 | 显示全部楼层
我觉得未看过钢1噶人就唔好翻转头看啦~
& E3 {, l3 z( s. {. F) w因为我惊你好似我甘对钢2失望。
3 z4 a: ?2 @  _5 T; `
' M. O  n/ L+ ?$ S2 e不过钢2的剧情,真系··太快啦。。。

dick60 发表于 2009-4-28 12:11:09 | 显示全部楼层
我觉得未看过钢1噶人就唔好翻转头看啦~
" h( [0 l: D5 E/ s6 |因为我惊你好似我甘对钢2失望。
, z% e4 `4 H: ?: S
) w, f' K3 `; {8 H2 w; y不过钢2的剧情,真系··太快啦。。。

grenpig 发表于 2009-4-28 15:13:21 | 显示全部楼层
老兄你灌水速度真快

xiaojim 发表于 2009-4-28 15:40:20 | 显示全部楼层
紧贴漫画,细节上面梗系无咁讲究

xiaojim 发表于 2009-4-28 15:40:20 | 显示全部楼层
紧贴漫画,细节上面梗系无咁讲究

『慎』 发表于 2009-4-28 20:08:25 | 显示全部楼层
同感,我覺得第二季有d場麵唔应该搞笑嘎,佢就係咪都搞笑,感覺好怪

ninaomu 发表于 2009-4-29 00:29:16 | 显示全部楼层
首先,哩部根本唔係第二季,因为唔係接住03版嘅剧情讲落去" _! _) I: C, T* C6 ]
其次,03版前半部分係基本跟随原著嘅,哩一部分嚟到09版自然会压缩,如果做到同03版一模一样,咁仲叫乜重炼
- U' N+ }2 X* s7 p; F$ L最后,到分叉点果阵,你就会睇到09版和03版不同嘅地方。8 a  H' E, @3 Z9 ?& d5 a# @, t
失望,言之尚早,只睇开头几集便下结论嘅人往往到后面就意识到自己嘅激进。

少爷仔 发表于 2009-4-29 17:17:14 | 显示全部楼层
感觉钢1是无林到要出第二次,所以出晒D料,E+钢2出的时候流行出第二季,总觉得在留力.............................总的来说,未看过钢1的千奇5好回头看.......

12下一页