星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[青葱校园] 大学究竟是读什么?

hrh23 发布于2008-12-1 10:53 1075 次浏览 6 位用户参与讨论   [复制分享主题]
上了大学没人管,迟到,旷课,是平常事,整天迷迷糊糊,好像是混日子,迷惘!!!!!

已有(6)人评论

夜月星辰 发表于 2008-12-1 11:48:54 | 显示全部楼层
你覺得你還是3歲咩? 都已經喺一個成年人來咖啦,
) I# R0 K3 ]: c+ a1 _冇翻D 自製力嘅咩?
2 k7 r9 [' F  [% x
3 X: G! G7 g& T5 ]# g& l, Y; W你要學,唔學都喺你自己嘅事,冇人會管你,D 老師都唔需要負責任,! T* v& L2 _6 u3 d# s( W+ k
但是你交嘅學費喺你父母辛辛苦苦儲埋俾你咖,6 B+ m( q' D% n4 ?0 u
一年幾多錢啊) ?) q7 k* V& P

2 Y' V6 h/ t8 q9 G4 y0 a4 D3 Z你缺一堂就唔見咗幾多錢啊,如果你不幸 肥咗,你個堂課就要俾double   y) Q  J+ e  j) P2 T- Z5 V
& A$ l1 D; n1 v) O! x+ h4 K4 {4 |
都唔知你哋究竟為咗咩來上大學嘅; U3 J1 K9 O  F, `) T
如果你哋喺咁中意浪費錢嘅,不如捐俾山區嘅人
8 B( H2 @! K7 r0 G& `佢哋一年收入都唔只有冇300蚊

平常心 发表于 2008-12-1 15:50:13 | 显示全部楼层
我未上过大学,吾知学乜?

wjr5200 发表于 2008-12-1 18:09:56 | 显示全部楼层
原帖由 夜月星辰 于 2008-12-1 11:48 发表 $ f, L3 h' H4 X" y
你覺得你還是3歲咩? 都已經喺一個成年人來咖啦,. u% k0 `- E% r5 s. I
冇翻D 自製力嘅咩?
1 O/ |/ y( ], u( v5 y  y
; k# |3 ~: s; ~- u0 G; H你要學,唔學都喺你自己嘅事,冇人會管你,D 老師都唔需要負責任,& W7 m% T3 R$ c1 J8 J5 k! H
但是你交嘅學費喺你父母辛辛苦苦儲埋俾你咖,
) o& }/ V/ a$ X  s一年幾多錢啊
4 V8 @7 D; p7 H9 \" b! F, n0 j
, }( q0 q. j, W. p6 M* [你缺一 ...

) {0 ?" Q' r, V, U' k; A9 {) [& L

8 K  ~4 y9 O2 e, @" u讲系甘讲,不过宜家好多大学生都系甘

seed22 发表于 2008-12-1 21:01:46 | 显示全部楼层

将心比己

请你真正认真的想一想,你现在拥有的一切是谁给你的.如果是父母望子成龙的血汗钱的话,请你为自己着想的同时,也要多为父母着想一下.

tandong 发表于 2008-12-2 00:16:30 | 显示全部楼层
又多件读屎片嘎,人地山區嘅人想读完那9年嘎所胃义务教育都难,

AWP 发表于 2008-12-2 21:10:12 | 显示全部楼层
冇"本"事讀大學~~~. T8 [5 k9 {3 a( p& x0 ^$ V$ V8 N
出來社會工作了.....