星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[I T 资讯] 有冇人有果d外置hard disk啊??

samuel13 发布于2008-10-10 22:00 1467 次浏览 7 位用户参与讨论   [复制分享主题]

已有(7)人评论

Kiver 发表于 2008-10-10 22:08:29 | 显示全部楼层
原帖由 samuel13 于 2008-10-10 22:00 发表 3 I: |+ o, E+ l. g9 h
我想買啊~又唔知幾多錢到 同埋咩牌子會好用d啊?

, @$ |4 A  r4 x/ y. x7 O! o/ K# U
8 ~  l3 Y  v) \你要用边种硬盘来做移硬先?
; w) [* |+ y. P7 b, Q2 y4 {$ O& n2 y
是台式硬盘还是笔记本硬盘7 R5 Y6 e! q' a1 X& Q* M4 L" J4 \( }4 c

0 S! @7 E. q% v2 O3 w( g. A; ^自己组装吧

183334257 发表于 2008-10-19 12:50:38 | 显示全部楼层
如果用外置硬盘的话,记住最好找SATA接口的,如果用USB的话慢死,电脑机箱没有外置SATA接口的话可以去买转接线

ConvoyChan 发表于 2008-10-28 13:28:19 | 显示全部楼层
我两个
2 B# _& B! E; L' ?2 M4 K一个以前日立IDE 80G 配个假三星大板结构硬盘盒
. }$ X9 [; Y# R  v( p一个现在希捷5400.5 320G 配三星真硬盘盒
, K1 ~! w- |$ w" |硬盘买笔记本个种 太平洋就有价加50左右就买到5错既盒喇

ronveray 发表于 2008-10-28 17:16:26 | 显示全部楼层
你想知最新行情,就上www.pconline.com.cn啦,现在硬盘平啊,我想移动硬盘也是很值买的。

znues 发表于 2008-10-29 01:01:46 | 显示全部楼层
外置硬盘用SATA嘅比较好,不过就贵啲咯

abc-like 发表于 2008-10-29 07:51:24 | 显示全部楼层
usb插頭既都唔知幾快呀, 係你個心唔靜咋~! 接線既唔一定好!!
原帖由 183334257 于 2008-10-19 12:50 发表 " y3 @4 c4 T2 Y) N
如果用外置硬盘的话,记住最好找SATA接口的,如果用USB的话慢死,电脑机箱没有外置SATA接口的话可以去买转接线

abc-like 发表于 2008-10-29 07:51:56 | 显示全部楼层
買大牌子, 一般幾百元一個
原帖由 samuel13 于 2008-10-10 22:00 发表
1 R5 N3 A3 U. f8 z$ a+ [我想買啊~又唔知幾多錢到 同埋咩牌子會好用d啊?