星梦
    星券
跳转到指定楼层   *输入需要访问的楼层直接跳转

[新手问题] 求mu空间的解决问题

blsxl 发布于2008-9-9 10:45 5767 次浏览 37 位用户参与讨论   [复制分享主题]
Kiver 发表于 2008-9-10 23:03:03 | 显示全部楼层
原帖由 hippo0219 于 2008-9-10 22:56 发表 ' E% x, K; d- p" S
5 |; A% m, Q. p$ b+ y

% {. m3 Z: i  u9 n. f我都係得1x-20k=___=上下都一樣.......一套100mb的片要二小時..........但我只懂用MU
- K. w& q4 E' k  t係當年的好心人教我用的~_~沿用之今

- j; h$ L) G+ F
9 a. F7 c7 C+ R* A2 u( U& [- `9 D当年有几耐历史啊?

lych 发表于 2008-9-10 23:03:49 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-9-10 22:47 发表 $ j$ {$ u# D! W& u, g
0 S7 O. C0 d! Q4 O, O5 i
依家?5K就有,咩时段都一样。。。。。

% v( z0 @& P& L' `& C依,我又是咩时段都是一样速度波,50k/s稳定都有好处嘅,5洗分时段。

sksson 发表于 2008-9-10 23:07:24 | 显示全部楼层
下载速度比较快噶时段系下午,大概系1点几2点到5点几6点呢个时段...!!
5 v1 D1 ?5 J0 E/ m) H# i企呢个时段我下载速度有100几K200K噶...!!
  j/ T( p5 P- g/ I4 D8 y1 w其它时段就好慢啦,好噶时候有几十K,吾好噶时候5K-15K!!

ninaomu 发表于 2008-9-10 23:24:23 | 显示全部楼层
原帖由 lych 于 2008-9-10 23:03 发表
7 r' g0 ^! n0 @% f' H
8 b$ f: n1 E' C- `- P依,我又是咩时段都是一样速度波,50k/s稳定都有好处嘅,5洗分时段。
- x9 ?: O6 `. k
咁我又真係宁愿好似你咁呀,米当AD限速包月咯8 ]+ I1 K( J: ?6 Z7 d
好过依家乜都下唔到

ninaomu 发表于 2008-9-10 23:27:26 | 显示全部楼层
原帖由 sksson 于 2008-9-10 23:07 发表   H" _; C' e4 A& V/ C. C; B
下载速度比较快噶时段系下午,大概系1点几2点到5点几6点呢个时段...!!
$ j6 l: T- J# L' Y9 {8 d, i企呢个时段我下载速度有100几K200K噶...!! ' n$ K$ d% v/ V2 l/ x* S
其它时段就好慢啦,好噶时候有几十K,吾好噶时候5K-15K!!

^! g# `3 z8 p# j/ g乜唔係对内地大多数用户来讲,MU只在凌晨2点至早上8点先有最高速噶麽?
9 @8 y3 G1 c: m' H: t以前就算用得MU时我都只在呢个时段有速度,过咗呢个时段就基本唔使down了,因为超慢(慢到同以前电话线上网年代down嘢嘅速度咁)且肯定down到一半就会死,白白浪费时间和电费

huang 发表于 2008-9-11 08:28:08 | 显示全部楼层
3楼的方法只有在正常状态入不了MU才有用,( Z; R2 e* [" P; P: O: }
正常状态入到的用了反而影响应有速度,8 M% e: O: }& P( ~
根治方法就是搬家到广州9 \8 z! e9 S( r2 R* b" m- I

3 }3 Z$ u# H$ J* _ 本人MU什么时段都会飞的
8 d9 N4 f8 C# i1 [5 t6 |* b& X" p

461357943 发表于 2008-9-11 10:25:30 | 显示全部楼层
我都唔知道咩嘢来噶`呵呵`

hippo0219 发表于 2008-9-11 10:38:40 | 显示全部楼层
原帖由 ninaomu 于 2008-9-10 23:27 发表
; {9 ~; R9 f: Y3 B. {2 D' ~" _" f: r4 F3 [
乜唔係对内地大多数用户来讲,MU只在凌晨2点至早上8点先有最高速噶麽?
* a; m5 [5 e+ ?以前就算用得MU时我都只在呢个时段有速度,过咗呢个时段就基本唔使down了,因为超慢(慢到同以前电话线上网年代down嘢嘅速度咁)且肯定down ...

8 y/ Y  l* D% p1 _) `7 [
* `8 p- w! ~6 x& Z6 z昨天試左=___=240mb計埋斷線..........要六個鐘=___=呵呵/ H! N- b2 n$ @0 e% u
食完晚飯上到深夜才可完成-.-

mcnynbajay 发表于 2008-9-11 12:37:07 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-9-11 08:28 发表
" P+ V0 m7 }) f8 \3楼的方法只有在正常状态入不了MU才有用,' i* s' E: @2 {
正常状态入到的用了反而影响应有速度,& n' ~5 }2 V, [- s0 M: g! O
根治方法就是搬家到广州
0 w6 F1 W4 K" x) S5 I$ k; F1 v! V' I. p# R' ]8 X9 X2 D6 D
本人MU什么时段都会飞的 - Y5 U) q, y7 `7 w
( }1 Q8 V$ u% @' p

, T, I7 M( x8 j- R, }本人的情况暂时来讲同H大叔一样噶!(不过下载限制无变,不停注销关机擦IP)
- Y; i& s; p" g4 x我下MU资源都有大半年了,一开始要晚晚通宵来下速度先快的,不过到了了3月后速度就降落到40K左右的,用佐各种各样的加速软件(Rapget,为姐的IDM,迅雷,快车)都无效~,到了暑假尾,吾知做乜速度突然大变,本人AD2M宽带(江门市新会地区),下行最快230K左右的,24小时间中下载,速度都保持200K左右的!/ t6 u7 \6 q( k4 i4 `
以下用为姐介绍的软件来下的截图~~: ?) d' P% x5 k1 v4 S

ninaomu 发表于 2008-9-11 22:43:17 | 显示全部楼层
原帖由 huang 于 2008-9-11 08:28 发表
6 f4 l, _; q+ B* Q8 {3楼的方法只有在正常状态入不了MU才有用,  a' t9 \* Z* Q  M" S5 [
正常状态入到的用了反而影响应有速度,
# `0 u/ I0 N, _* O根治方法就是搬家到广州0 ^" N! z3 e/ J( H% U# O2 F* n

M5 h* u$ W' w 本人MU什么时段都会飞的 " a0 n% \' n- H/ m; ?( r) I

( H# y! m1 ^. m  ^我要向MU公司举报你先得,唔买VIP都有VIP的待遇 5 J: L& j) |7 z+ J# z# {; P3 Z7 b0 @
刷IP呢D手段依家都无效了

ttsti 发表于 2008-9-11 23:05:47 | 显示全部楼层
中午试下拿佐个8小时免费高级会员真是可以下,但是IP一变就吾可以下!

hippo0219 发表于 2008-9-12 00:34:36 | 显示全部楼层
出於掘返套魔法少女砂莎美ova版^.^"可以換返下面發左的片...........但...........問題出左來' ]; T& ~* `$ y
個mpeg檔有4xx mb-_____-點解決?我每日上線通常最高六小時-.-..............只係可以擺2xx mb的片子=.=................點算好