[新手问题] 萬一發的動畫(不是原創)同人撞在會點?

hippo0219 发布于2008-8-25 10:52 1512 次浏览 8 位用户参与讨论   [复制分享主题]
萬一想發的動畫,唔知情的情況下與人撞在,又唔係自己原創,會點?

已有(8)人评论

Kiver 发表于 2008-8-25 11:47:54 | 显示全部楼层
原帖由 hippo0219 于 2008-8-25 10:52 发表 ( d1 ]' }9 s4 |& T& |' ~
萬一想發的動畫,唔知情的情況下與人撞在,又唔係自己原創,會點?
5 J8 o, h1 M$ Z! u0 Q4 D; J
5 {3 @6 Y: r3 L) A
是你转载他人种子还是自己制作种子来上传的?

461357943 发表于 2008-8-25 12:34:33 | 显示全部楼层
同人撞都系你,转载系米吖?

熊猫仔 发表于 2008-8-25 13:43:52 | 显示全部楼层
大家都喺转载嘅话~~~米先到先得咯~

hippo0219 发表于 2008-8-25 13:48:59 | 显示全部楼层
因為套片冇可能係自製......,如之前有人發左,我又唔少心放左會點=.=?
0 I' y2 Y: Q/ b) _% A如我係重新上傳去mu呢d上傳空間~~% y, w  k" c$ [
例子: http://www.megaupload.com/?d=Y4RAY8DH <-這是我要上太空無字op7 m+ g; I( k, k8 q, {( J
如之前已有人放左,但我不知情的情況下放左出來=.=.......
  s0 M4 P* t# x3 H! |只是舉例子^^"暫時都未放所以未撞=.=問定一下

Kiver 发表于 2008-8-25 16:31:52 | 显示全部楼层
原帖由 hippo0219 于 2008-8-25 13:48 发表
2 w: ^# I8 h) p0 h/ @因為套片冇可能係自製......,如之前有人發左,我又唔少心放左會點=.=?
/ c, V; s9 S; n+ [' X) a如我係重新上傳去mu呢d上傳空間~~& R9 n8 i- V# K3 v2 D8 }( {
例子: http://www.megaupload.com/?d=Y4RAY8DH  

' f7 Q; x$ h$ G) q" I* D# j2 `" E) V' @$ `' s
你发布前可以用搜索查下有没有相同既
1 V* E  a; H# ?) ]! K7 E2 Q
/ [5 c' x0 @4 ^- W  t; o同时你用MU再上传* J$ V; k3 g# V& W5 B4 L
1 m" O6 v% ?; Z( f; |  R
在被误判你有罪时只要能够俾出你上传的证明都会帮你撤罪的

zcjian 发表于 2008-8-26 12:35:17 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-8-25 16:31 发表 # I7 W: Q2 u% j; G+ o9 d1 j# n2 b

# g, W9 ^9 f$ a! v7 k# ?5 ?9 r. e* G' c6 u- W% z: o; U
你发布前可以用搜索查下有没有相同既
2 ]( ^$ V" ?9 h9 u2 w; R* K; J4 h/ I& [" ^
同时你用MU再上传
+ R0 G: ~- b% d/ w. n9 |+ S
" v2 N  G5 G3 _在被误判你有罪时只要能够俾出你上传的证明都会帮你撤罪的

+ {& A/ o# Q1 o4 m4 m 好像打官司甘

Kiver 发表于 2008-8-26 14:34:11 | 显示全部楼层
原帖由 zcjian 于 2008-8-26 12:35 发表
7 k5 E7 U+ \2 G2 D' d# d) {6 x
- e" f% U9 |) r' H( D; x6 E 好像打官司甘
% B; {/ ]! u0 d; k# f4 [

: x* @) l; _  c0 c3 t: N甘万物皆有错

cckhunter 发表于 2008-8-26 16:44:48 | 显示全部楼层
如果在版主檢阅之前及时發现可以自行刪帖