今日冇帶錢返工,嚇左一跳...

幻影傳說 发布于2008-6-30 23:26 5098 次浏览 71 位用户参与讨论   [复制分享主题]
今日行到地鐵站,打開銀包先發現自己冇帶錢返工,得番張八達通,嚇左我一跳 ,諗住返屋企攞錢,但已經遲左好多(現在每天返工都遲到,再遲就返下午了   ),只好繼續搭地鐵諗辦法,剛巧同我一齊做嘢既同事又放假,連借錢吃飯的機會都冇埋,諗到流汗時   ,突然記起之前在銀包收埋了100蚊,如果唔係,今日真係會冇飯食 $ K9 \8 S5 `$ D4 v7 R% G' }

/ ~  O( O3 T& x& I& w
( {- _* k/ B: ]1 b唔知大家又有冇遇過類似既事呢

已有(71)人评论

幻影傳說 发表于 2008-6-30 23:28:39 | 显示全部楼层
咁耐冇灌水,沙發一下唔會俾咬卦

评分

tandong -2 -4+2=-2

huang 发表于 2008-6-30 23:46:26 | 显示全部楼层
食用都是用你BOSS就是啦
幻影傳說 发表于 2008-6-30 23:49:30 | 显示全部楼层
冇可能 7 e( ~3 u3 q5 e
除非做銀行工啦
嚣のЪ 发表于 2008-7-1 00:23:32 | 显示全部楼层
我是"未學識賺錢,就學識使錢"
幻影傳說 发表于 2008-7-1 00:29:42 | 显示全部楼层
原帖由 嚣のЪ 于 2008-7-1 00:23 发表
1 ]& X+ H6 v$ y. v1 m+ b" B  t: n我是"未學識賺錢,就學識使錢"
! Z8 C$ @9 B8 _+ z  m* C

1 F1 T- m6 G1 y- b你終於考完試  1 \" I; g2 t: w  v1 ~
遲d讀埋大學你就會識賺錢啦
嚣のЪ 发表于 2008-7-1 00:32:21 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-7-1 00:29 发表 1 `2 W) q0 @2 j' i' i; D" ^  r
  g9 j. \' \: b1 C2 q
4 Y0 S+ |7 n4 _) K8 N8 Q8 j
你終於考完試 % H# o6 u" ]  D5 ]+ n
/ q0 f  v4 s/ e9 r  K
讀埋大學遲d就會識賺錢; L* C6 a; A& o' _0 a
6 d" J& k; }. Z3 k  Q' F; p* n: V1 ^
5 F1 ?' j' h: i1 J3 v  V
你終於考完試  7 O4 s1 o* k1 w! I1 A* C% I
遲d讀埋大學你就會識賺錢啦
' C# Q" M! |# I7 a  a5 _
考完好耐啦,情況不理想,所以到今天才來上。
6 O3 l& P1 Z1 \最怕讀死書。
kalaso 发表于 2008-7-1 00:34:51 | 显示全部楼层
成日都唔带钱出街等人埋单
幻影傳說 发表于 2008-7-1 00:34:58 | 显示全部楼层
原帖由 嚣のЪ 于 2008-7-1 00:32 发表 6 d: Q( O2 G# V$ r% Y9 {

( Q/ O3 N" r6 ?/ t9 a+ d( M6 I考完好耐啦,情況不理想,所以到今天才來上。
+ n$ Z8 @6 Y4 d) r* R5 ?9 P最怕讀死書。

& O- C3 |8 ~4 }/ c- F+ ~+ [8 E0 N9 E, y# F% k
情況不理想,走左去邊散心啊
! j$ z: b" w* M, j8 L4 c4 s- ^& ]' g唔係最怕死讀書咩
嚣のЪ 发表于 2008-7-1 00:36:36 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-7-1 00:34 发表
! _8 O& ?: J) T2 U" d$ y成日都唔带钱出街等人埋单

* u' Z8 K- l' {! R; k, Z哈,so姐是否這種人呢?
幻影傳說 发表于 2008-7-1 00:36:41 | 显示全部楼层
原帖由 kalaso 于 2008-7-1 00:34 发表 / q0 t! {5 p, D4 t* T
成日都唔带钱出街等人埋单

8 @8 ^- d& |; b- f" o0 L5 _( S% ?' E% G
做你男朋友真係要帶多d錢先可以出街
嚣のЪ 发表于 2008-7-1 00:40:19 | 显示全部楼层
原帖由 幻影傳說 于 2008-7-1 00:34 发表 / X/ q& B1 c( C7 f
  E9 n; c! r- y" O, E. \
. K* C4 ~2 g) s1 O5 ]' v, [& r4 Q
情況不理想,走左去邊散心啊 7 B( ?5 m1 F! Q
唔係最怕死讀書咩
+ S  f( O+ r5 n9 ^3 X8 s) Y
無牙,在家發毛...: p! q# G- L' C" i$ O( o- o  l
近日俾人拖去歡樂穀...
1 v/ H9 T! B8 G1.個字形容:累。1 }1 C) W" ?4 |& S' D
2.個字形容:很累!7 s9 M5 h0 \" P$ D, J4 N
3.個字形容:非常累!!!