[其它更多] 求助 关于驱动嘅问题。

netasa 发布于2008-5-13 11:07 1570 次浏览 4 位用户参与讨论   [复制分享主题]
有无办法,在XP上使用ME嘅驱动程序?!
8 f  l% o; T2 D4 {- a1 d& k0 N' t( W& n3 h
我个显卡比较早期嘅GF2 带有DVI VGA 视频AV 我想将其用于厅嘅旧机 用AV连接电视睇动画。 虽然有XP嘅驱动,之但係就用唔到个视频输出,晕! 用ME嘅旧驱动就可以用到视频输出! 不过如果将个系统改成ME,其他又有好多麻烦嘢,例如DX9.0、OFFICE、WMP11、KMP装唔到啦,摄像头驱动啦等等一大堆问题!! 

已有(4)人评论

abc-like 发表于 2008-5-13 11:22:19 | 显示全部楼层
冇辦法!!!
Kiver 发表于 2008-5-13 12:40:16 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2008-5-13 11:07 发表 ) e" I5 A( }# j' W
有无办法,在XP上使用ME嘅驱动程序?!" m( c5 n0 E$ g, T# V" H* A

. `- k2 {. b# M- O我个显卡比较早期嘅GF2 带有DVI VGA 视频AV 我想将其用于厅嘅旧机 用AV连接电视睇动画。 虽然有XP嘅驱动,之但係就用唔到个视频输出,晕! 用ME嘅旧驱动就可以用到视 ...
0 `+ Q+ Y; P/ f) z3 K, @3 _
* d1 N# _$ S2 {% q  g) z
6 d+ G, o! g% P8 D/ k
没有办法
1 w% _- h) ]- d3 }! [2 Y4 S0 E! d4 [; Q! M
核心架构完全是不同的% p/ u: P0 o/ `* p
但你可以尝试使用虚拟机来达到此目的
Kiver 发表于 2008-5-13 12:41:09 | 显示全部楼层
好像GF2只有一个数转模的处理模块的啵
1 y" ]: K( b: c  S. W2 b9 s+ `9 F8 h. A
并不能同时进行并行数转模的处理的吧
netasa 发表于 2008-5-14 05:07:36 | 显示全部楼层
原帖由 Kiver 于 2008-5-13 12:41 发表
/ A0 Y2 n5 C' d; b# u/ T好像GF2只有一个数转模的处理模块的啵
, L/ k7 V4 q% g, l( _6 p
) \$ B* f2 B, K' P2 j2 K6 K并不能同时进行并行数转模的处理的吧

+ |9 p9 H/ d4 \+ S, W
* r" H: O0 p9 H( A4 w4 f2 B, j; }DVI同埋VGA应该係同一组嘅,而视频输出係通板载第三方芯片转换嘅。1 {2 ~4 j# ^$ A5 t
7 e% k6 e4 M  s% X" J) ~* Q
比较无耐,只好用回ME系统啦! 只係稳驱动同埋全能播放器上比较麻烦,其他都问题唔大。