[每日闲聊] 你地话TVBHD会有点样嘅LOGO呢!!

netasa 发布于2007-10-14 01:26 2063 次浏览 8 位用户参与讨论   [复制分享主题]

/ b7 t3 T- Y- O" Q" Q4 p 今日终于睇完套大长今2 无意间联想到,TVB就要走入HD时代了,高清嘅画质,靓靓嘅配音!正$ F5 G1 ~3 f' Q4 Q9 b/ `6 T

1 Y1 _" |6 ]1 b6 a7 A+ H不过到时会唔会换LOGO呢? 睇高清地带嘅片时,就发觉其实我地已经睇紧“TVBHD”咯! 果个半透嘅HD+TVB嘅LOGO 呵呵,高清地带几有远见噶啵!!  哈哈,TVBHD嚟了!!$ M6 V( y7 Z( I0 W  V5 m8 K
& G; ]0 d6 x$ W2 M4 d* [
唔知到左我地依边,又係唔係高清呢! 数字电视睇嚟要必转咯!!

已有(8)人评论

abc-like 发表于 2007-10-14 09:37:14 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2007-10-14 01:26 发表
9 O# S2 d$ Z* |) Y: F$ w4 b: y 
- S( {2 }0 t' y; K9 G% P3 v3 n3 ]) _ 今日终于睇完套大长今2 无意间联想到,TVB就要走入HD时代了,高清嘅画质,靓靓嘅配音!正+ j+ n9 c$ Y8 i& }1 V

1 e7 q7 L# w8 A3 ^" }% _不过到时会唔会换LOGO呢? 睇高清地带嘅片时,就发觉其实我地已经睇紧“TVBHD”咯! 果个半透嘅HD+TVB嘅LO ...
% A( y" T1 P5 x, k/ N2 |
我估佢唔會改logo,因為佢地連台都開埋
" I" Q6 W! w& g2 L& q! eTVB8
1 W! z9 g' K+ E: p7 `! STVB乜乜0 E! e; ?4 n9 ^* j& V
= = = =
. Y$ Y1 ?& K* v) N* Y1st
abc-like 发表于 2007-10-14 09:43:03 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2007-10-14 01:26 发表 & j% n7 I9 D! c! K! Z

& \" d6 W, v$ m# ^2 h/ a 今日终于睇完套大长今2 无意间联想到,TVB就要走入HD时代了,高清嘅画质,靓靓嘅配音!正: b0 i1 z: E9 Q7 F

% v% \" F  S' }2 ^( \- B不过到时会唔会换LOGO呢? 睇高清地带嘅片时,就发觉其实我地已经睇紧“TVBHD”咯! 果个半透嘅HD+TVB嘅LO ...

( o4 i- r4 t' C4 J+ D6 j你係咪話片中出現既HD呀?+ e! U/ I* ~! Y% y- g. s+ x# p
應該係大陸既網站自己多手加入去個喎! ,根本都冇呢樣野!
" j. W, q% S3 S6 ^* K, |
5 `/ [- e( r0 _) d6 Q= = = =3 z, R& T% h/ C) H7 f' H% f
唔好意思# Q. U& `: }$ I8 U
1,2把交椅都係我坐
huang 发表于 2007-10-14 11:01:22 | 显示全部楼层
果个HD是后期加入去架
championB 发表于 2007-10-14 21:07:07 | 显示全部楼层
想到了一些日本hd版本的动画,清到啊 ,甚至靓过一些dvd动画.* m- N% N# C4 [. V! _$ |7 @
6 p- E8 Q& i) U- h+ M( r3 C
不过大小也会随之增大,如果像一些韩国mv那样的高清视频,以tp,ts那样格式录制,3分多钟就400多m.& n8 w0 F/ t7 n* y. d+ d

/ n$ E% B5 v$ b. G0 @4 G  s话又说回来,如果你家的电视不是高清电视的话,说什么都没有用
8 D2 n9 u+ ~& E8 t0 ~  w! F. f
1 B/ y8 H: O# C& M, U给张高清视频的截图,清啊
Laputa81 发表于 2007-10-14 22:14:10 | 显示全部楼层
加HD两个字无乜所谓~~~
5 c  M% M+ N) J# o: o# `! P& K9 q+ O' {( n$ y* t! }* I: _  V% C2 E- J& C
总觉得高清个logo样眼············
netasa 发表于 2007-10-15 00:03:13 | 显示全部楼层
原帖由 championB 于 2007-10-14 21:07 发表
% z; g% A+ P! F  Y) r. G0 c6 B4 e想到了一些日本hd版本的动画,清到啊 ,甚至靓过一些dvd动画.
* z3 n( o% u% ]; X8 ~0 m# o
; e1 _: @6 l9 E, I4 Q不过大小也会随之增大,如果像一些韩国mv那样的高清视频,以tp,ts那样格式录制,3分多钟就400多m.( i6 u" K6 [0 W1 q8 u+ T! F
1 ]2 J% R, J8 C; g' _
话又说回来,如果你家的电视不是高清电视的 ...

3 N, c, ~0 H- D, j; u( h
; C) ^  a6 |0 }. q  j+ B7 ~无错!屋企部电视好紧要,电视唔高清,咩都无引!!  唔知tp ts果D片係稳D咩嘢嚟录嘅呢??电视卡?DV?DVD转格式?(唔係挂!)
netasa 发表于 2007-10-15 00:09:15 | 显示全部楼层
原帖由 Laputa81 于 2007-10-14 22:14 发表
( ~1 o1 m5 \2 M) Y加HD两个字无乜所谓~~~4 }" J* w  u) p

% y* G: I+ ?5 V0 ~+ o总觉得高清个logo样眼············

& V# Q5 p% u) l  }/ k  F1 A; B3 |) Y" W# M7 s2 }
话番转头,渔人果D LOGO都无佢咁张扬,不过好在佢只出嚟一阵就消失,唔係就等同渔人视之!!! 哈哈,要声唔要画,要仔唔要姆!
Laputa81 发表于 2007-10-15 11:59:28 | 显示全部楼层
原帖由 netasa 于 2007-10-15 00:09 发表 1 ^) y5 X- A/ T. n$ ?- `4 M) r
* R, P5 z& F8 q. C5 ]0 \

) i+ r3 b8 N  G话番转头,渔人果D LOGO都无佢咁张扬,不过好在佢只出嚟一阵就消失,唔係就等同渔人视之!!! 哈哈,要声唔要画,要仔唔要姆!
' L6 L% J+ h; w" w# v: J
" K" ]: [6 R3 |- x+ B( E

, A8 V/ z$ ?- D2 t2 l
) D/ U  X- i. F' `) Q/ X渔人嘅咿咖都无要咯~~~
1 Q$ V4 y2 x( m+ N之前嘅“水无月 泠”嘅个D都仲可以接受~~~3 N) U" ?, k0 R& e# \! f1 o6 ?
因为比较淡············
3 `, f# L4 A" A
: W& ]% a* T4 x; V% X) g+ a好一句“要声唔要画,要仔唔要姆”········