[动漫百科] 四驱小子和四驱兄弟是同一部卡通?

GaMeSoNe 发布于2007-3-22 11:09 5393 次浏览 35 位用户参与讨论   [复制分享主题]
我想问好耐,系唔系翻译问题?希望达人来解释下

已有(35)人评论

hwgken 发表于 2007-3-22 11:55:30 | 显示全部楼层
梗系唔系啦,<strong>四驱小子系好早期嘅,四驱兄弟系后期架</strong>
rx-rider 发表于 2007-3-22 17:20:35 | 显示全部楼层
卖的东西一样,剧情差不多,只是一个是冲锋队为主,另一个是一个一个出现为中心开展,然后开始以队为主。
熊猫仔 发表于 2007-3-22 18:05:04 | 显示全部楼层
梗悟系啦,年代相差好远噶
黄金勇者 发表于 2007-3-22 18:23:34 | 显示全部楼层
四驱小子好象是最早期的四驱车动画片~跟住就到四驱兄弟咯!
Laputa81 发表于 2007-3-22 18:48:32 | 显示全部楼层
<p>唔同的~~~都差颇远~~</p><p>如果你睇完四驱兄弟再睇四驱小子嘅话~~~</p><p>你会发现四驱小子入面嘅四驱车相对比较落后······</p><p>而且四驱兄弟夸张好多······</p><p>四驱小子感觉上真实少少~~~~</p><p>至少唔喺个人讲点做部车就跟住会点做·······</p><p>仲记得四驱小子主角部车仔叫“胜利者”~~</p><p>后尾吡雷劈烂咗······</p><p>剧情需要,自然跟住有部新车~~~</p>
k15464852 发表于 2007-3-22 18:58:48 | 显示全部楼层
<p>四驱小子。用棍控制车既。</p>
零距离 发表于 2007-3-23 17:49:28 | 显示全部楼层
四驱小子D车仔无四驱兄弟甘型 ,时期唔同
GZHAO 发表于 2007-3-23 17:53:56 | 显示全部楼层
<p>只名字有两个字同吧~~~</p>
koyoi 发表于 2007-3-24 12:03:13 | 显示全部楼层
<p>雖然提材相同, 但本人覺得差很多了~ 四驅小子還用棒棒的呢~ 四驅兄弟是完全超現實的~</p>
flyintsky 发表于 2007-5-16 09:33:33 | 显示全部楼层
梗喺唔喺啦,四驱小子是好早期的卡通啦,四驱兄弟是近这10内的卡通;不过两部都是讲四驱车的。我反而觉得四驱小子的故事内容比四驱兄弟的要好,只是卡通的质量是后者高些!
budide 发表于 2007-5-19 08:31:53 | 显示全部楼层
我记得四驱小子有部车叫“地平线”既,系距老豆留比主角既,套野好经典下,果D四驱车要用导向棍控制转向既,无四驱兄弟甘离谱
123下一页