[吃喝玩乐] 新荬佐一噶MP3``但系只可以放好小歌啊~~~会把歌变小的高手教我`````

victorvi 发布于2006-3-23 06:44 1729 次浏览 17 位用户参与讨论   [复制分享主题]
toy1986 发表于 2006-3-23 20:57:47 | 显示全部楼层
<P>我就唔中意部机太多歌拉。听到没电都未完一圈!</P>
  Y1 `9 [* I$ B* i  |4 L  O- C* S, N" A
<P>个个买机果个。又要又重底音又要好耳机。用D细格式噶歌来听。唛效果都没哂拉!</P>5 c) [& G2 c' M; v( y7 r
<P>听都听得唔爽!</P>
- ^3 n! p! L, R& |2 w. c9 D7 I9 @3 R* W
<P>我就中意专稳D 音质好噶大格式来听拉!</P>
呚仔 发表于 2006-3-24 00:02:30 | 显示全部楼层
<P></P>9 C5 R8 o/ z. R: _& i! }
<P>嘟冇點研究.!!</P>
xzchacha 发表于 2006-3-24 00:54:29 | 显示全部楼层
好简单,买部512既就可以放好多歌
Kiver 发表于 2006-3-24 00:57:01 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>xzchacha</I>在2006-3-23 16:54:29的发言:</B><BR>好简单,买部512既就可以放好多歌</DIV>8 ]. w3 d. ?) W
<p>3-4百元都有得交易~~~
quill 发表于 2006-3-26 06:32:49 | 显示全部楼层
我无买MP3唔清楚啊~~~~不过我就知道大文件先音质好啊~~~好象去到19几的好好听拉
netasa 发表于 2006-3-28 14:25:33 | 显示全部楼层
<P>我建议换部可以插卡的就最好啦!!</P>
8 s: x% h' e$ g<P>如果唔想洗钱嘅话,就只可以压VBR的WMA啦!!  咁样就可以装多D咯! 不过音质就.......  32K嘅WMA都唔会太差的,主要识分歌嘅类别嚟选择格式压就得!!!</P>
; |# v" B+ r( y$ p$ z<P>MP3唔多适合压快歌同埋有好多高音部份嘅歌,依类应该用WMA。 部份粤语嘅歌因为音阶嘅特别建议用MP3格式可以压到好细,WMA就唔得了。 重音部份多嘅歌用WMA会好一点。  如果可以支持OGG的话就最好用OGG,因为同等大细下重低音表现OGG格式好好多!!</P>
% Y& z# [9 a1 ]& Y<P>以上!</P>