金玉凉言

ikuyori 发布于2005-11-25 02:26 1465 次浏览 35 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>呢个是我从报纸上看到的,觉得既好笑又……</P>: X" g& R0 G( w+ |3 Y5 X
<P>爱情像口香糖, 很容易;婚姻像麦芽糖,很困难。</P>3 b$ V8 X! V' I" ?" K) Q+ h, `
<P>婚前,男人经常找女人讨论;婚后,男人只告诉女人结论。</P>
' D) a; I; j; J( D) X9 x4 P6 r<P>别人的另一半,像艺术品;自己的另一半,像日用品。</P>
& E1 s: Z9 y. H, ^; l+ M% `<P>没有情人的,很讨厌情人节,很多情人的,更讨厌情人节。</P>" Q8 n. V' _( g( p! b: M7 T
<P>婚前的男女,形影常相左右;婚后的男女,意见常相左右。</P>
: `) i) ], Y, {8 k( [$ v<P>爱情的开始,是希望给对方一个未来,爱情的结束,是希望给自己一个未来。</P>% I, l, H, n" u- O8 y
<P> 小人有不义之财,穷人有不易之财。</P>

相关帖子

已有(35)人评论

Mickey 发表于 2005-11-25 02:32:39 | 显示全部楼层
犀利~<BR>佩服啊~~
ikuyori 发表于 2005-11-25 02:36:34 | 显示全部楼层
犀利啊?我觉得比较讲得出现在的人的心态咯
mc238 发表于 2005-11-25 02:37:58 | 显示全部楼层
<P>呢D都係社会根本存在嘅问题。</P>4 J  ]) ]! p, s2 d* g
<P>婚前如珠如宝,婚后咸鱼水草。</P>
% e; D& \* V; P/ \1 Y<P>仔女喺自己嘅好,老婆喺人地嘅好。</P>
3 z2 Q/ r" U! U; ^, p; j
Mickey 发表于 2005-11-25 02:38:57 | 显示全部楼层
晕~<BR>你家分明隔离饭香者~
mc238 发表于 2005-11-25 02:41:25 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Mickey</I>在2005-11-24 18:38:57的发言:</B><BR>晕~<BR>你家分明隔离饭香者~</DIV>
) @: o- q3 i1 Z. K<P>
2 D' S# @& R) g! @$ n. B<P>呢个世界本来就係咁样嘎喇。</P>  j' i  c% s+ |' u
<P>有新鲜感呀嘛。呢D喺所有男人嘅心态。 </P>
ikuyori 发表于 2005-11-25 02:42:58 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Mickey</I>在2005-11-24 18:38:57的发言:</B><BR>晕~<BR>你家分明隔离饭香者~</DIV>: C9 ~; H, A* v) g  g9 r+ n
<P>5 Y  ]  ~7 I" h2 V+ A4 A, I8 e. l
<P>哈哈,纯属搞笑</P>
' ~! w4 f% `" ?/ |5 q* u2 u<P>依家D 人是甘家拉</P>
Mickey 发表于 2005-11-25 02:47:51 | 显示全部楼层
唉~<BR>真是心淡啊~~
ikuyori 发表于 2005-11-25 02:49:13 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>mc238</I>在2005-11-24 18:41:25的发言:</B><BR><BR>! E, U0 o1 V% N! x1 @$ z% K
<P>
  F9 M* `3 x! j4 h: t<P>呢个世界本来就係咁样嘎喇。</P>! k- h4 d# v/ R( G9 o8 [
<P>有新鲜感呀嘛。呢D喺所有男人嘅心态。 </P></DIV>/ T) `9 m! K- K. H/ b) r
<P>
# N  Z- ~9 j: {+ I8 s<P>你说得对但唔是所有是绝大部分</P>
- |5 M4 m$ _, T+ x; t5 h+ ?<P>一竹篙打沉一船人</P>
ikuyori 发表于 2005-11-25 02:52:53 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>Mickey</I>在2005-11-24 18:47:51的发言:</B><BR>唉~<BR>真是心淡啊~~</DIV>
3 n  e& i% z5 K& W<br>世事无绝对,唔使甘快心淡啊
lion9771 发表于 2005-11-25 02:53:14 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>ikuyori</I>在2005-11-24 18:42:58的发言:</B><BR><BR>
9 H" h$ A: O5 J9 e0 f3 {8 g8 h<P>9 Q+ d: z, C8 a5 ?
<P>哈哈,纯属搞笑</P>( m! B$ ?: b- N. }: N! N# c% i
<P>依家D 人是甘家拉</P></DIV>
  [( a# G) {7 w5 Q<br>........点可以甘讲噶,系大部分,并非所有啦,我地呢个论坛就有好多好男人啦~~
mc238 发表于 2005-11-25 03:03:40 | 显示全部楼层
<DIV class=quote><B>以下是引用<I>ikuyori</I>在2005-11-24 18:49:13的发言:</B><br><br>
, J8 m  @" x6 p, k1 O3 N) ]# v6 c<P>
- u+ x. E) k3 i$ @9 [<P>你说得对但唔是所有是绝大部分</P>
9 R4 K4 i& Z8 N4 F4 X+ ]<P>一竹篙打沉一船人</P></DIV>
& w! K+ w. d2 z1 \<P># f! u' Q  C$ d: g6 V  z5 g
<P>我同你讲喺绝绝对对打沉一船人,我净係讲正常嘅男人,其他心理、生理缺陷变态嘅男人除外。</P>1 a6 a  H4 a5 ~% U8 H
<P>我问你:男人见到靓女会唔会望都唔望一眼?</P>
# X' i. p: a, y, N7 E2 P5 ~2 ~7 Y* X<P>              男人对老婆会唔会仲喺婚前咁糖黐豆?</P>
/ v2 s5 C. A) L4 B+ x# X<P>                                       </P>
/ t; b9 K; B  P0 \/ X. P( h$ n: S  f6 K
2 F5 c/ E2 `4 b- W
123下一页