[讨论]我想问一个N年前嘅动画

鍠鍗釨 发布于2005-4-9 05:19 1251 次浏览 35 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>有冇人仲记得啊???好耐之前有个动画...我记得主角喺个女仔...本来喺个公主...好细个嗰阵唔知咩原因俾人抛弃咗...大个之后做咗海盗...之后有艘船,,,个女仔继承咗部船,,,我记得艘船船头度有支针,,,可以伸长噶......用嚟攻击噶....仲识自己郁噶,,,,,,,,,喺乜嘢传说中嘅船,,,,</P>
3 B2 W! X) _5 I( Q" V6 J6 x<P>唔知有冇人记得啊???有冇人记得个片嘅名啊???翡翠台播过噶......记得嘅话讲个名我知啊....哈哈</P>

已有(35)人评论

lsjhldy 发表于 2005-4-9 05:29:52 | 显示全部楼层
<P>。。。。。。。。。</P>' \  Y" E: t2 `' h; y7 i# S  |  j* S9 S
<P>一点印象都没有。。。。。帮你不到</P>
梵音 发表于 2005-4-9 05:54:55 | 显示全部楼层
<P>唔记得有啵~~毫无印象</P>
Kevin 发表于 2005-4-9 16:44:49 | 显示全部楼层
可唔可以讲清楚D
carolbi 发表于 2005-4-9 20:47:58 | 显示全部楼层
是不是童话小公主呢??似乎还有一只龟的~好小好小的时候曾看过~~不知有没有记错,当时很喜欢它的主题曲!!
tjlgdsd 发表于 2005-4-9 21:05:12 | 显示全部楼层
啊!一的印象都无添              
鍠鍗釨 发表于 2005-4-9 22:08:42 | 显示全部楼层
<P>个动画每集啱开始都有一大串字噶,,,有旁白讲嘢噶....</P>/ |8 K+ }/ V/ I  F9 _/ f
<P>讲个天上有个神同边个边个战斗嗰个俾人斩咗一只手,,,,之后只手跌咗落人间.....之后嗰D就唔记得啦...</P>
( h& B* R( H0 Z: o<P>我印象最深嘅喺嗰艘船....艘船上边仲有只妖怪噶.......</P>2 B! T: d' C  H% H  R& l4 u
<P>我记得个主角..即喺个女仔有好多海盗朋友,,,,仲有个哥哥噶....喺王子喔...</P>& S1 z/ x8 n$ F+ e- G. n7 U0 I0 q8 v4 G
<P>后尾佢地相认之后....佢哥哥俾只妖怪杀死咗....</P>
ekj 发表于 2005-4-10 00:52:57 | 显示全部楼层
[URL=<BR/><BR/><BR/>完全唔知系乜...........<BR/><BR/><BR/>8 s: ]3 l( i9 U5 q6 K- H% W
]<BR/><BR/><BR/>完全唔知系乜...........<BR/><BR/><BR/>( S' d% }! c6 J5 r/ V
[/URL]
attackfu 发表于 2005-4-10 04:42:47 | 显示全部楼层
大概几耐之钱噶动画啊?
3刀流 发表于 2005-4-10 05:19:04 | 显示全部楼层
去问恐龙可能知道咯..
青灵儿 发表于 2005-4-13 20:57:57 | 显示全部楼层
<P>什么动画啊!!看都未看过啦~~~~~</P>
鍠鍗釨 发表于 2005-4-14 02:12:07 | 显示全部楼层
应该喺98年或者99年嗰阵时噶
123下一页