[求助]有没有人从 xp 或者 xpsp1 升级到 sp2 的?

ekj 发布于2005-4-8 04:09 1984 次浏览 15 位用户参与讨论   [复制分享主题]
<P>有没有人从 xp 或者 xpsp1 升级到 sp2 的?</P>/ `5 Z3 H2 k, G) S8 e8 X
<P>升级了之后要重新激活了...怎么办???</P>
5 q: x6 @, m4 {) X5 t<P>网上讲备份 wpa 文件的方法根本没有用的!!!</P>
) B( @: g# G) T; V, G# ]- ?) W1 x6 H9 B8 X/ J, P* b; H

已有(15)人评论

GZHAO 发表于 2005-4-8 04:19:24 | 显示全部楼层
<P>我试过!</P><P>同你的经历一样!</P><P>最后都唔得!之后我就问人攞个SP2版的XP装佢算啦~</P><P>不过你可以上网揾个激活的工具试下咖!</P>
ekj 发表于 2005-4-8 04:26:47 | 显示全部楼层
<P>试紧啊...........</P><P>不过试过几个都唔得..............</P><P>烦啦.........唔升级又报漏洞........汗.............</P>
GZHAO 发表于 2005-4-8 04:30:26 | 显示全部楼层
<P>我个系统通常都是几个星期就还原一次</P><P>理得佢有冇漏洞啦!</P>
ekj 发表于 2005-4-8 04:50:05 | 显示全部楼层
<P>唉.............但系部机系我表弟...............</P><P>我自己用就唔理... xp 我都照用理得乜 sp1 sp2 ........</P><P>唉.........................</P>
GZHAO 发表于 2005-4-8 05:16:46 | 显示全部楼层
<P>你帮佢重装就得啦!</P><P>如果佢想要SP2 就帮佢装个集成版就得啦,</P><P>如果自己打补丁,通常都要激活的~~</P><P>因为市面上有大部份的系统都不是正版的~~</P>
ekj 发表于 2005-4-8 05:19:30 | 显示全部楼层
<P>因为佢部机度有个 ghost 文件..........</P><P>系佢原来装机时嘅........原来 ghost 就冇事啦......</P><P>边个叫我衰多手.....搞乜鬼升级.........而家......唉.............</P>
GZHAO 发表于 2005-4-8 05:26:55 | 显示全部楼层
<P>- -</P><P>自己攞苦嚟辛!!</P>
ekj 发表于 2005-4-8 10:17:00 | 显示全部楼层
<P>系啦........</P>
% h% l9 V; A7 d( Y. l* |<P>晕啦..........</P>* `4 X1 h& O) L! y, R
<P>唉.....有啲工具  明明激活咗....重新开机又变返未激活.........我就晕啦........</P>* P' U  s5 B0 K& M! [
9 }/ h% @0 E+ E9 m3 y5 C
碌葛 发表于 2005-4-8 17:28:06 | 显示全部楼层
<P>上网揾嘅VLK版装就得啦,唔使激活嘎!升咩都无所谓!</P>
heroyuy 发表于 2005-4-8 18:34:35 | 显示全部楼层
<P>SP2没有好的激活编码,所以还是用SP1</P>
ekj 发表于 2005-4-8 20:15:34 | 显示全部楼层
[URL=<BR/><BR/><BR/>唔使啦..........<BR/><BR/><BR/>
4 }- Y; I$ [- T我又 ghost 过......<BR/><BR/><BR/>% z; `: x: w" T% \& v  F
呵呵....好快啫<BR/><BR/><BR/>/ h# W" `6 d) A5 ]6 I  S! r) l3 q& n
唔去搞个更新应该冇问题<BR/><BR/><BR/>]<BR/><BR/><BR/>唔使啦..........<BR/><BR/><BR/>
7 ^1 T; ^: u; M" W: U: Y# C- R( S; c* W我又 ghost 过......<BR/><BR/><BR/>
8 b9 k+ J% r9 B  |/ s( P呵呵....好快啫<BR/><BR/><BR/>
2 y! |1 Q5 ?0 B( N; p5 O唔去搞个更新应该冇问题<BR/><BR/><BR/>[/URL]
12下一页