[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1287 次浏览 338 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 2024-4-29 10:05:46 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-29 09:128 x* N! d' s* @4 u9 r" D& G
是啊 约得齐人 去下长洲都唔错啦
7 H0 X$ k1 d. z$ a! K) |& U
咁又啱, 兩三日貨仔反而容易啲約到人去, 以前大嶼山都有好多宿營地方租, 可以燒嘢食又可以煮下嘢食都得

klozepyj 发表于 2024-4-29 09:12:05 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 07:42# M+ L7 I* R( [
而家難啲可以搵幾個人一齊放到咁多日

0 a) k6 g' |9 m# q% U是啊 约得齐人 去下长洲都唔错啦
" D" Z% t0 {( l

adhk 发表于 2024-4-29 07:42:21 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 20:53
) _' W0 X7 Z" ^: T* b. H2 H" I: F7 `是啊 玩下牌或者打机 然后自己煮或者点个外卖 又唔使搞卫生
+ I; R, f4 Z; X8 R7 P& O% o
而家難啲可以搵幾個人一齊放到咁多日

klozepyj 发表于 2024-4-28 20:53:24 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-28 16:38
" `: v. ~# r& H! j7 o不過住民宿人多先好玩

) |) p( C$ Y' q% M5 S! L* L' `是啊 玩下牌或者打机 然后自己煮或者点个外卖 又唔使搞卫生

adhk 发表于 2024-4-28 16:38:02 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 08:51; L7 m; A1 T7 ~& d% X" V7 U
都可以喺啲app搵下 宜家应该更加多样化
6 V7 F# a% b0 @, v. ~+ E8 \0 s3 q
不過住民宿人多先好玩

klozepyj 发表于 2024-4-28 08:51:33 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-27 20:18
( \3 P9 r0 i4 N) n不過佢哋一租就成個星期計, 無租兩三日
& O' y+ u9 S+ _  F9 ?  O( m
都可以喺啲app搵下 宜家应该更加多样化

adhk 发表于 2024-4-27 20:18:41 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-27 18:05
4 j/ |$ r; l! b% W* p" {: U有啲是有厨房同炉具 几个人一齐去的确几过瘾

5 `" y$ B1 v  {不過佢哋一租就成個星期計, 無租兩三日

klozepyj 发表于 2024-4-27 18:05:38 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-27 01:01
9 v/ E1 _; `# C, n, R# F' l我聽佢講係可以係街市買咗嘢番去幾條友一齊煑飯食
  h5 R* b2 P8 X4 {! q* |
有啲是有厨房同炉具 几个人一齐去的确几过瘾

adhk 发表于 2024-4-27 01:01:41 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-26 21:08
+ k% C$ F! a' p( J2 C, J虽然叫民宿 但是价钱环境 有啲比五星酒店仲会好 的确可以试下
* Q/ a# H5 a% \8 J- `& G2 T
我聽佢講係可以係街市買咗嘢番去幾條友一齊煑飯食

klozepyj 发表于 2024-4-26 21:08:43 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-26 09:45
8 u# b8 w, D# F0 Q我有個朋友上次去西安旅行好似都係住係民宿
2 ^) c; K( k  h. S$ i
虽然叫民宿 但是价钱环境 有啲比五星酒店仲会好 的确可以试下

adhk 发表于 2024-4-26 09:45:09 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-26 09:39- r0 R; c* n+ u! a, y& V4 t
是啵 酒店麻烦啲 可能啲民宿会好少少
' n4 P6 r2 ~9 X! R( K8 W
我有個朋友上次去西安旅行好似都係住係民宿

klozepyj 发表于 2024-4-26 09:39:32 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-26 04:50" q/ h+ N; ~4 b* R
叫佢送去酒店可能未必得, 係酒店房裏面未必打到邊爐

& c' `5 b. Z& ]/ X* o. ~是啵 酒店麻烦啲 可能啲民宿会好少少