[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1288 次浏览 338 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-10 21:09:59 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-10 02:172 A' B. p9 `- h* s
所以同事之間交住做到君子之交淡如水就最好

0 s2 A1 \7 ^# T! B; T. Y' c1 v2 n我觉得唔交都无所谓了 反正就是工作接触下为止

adhk 发表于 2024-5-10 02:17:05 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-9 21:17
4 R1 w1 l* |9 u. c7 G% N. W) ~我都试过 的确是要留个心眼
5 \$ P. Y( `! z" v) P/ o6 b
所以同事之間交住做到君子之交淡如水就最好

klozepyj 发表于 2024-5-9 21:17:29 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-9 04:45
5 Z1 n3 r' f9 W2 X( M; @* @; C* H總之同事相處都要有個距離先得, 唔係隨時會俾人過你一棟都唔定
" c0 w9 l& q2 ~+ U4 N
我都试过 的确是要留个心眼

Wing223 发表于 2024-5-9 17:23:53 | 显示全部楼层
一般也就在家

adhk 发表于 2024-5-9 04:45:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 22:227 k1 _$ Z7 }5 K
你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图
5 g, e- z% K& G3 R" U, g
總之同事相處都要有個距離先得, 唔係隨時會俾人過你一棟都唔定

klozepyj 发表于 2024-5-8 22:22:26 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 16:23
6 x+ |+ Y0 i. k% ?' C都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦
4 H! b/ K% G% I3 N' g5 R2 X% f
你啱,唔啱倾就算了,费事啰嗦 以为你有企图

adhk 发表于 2024-5-8 16:23:38 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40
9 N: r5 F5 g' a* L9 L咁后面知道具体佢介意啲咩未

1 ?  z" P' F# V/ A1 i& N# w都走啦多一事不如少一事唔搵答案啦, 費事又唔知會出咗啲咩問題啦

klozepyj 发表于 2024-5-8 08:40:58 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-8 03:06. o  R( ^6 u  T4 T$ i
有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾

5 D1 |$ W8 J1 \2 N# Q1 }" z咁后面知道具体佢介意啲咩未

adhk 发表于 2024-5-8 03:06:52 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28
; x* [; y# Z6 C/ n/ V- n喺啊 呢啲就真是si得唔抵

/ v% S1 X6 i1 t6 T; S4 y% H) S# p有時真係得罪咗人都唔知點解, 明明上一刻都好好傾

klozepyj 发表于 2024-5-7 19:28:11 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 11:08
# z6 W8 @# K' X& O9 F) N; \最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊

& u# Z" K# J6 c* H0 V/ z" q. O喺啊 呢啲就真是si得唔抵

adhk 发表于 2024-5-7 11:08:03 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44$ H1 H* m' ]4 u; J( |# n& A! r
呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身

' l3 |* k( v+ F' ?% N6 `最怕係走漏眼俾人跣一跣就會咩鑊

klozepyj 发表于 2024-5-7 08:44:34 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-7 06:47! o% r- `+ a- D- v
係啦, 後嚟搵到份工近番屋企轉走咗先了咗件事, 唔係接客單按排出貨成日有人唔妥你都幾煩 ...
# h: W  O0 Q2 G+ r, j
呢啲人际关系先是最费神 辛苦过份工本身- m! s+ _  d! Y: Z. @2 o; `; Y