[每日闲聊] 令你触景生情的地方

Kiver 发布于2024-3-19 20:23 1304 次浏览 339 位用户参与讨论   [复制分享主题]
adhk 发表于 4 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-27 21:24
' X& f2 o/ L3 Z1 P其实我都等紧睇热闹 太准又唔方便公开 我觉得佢哋讲可能都是有保留

6 w# L% z9 W3 L& l" k- t唔出奇, 始終而家形勢緊張, 不過做定準備買定多啲糧都無妨嘅, 記得前一輪好似係網上有報導話某啲地方政府都叫當地人儲糧

klozepyj 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-27 19:10
1 C, u# Y( \( V% _所以個個都睇住後年同大後年, 加上近來老是天降異象, 所以個個都講到言之確鑿咁 ...
  K* H# j: M2 D/ f
其实我都等紧睇热闹 太准又唔方便公开 我觉得佢哋讲可能都是有保留2 U6 i/ U) u. u7 P( g- H

poliyxl 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-22 13:202 b1 R- R( j1 ^; _- f) `% }) @
聽講雲吞麵湯係用蝦乾同大地魚餚成, 應該唔會落咁多味精啩
( o" z2 l% d7 P0 v- L
味精就不一定,重味了就容易渴

poliyxl 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
人的感觉随时会变

adhk 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-27 16:45
* }9 l1 e  r: K' k0 b- L6 B可能真是扭尽六壬先有宜家既效果 不然已经换咗画了
( S) Q7 @, t5 E$ W; H% n7 h% G. f
所以個個都睇住後年同大後年, 加上近來老是天降異象, 所以個個都講到言之確鑿咁

klozepyj 发表于 5 天前 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-24 23:02; |+ ^+ l( O% ]* |$ E% ^# D
如果有高人就應該會知, 因為呢啲歷史數據唔係百年五百年一遇嗰隻, 係幾百到千年嚟每60年就會遇一次 ...
$ C& ~7 v1 F+ p+ X/ ^, S3 }! `
可能真是扭尽六壬先有宜家既效果 不然已经换咗画了

adhk 发表于 2024-5-24 23:02:25 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-24 21:27; v. A, ~  y  g1 D. S2 u/ l
唔知大老细知唔知呢 佢身边肯定都有高人

5 ^8 t5 Q' H' |% A" m& n如果有高人就應該會知, 因為呢啲歷史數據唔係百年五百年一遇嗰隻, 係幾百到千年嚟每60年就會遇一次

klozepyj 发表于 2024-5-24 21:27:55 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 17:47% w& C( i* ^% F: E. _) _! c$ h% ?
係後年同大後年, 佢哋話大國有排受, 而家呢兩年係黑兔走入青龍穴, 只係蘊釀期, 所以最好儲下糧, 反正無事 ...

" y5 F! b' N7 u) Q唔知大老细知唔知呢 佢身边肯定都有高人

adhk 发表于 2024-5-23 17:47:05 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-23 13:241 V2 _2 i4 X+ E+ T( g
咁香港都算是应晒了

; j: g* R' h5 M7 F/ L係後年同大後年, 佢哋話大國有排受, 而家呢兩年係黑兔走入青龍穴, 只係蘊釀期, 所以最好儲下糧, 反正無事發生可以當買定, 有事發生至少有米落鑊

klozepyj 发表于 2024-5-23 13:24:34 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-23 01:20
8 M5 @1 ~0 a$ a8 l" o所以啲風水算命佬點解成日強調赤馬紅羊嗰兩年就係咁嘅原因
; L! h. O6 o9 Z# O" W! M$ \# h
咁香港都算是应晒了

adhk 发表于 2024-5-23 01:20:09 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-22 21:37
% }5 `. i2 Q! b) P0 f是啊 大国就真是大件事 边有平复得咁快
7 s4 k9 b% R, ^: k9 @$ g, U
所以啲風水算命佬點解成日強調赤馬紅羊嗰兩年就係咁嘅原因

klozepyj 发表于 2024-5-22 21:37:59 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-22 11:35
0 ~1 ~0 J- z: _+ Q) Y3 ^如果19嗰單嘢係大國一定已經改咗朝換咗代, 軍人唔係咁易應付

. w1 {8 M8 z+ W! d9 |3 y; [4 ^是啊 大国就真是大件事 边有平复得咁快