[每日闲聊] 你对个人收支清楚吗

Kiver 发布于2024-2-23 21:38 1569 次浏览 362 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-4-28 08:50:52 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-27 20:18
9 w7 o9 V& N4 Z" F所以戲行都係咁大, 隨時出番樣版戲
0 T+ x% y( D) P4 S: I3 B' h4 H
其实国内都偶尔翻拍下噶

adhk 发表于 2024-4-27 20:18:24 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-27 18:054 O$ i: X1 M9 r' B1 x
无办法噶 自我审查啊
3 }: r+ i! m4 c6 _* a
所以戲行都係咁大, 隨時出番樣版戲

klozepyj 发表于 2024-4-27 18:05:01 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-27 00:59
$ ]4 q3 U( O$ K+ d; v! m而家套周處除三害都係個香港人係香港唔拍得就走咗去台灣拍, 唔係嗰套就係港產片唔係而家咁變咗台灣片啦 ...
% O, x+ u/ z6 B4 ?+ u4 R1 z) z
无办法噶 自我审查啊

adhk 发表于 2024-4-27 00:59:58 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-26 21:07
" ~, |9 {  q. ^" S3 O戏行同粤语歌一样 真是睇住由盛转衰 几唏嘘噶

8 S: A# Y& r/ A% `9 W) X/ J( ?而家套周處除三害都係個香港人係香港唔拍得就走咗去台灣拍, 唔係嗰套就係港產片唔係而家咁變咗台灣片啦

klozepyj 发表于 2024-4-26 21:07:57 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-26 09:46% X, H, |, C# P0 `: W" |
有就一定有嘅, 不過政策咁行, 戲行都差唔多執笠啦
* J( e3 [2 _' U( J* A4 e
戏行同粤语歌一样 真是睇住由盛转衰 几唏嘘噶

adhk 发表于 2024-4-26 09:46:53 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-26 09:40
/ Y% C" U" t) q$ C无计噶 赶走啲鬼佬 你HK想唔靠阿爷,咪自己谂办法咯,不过好似靠自己又无本事 ...
5 H' b9 G1 q# W0 D2 G+ |) ~8 Z
有就一定有嘅, 不過政策咁行, 戲行都差唔多執笠啦

klozepyj 发表于 2024-4-26 09:40:57 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-26 04:50
5 A+ {. w. t4 ~/ R香港自古至今都係靠鬼佬為生, 而家HK正苦附和大國係度斷緊自己米路

5 h) c! v4 B- I4 ?无计噶 赶走啲鬼佬 你HK想唔靠阿爷,咪自己谂办法咯,不过好似靠自己又无本事

adhk 发表于 2024-4-26 04:50:42 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-25 20:48
0 H! y$ v" f% A# w6 ]* y* V无阴功 咁边有运行
6 g6 X5 p; x9 R' ~4 ~2 Q* L7 }
香港自古至今都係靠鬼佬為生, 而家HK正苦附和大國係度斷緊自己米路

klozepyj 发表于 2024-4-25 20:48:12 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-25 10:42: i* w" ^6 y7 C/ b
赤柱淺水灣都少哂唔好話蘭桂坊添

0 r5 a, ?% n( F' `7 ^' |) r9 l  r无阴功 咁边有运行

adhk 发表于 2024-4-25 10:42:15 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-25 08:50
; q' K. }9 i1 W4 s! W连西贡嗰啲走埋啦?
. s  \/ ^) M+ ^. _9 @4 q$ o2 ^
赤柱淺水灣都少哂唔好話蘭桂坊添

klozepyj 发表于 2024-4-25 08:50:52 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-25 00:19
* P7 X! z' {6 ~就咁所以唔係無哂外國人嚟香港囉呢三年

# w, K5 t0 E9 X) H* i7 L3 D5 \连西贡嗰啲走埋啦?
. L! B/ e1 N6 P3 ^$ ]. ^( A

adhk 发表于 2024-4-25 00:19:06 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-24 20:162 n! ^* R; n+ v, m+ v5 K
咁都要立威既 不然搞嚟做咩
* K! I. y) N4 I* n9 b
就咁所以唔係無哂外國人嚟香港囉呢三年