[每日闲聊] 你对个人收支清楚吗

Kiver 发布于2024-2-23 21:38 1573 次浏览 362 位用户参与讨论   [复制分享主题]
klozepyj 发表于 2024-5-4 23:05:39 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-2 00:13
; d; m' s  A. {4 R* B. x: D& u2 B所以高位都唔係咁易坐, 下下有生命危險

% c; A+ L  a/ Y( P3 ?. [所以无话选唔到就下次 输咗就无命噶了

adhk 发表于 2024-5-2 00:13:32 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-5-1 22:36
, e: P  w1 g" e6 t, K呢度好忌讳呢睇嘢 一上场第一时间做你
# ^- N; A* y" K* b- {; E5 L$ y
所以高位都唔係咁易坐, 下下有生命危險

klozepyj 发表于 2024-5-1 22:36:21 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-5-1 11:24
% r/ |; m( |3 u$ j所以當時佢真係有政績, 又有一大班附和者, 新權接任佢就被修理, 又係出頭鳥問題 ...
7 ~" L+ M  s5 j& \) h1 m6 I
呢度好忌讳呢睇嘢 一上场第一时间做你

adhk 发表于 2024-5-1 11:24:44 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 19:291 ~% p9 H# ^* j! W: y) v
是啊 舆论好紧要噶 虽然唔是好自由 但是如果风向变咗有机会影响到局面

! I; L4 T# l- p. M; t7 [5 M所以當時佢真係有政績, 又有一大班附和者, 新權接任佢就被修理, 又係出頭鳥問題

klozepyj 发表于 2024-4-30 19:29:20 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-30 11:00( x/ e5 ~+ O" ~' j
講講下又好有可能, 可能係引蛇出洞探一探佢自己有幾多死忠都唔定

6 S" a) b# F1 Q0 ?6 L5 j是啊 舆论好紧要噶 虽然唔是好自由 但是如果风向变咗有机会影响到局面

adhk 发表于 2024-4-30 11:00:23 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-30 09:28
- V3 i5 r9 G3 K, J7 Y- [咁嗰个是造势啊嘛 话唔定拍呢啲戏既都是佢既人

- H4 S3 G7 p  |- r6 r4 `+ O講講下又好有可能, 可能係引蛇出洞探一探佢自己有幾多死忠都唔定

klozepyj 发表于 2024-4-30 09:28:14 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 10:01" k' w1 H6 U  _- l- v( W1 R' r) g
咁實有啲懷舊人嘅, 當年薄生未入牢前係四川都攪過一輪
5 N$ s0 Q) G  b! g3 k8 p( z
咁嗰个是造势啊嘛 话唔定拍呢啲戏既都是佢既人

adhk 发表于 2024-4-29 10:01:11 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-29 09:09
( d: p9 g  g1 R3 L) {# X7 k有情怀既,睇新拍肯定觉得不伦不类,我哋睇又唔啱口味

* `, l# Q- K8 y4 J咁實有啲懷舊人嘅, 當年薄生未入牢前係四川都攪過一輪

klozepyj 发表于 2024-4-29 09:09:50 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-29 00:579 \6 q3 G7 |( v1 S" G
咁當然係啦, 太平盛世講鬥爭, 當然大形無氣氛啦,

2 y) n1 P7 B' C有情怀既,睇新拍肯定觉得不伦不类,我哋睇又唔啱口味

adhk 发表于 2024-4-29 00:57:19 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 20:528 J' L6 ^9 V& N9 H: L
我觉得效果一般咯 以前睇既人 觉得翻拍既无神韵 后生更加觉得无投入感
/ q; S) J9 W4 V  E
咁當然係啦, 太平盛世講鬥爭, 當然大形無氣氛啦,

klozepyj 发表于 2024-4-28 20:52:35 | 显示全部楼层
adhk 发表于 2024-4-28 16:37+ M: a# N* q/ e; b# u) G# r4 ?* S
咁會唔會有人睇呢

( T2 c" o( Z) v我觉得效果一般咯 以前睇既人 觉得翻拍既无神韵 后生更加觉得无投入感

adhk 发表于 2024-4-28 16:37:42 | 显示全部楼层
klozepyj 发表于 2024-4-28 08:50, A0 i8 S! x& V; W; _, U
其实国内都偶尔翻拍下噶

^; i+ O( C7 L: Q+ w' P咁會唔會有人睇呢